Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2021

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-02-2021, 03:48 PM
LightWing's Avatar
LightWing LightWing is offline
Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: Titusville, FL
Posts: 543
Default 2016 Install Errors - Win 10 Pro

Pic attached....appears to be an issue with the FaceBook Spatial components or an install script error. I get 4 or 5 MORE errors going to the same directory after this one. Checked the directories and the files exist,. Permissions are fine. Ran the install as Admin as I usually do. Also getting 1310 "access errors" with files installing to various "Presets" Directories.

Went back to installing 2021.3.1. SAME DAMN ERRORS SO PT IS DEAD IN THE WATER ON MY SYSTEM!

Never had this before...What gives?

SOOOO Happy I have Studio One 5. My PT subscription runs out soon. Unless this gets fixed it goes in the dumper and it's "Hasta La Vista Avid".
Attached Images
File Type: jpg PT 2021.6 Install Errors.jpg (31.1 KB, 0 views)
__________________
Patrick

www.LightWingStudios.com

Musical Instrument Protection Accessories...Made In America.

AxeShield HD, AmpShield HD, KeyShield HD, AxeSak, AxeGlove & AxeCap

Win 10 Pro, PT 2021.6 Native, Presonus Studio One 5, Dell Precision T7910, Dual 10 Core (20 Cores) Xeons, 128GB RAM, 4@2TB SSD, 1@4TB SSD, Nvidia 2GB HDMI Card, Two 43" LG TVs as Monitors, Black Lion 2X2 USB Interface, Mackie HR-828 Monitors, Arturia Essential 88 Key Controller, Katana Head, Fishman Triple Play, AIR Music & East West Plugins, too many Guitars...& an AMAZING wife. :)

Last edited by LightWing; 08-02-2021 at 03:58 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 08-02-2021, 04:46 PM
EGS's Avatar
EGS EGS is offline
Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: Chicago
Posts: 3,056
Default Re: 2016 Install Errors - Win 10 Pro

just hit ignore
__________________
Desktop: PT 2020.5 / Win 10 / Intel i9-11900K / Gigabyte Z590 Vision D / 64GB / Focusrite LS56
Laptop: PT 2020.5 / Win 10 / Intel i7 / HP ProBook / U-PHORIA UMC1820
Legacy: PT 5 & 6 / OS9 & OSX / Mac G4 / DIGI001
Click for demo
Reply With Quote
  #3  
Old 08-03-2021, 07:36 AM
LightWing's Avatar
LightWing LightWing is offline
Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: Titusville, FL
Posts: 543
Default Re: 2016 Install Errors - Win 10 Pro

Did that...install fails and the only option is to roll back and exit the installer.

This is a Win 10 system. Doesn't PT create an Installer log file? If so anyone know
what DIR it is created in?
__________________
Patrick

www.LightWingStudios.com

Musical Instrument Protection Accessories...Made In America.

AxeShield HD, AmpShield HD, KeyShield HD, AxeSak, AxeGlove & AxeCap

Win 10 Pro, PT 2021.6 Native, Presonus Studio One 5, Dell Precision T7910, Dual 10 Core (20 Cores) Xeons, 128GB RAM, 4@2TB SSD, 1@4TB SSD, Nvidia 2GB HDMI Card, Two 43" LG TVs as Monitors, Black Lion 2X2 USB Interface, Mackie HR-828 Monitors, Arturia Essential 88 Key Controller, Katana Head, Fishman Triple Play, AIR Music & East West Plugins, too many Guitars...& an AMAZING wife. :)

Last edited by LightWing; 08-03-2021 at 08:02 AM.
Reply With Quote
  #4  
Old 08-03-2021, 11:45 PM
unkJE's Avatar
unkJE unkJE is offline
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Adelaide, Australia
Posts: 2,416
Default Re: 2016 Install Errors - Win 10 Pro

When Pro Tools installation stalls at FB360 Spatial Workstation:
Quote:
Originally Posted by EGS View Post
just hit ignore
Quote:
Originally Posted by LightWing View Post
Did that...install fails and the only option is to roll back and exit the installer ...
I’m assuming you also hit the “Retry” button …

Could be a corrupt installer – try downloading it again directly from your Avid Master Account


Quote:
Originally Posted by LightWing View Post
...This is a Win 10 system. Doesn't PT create an Installer log file? If so anyone know what DIR it is created in?
At the end of your next Pro Tools 2021.6 install, tick the box to “Show the Windows Installer log” location – this one’s called: “AvidProTools2021.6 Install – Notepad”
You can save it anywhere – or here:
C:\Program Files\Avid\Pro Tools\LogFiles


Uninstall your existing Pro Tools 2021.6 and everything that came with it (sort by date to view in Windows Programs & Features) - and remove the Avid 2021.6 stock plug-ins from the AAX 64 folder
Run CCleaner, then in CCleaner’s Registry section, scan for issues (save backups when prompted) – might take 3 or 4 scans before “no issues found”

Restart computer

Go offline – disable Network
Disable any anti-virus/background apps/etc.

Install (a fresh download of) Pro Tools 2021.6

Restart computer

As I don't use them - I uninstall FB360 Spatial Workstation and remove the 5 @ FB360 Spatial Workstation plug-ins from the AAX folder - I also uninstall Cloud Client Services - I run Avid Link once to check for any plug-in updates, then uninstall it, too

Restart computer

Launch Pro Tools

Pro Tools 2021.6 is working fine here and elsewhere on Windows 10 - for better advice, if you're still hitting a brick wall ... post a free SiSoft Sandra Lite report ... reckon it's well worth persevering to have both Pro Tools and SO5 - seems like it's "the best of both worlds"!
__________________
Pro Tools 2021.7 & 12.5.1 HD - Studio One 5.4 Pro - Win10 64 Pro – Lenovo W520 ThinkPads (Type 4276-37U) & 433830U Docks – SSDs Samsung 860 Evo & 2 T5s - Mbox 3 Pro - Axiom Pro 49 - AIR Mini 32

Last edited by unkJE; 08-04-2021 at 07:51 AM. Reason: no FB here
Reply With Quote
  #5  
Old 08-04-2021, 07:39 AM
albee1952 albee1952 is online now
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 37,041
Default Re: 2016 Install Errors - Win 10 Pro

FWIW, I have none of these issues with Win 10 and any recent version of PT. Also, FWIW, I stopped using the "Run as Admin" bit over a year ago and have had no issues from that either. I suspect that to be a hold over from the Win 7 days and its no longer recommended(at least by me). I agree on downloading again as I have had bad downloads before.
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, HD/Native, 192 IO
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink, the more I mix

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #6  
Old 08-04-2021, 09:54 AM
junkgear's Avatar
junkgear junkgear is online now
Moderator
 
Join Date: Jan 2012
Location: USA
Posts: 1,502
Default Re: 2016 Install Errors - Win 10 Pro

I once had a botched PT install that wouldn't let me uninstall or reinstall without failing and had to use the Microsoft Install Tool to fix it.

First I would uninstall PT the best you can and remove any traces of it in Program Files. Next try running the install fixer tool, then try a fresh 2020 install. Hopefully it helps your system too.
__________________
Will

System Details
Reply With Quote
  #7  
Old 08-08-2021, 03:12 PM
LightWing's Avatar
LightWing LightWing is offline
Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: Titusville, FL
Posts: 543
Default Re: 2016 Install Errors - Win 10 Pro

Quote:
Originally Posted by junkgear View Post
I once had a botched PT install that wouldn't let me uninstall or reinstall without failing and had to use the Microsoft Install Tool to fix it.

First I would uninstall PT the best you can and remove any traces of it in Program Files. Next try running the install fixer tool, then try a fresh 2020 install. Hopefully it helps your system too.
After some investigating via Google, the latest Win 10 update appears to "handcuff" some Installers and you need to add the particular app you're trying
to install to a "Trusted Programs" list in the damn security center! Then it works. MS keeps farking with systems with their updates and is getting to be a REAL PITA!
__________________
Patrick

www.LightWingStudios.com

Musical Instrument Protection Accessories...Made In America.

AxeShield HD, AmpShield HD, KeyShield HD, AxeSak, AxeGlove & AxeCap

Win 10 Pro, PT 2021.6 Native, Presonus Studio One 5, Dell Precision T7910, Dual 10 Core (20 Cores) Xeons, 128GB RAM, 4@2TB SSD, 1@4TB SSD, Nvidia 2GB HDMI Card, Two 43" LG TVs as Monitors, Black Lion 2X2 USB Interface, Mackie HR-828 Monitors, Arturia Essential 88 Key Controller, Katana Head, Fishman Triple Play, AIR Music & East West Plugins, too many Guitars...& an AMAZING wife. :)
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro tools 11 and 10 errors after clean install Purplebaby Windows 3 10-29-2013 08:42 PM
7.3 errors on install-Quad PPC 10.4.6-HELP D Bag Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 08-26-2007 08:10 PM
HELP !!! OSX install errors. Allan Speers Pro Tools TDM Systems (Mac) 6 03-08-2004 03:57 PM
PTLE 6.1 install CD major errors. mxsoul 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 02-25-2004 05:35 AM
QT5 install Errors Pro Tools 5.1? SteveGarman Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 05-10-2001 07:02 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:29 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com