Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Live Sound > VENUE Live Sound Systems

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-04-2014, 12:49 AM
pmueller pmueller is offline
Member
 
Join Date: Jan 2002
Location: Switzerland
Posts: 162
Default Touch Screen Monitor S3L

Hi

We would like to buy a best compatible touch screen monitor for our S3L.

Which windows version exactly is used?

And how to install the drivers correctly?

Any help is much appreciated.

Thanks, Patrick
__________________
www.tonkultur.ch - remote recording services
Reply With Quote
  #2  
Old 02-04-2014, 08:26 AM
Kristo Kotkas's Avatar
Kristo Kotkas Kristo Kotkas is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2001
Location: Tallinn, Estonia
Posts: 620
Default Re: Touch Screen Monitor S3L

It's not officially supported, you could do it but on your own risk. You would not gain much functionality, maybe quicker shut down and thats about it
Reply With Quote
  #3  
Old 02-04-2014, 08:52 AM
pmueller pmueller is offline
Member
 
Join Date: Jan 2002
Location: Switzerland
Posts: 162
Default Re: Touch Screen Monitor S3L

I would like to control:

- Audio Group, L/R assigning
- Phase Reverse
- EQ/Comp/Gate on/off
- direct access to Plug Ins
- Swap between the main menus

Shouldn't this be possible?

Im interested in working monitor models. And please I'd like to know the OS.

Best, Patrick
__________________
www.tonkultur.ch - remote recording services
Reply With Quote
  #4  
Old 02-05-2014, 03:23 AM
Valentyn Valentyn is offline
Avid
 
Join Date: Oct 2013
Location: Earth
Posts: 270
Default Re: Touch Screen Monitor S3L

Both VENUE and S3L work on Windows XP Embedded. Altering software configuration is not officially supported and not recommended, so again - only on your own risk.

Even if you try that, you may have a lot of fun with installing drivers - XP Embedded is basically a cut down version of usual WinXP and it may not have some system components required for particular drivers. Basically drivers may not work at all.
Reply With Quote
  #5  
Old 02-05-2014, 05:13 AM
pmueller pmueller is offline
Member
 
Join Date: Jan 2002
Location: Switzerland
Posts: 162
Default Re: Touch Screen Monitor S3L

Thanks Valentyn

Seems I have to contact a PC specialist.

Since day one I work on Mac only.

Any Monitor suggestions?

I ordered a Dell S2240T, a very nice one, but see there exists only a driver for windows 8. Will send it back......

Best, Patrick
__________________
www.tonkultur.ch - remote recording services
Reply With Quote
  #6  
Old 02-05-2014, 07:10 AM
Valentyn Valentyn is offline
Avid
 
Join Date: Oct 2013
Location: Earth
Posts: 270
Default Re: Touch Screen Monitor S3L

Never worked with touch monitors, but for many usual monitors "drivers" are just color profiles, which are not really required and are OS-independent. Your S2240T seems to have just color profile in Dell's driver. To have touch working, you must connect your monitor via USB and have drivers for touch panel. Dell doesn't seem to supply them, so it looks they rely on some standard drivers for Win7/8. This means there either may be some third-party driver for XP or it may "just work" as a HID device. Or not work.

So anyway - can't say anything for sure without trying a particular monitor.
Reply With Quote
  #7  
Old 02-05-2014, 10:44 AM
Jon Mardlin Jon Mardlin is offline
Member
 
Join Date: Feb 2014
Location: Tring, Herts
Posts: 1
Default Re: Touch Screen Monitor S3L

SSE Audio provided our S3L with a touch screen. I don't find a need for it that often but it is nice to have. It can control all the features. It is an iiyama Prolite T2252MTS.
Reply With Quote
  #8  
Old 02-05-2014, 11:57 AM
pmueller pmueller is offline
Member
 
Join Date: Jan 2002
Location: Switzerland
Posts: 162
Default Re: Touch Screen Monitor S3L

Hey Jon

Thats perfect info, thanks!

I just ordered it!

Best, Patrick
__________________
www.tonkultur.ch - remote recording services
Reply With Quote
  #9  
Old 02-10-2014, 08:50 PM
TheMAXX TheMAXX is offline
Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 65
Default Re: Touch Screen Monitor S3L

With a touch screen I could see a guest eng. on a system might accept the S3L if they are used to using a Profile or an SC48 console. Without it I wouldn’t feel comfortable finding my way around. And I went to one of the intro sessions for the S3L. I like the concept of the system but I am not a fan of the surface. If it had a touch screen I could see it being easier for me to use it. If it had a software update that made it more touch screen friendly then I could really see it catching on.

I installed a lighting console in a church and it uses 2 monitors and will handle touch screens, the church wanted both of the monitors to be touch screen. I really didn’t see the need and thought it was a waste of money. Until I started getting used to the lighting board and I absolutely loved the touch screen and couldn’t see using it without one.
Reply With Quote
  #10  
Old 02-14-2014, 02:38 AM
pmueller pmueller is offline
Member
 
Join Date: Jan 2002
Location: Switzerland
Posts: 162
Default Re: Touch Screen Monitor S3L

Dear all

Got my IIyama Touch Monitor. It was plug & play. No driver installation, nothing.

And I tell you, this is a huge access improvement for S3L.

I'm amazed!

Thanks for helping me! Best,

Patrick
__________________
www.tonkultur.ch - remote recording services
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Any touch screen users here? albee1952 Windows 10 11-07-2013 05:34 AM
Touch to select on MC mix, does control touch screen follow? Led Artist Series 0 03-24-2011 06:36 AM
O.T. Anyone using touch screen LCD monitors 4 PT? mac goD 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 03-14-2005 02:03 PM
Touch Screen JMS40 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 7 01-28-2004 03:38 PM
II: Does anybody use a touch screen as controller? Kenny Gioia Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 01-07-2002 01:24 AM


All times are GMT -7. The time now is 08:44 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com