Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Avid S1, S3, Dock and Control

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-27-2021, 09:47 AM
Rich Breen Rich Breen is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Burbank, CA USA
Posts: 2,009
Default S1 power switch sometimes doesn't turn off

More an oddity than anything else, but has anyone else noticed this? I have 3 S1s, and sometimes I need to power cycle one of them; I've noticed that occasionally the power switch on the unit doesn't actually do anything; you turn it off, but the unit stays *on*. I need to physically unplug the power supply from the unit to get it to power cycle - I've noticed this on all three units. Not the end of the world, but seems weird, no?
__________________
http://www.richbreen.com

----------------------------------------
MacPro 5,1 Dual Hex, OS 10.14.6, PT 2021.10 HDX, Avid HD I/Os and Metric Halo ULN8, Avid C24, 3xS1/Dock.
Also running a 2013 nMP / HDX / S6
Reply With Quote
  #2  
Old 10-27-2021, 10:28 AM
lucas f. lucas f. is offline
Member
 
Join Date: Nov 2013
Location: paris
Posts: 37
Default Re: S1 power switch sometimes doesn't turn off

Same thing on mine...

Envoyé de mon SM-G960F en utilisant Tapatalk
Reply With Quote
  #3  
Old 10-28-2021, 08:51 AM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 3,430
Default Re: S1 power switch sometimes doesn't turn off

This means the unit has crashed for some reason. The power switch is a soft switch, it tells software (EuControl) it's about to shutdown etc. If the S1 has crashed it doesn't respond.
Reply With Quote
  #4  
Old 10-28-2021, 09:38 AM
Rich Breen Rich Breen is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Burbank, CA USA
Posts: 2,009
Default Re: S1 power switch sometimes doesn't turn off

Thanks for that Eddie - kinda sorta makes sense, though the power switch is usually the last resort for a crashed piece of hardware - I guess here it's the power plug. Certainly not a big deal. Anyway, thanks for the explanation!
__________________
http://www.richbreen.com

----------------------------------------
MacPro 5,1 Dual Hex, OS 10.14.6, PT 2021.10 HDX, Avid HD I/Os and Metric Halo ULN8, Avid C24, 3xS1/Dock.
Also running a 2013 nMP / HDX / S6
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PT 12.8 Bug - Layered Editing doesn't turn off alejocazu Pro Tools 12 10 10-31-2017 08:49 AM
Mac doesn't turn off properly IvanRychkov General Discussion 9 10-19-2017 01:11 PM
Mbox Pro 3 doesn't turn on! Mesih FireWire & USB Audio Interfaces (Win) 3 06-12-2014 04:12 PM
Start power mac with power switch nickair Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 03-11-2009 01:28 PM
If my Mac DOESN'T TURN OFF ?? hed 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 08-09-2005 12:40 AM


All times are GMT -7. The time now is 01:51 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com