Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Licensing & Accounts

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-07-2018, 10:47 PM
jacko's Avatar
jacko jacko is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Wroclaw / Poland
Posts: 696
Default Pro Tools Digilink I/O license transferable?

I have just sold my old HD 12.6 license and I purchased a brand new Ultimate license. Before I shell out $299 to be able to use HDX card with Avid interfaces that I own, I was wondering if I could purchase a second hand Digilink I/O license? I understand it is included with every new Avid interface purchased after the license has been introduced so it's possible there are many unused Digilink licenses out there, aren't there?
__________________
UAD Apollo x16,
UAD Apollo Twin Duo,
UAD Octo Thunderbolt,
Mac Mini i7 2018,
Reaper DAW,
Presonus Faderport,
Arturia Beastep for DAW control,
Former Pro Tools HD user (from V7 until V12.6).
Reply With Quote
  #2  
Old 11-09-2018, 01:05 PM
jeffro's Avatar
jeffro jeffro is offline
Avid
 
Join Date: Sep 1999
Location: Earth
Posts: 10,140
Default Re: Pro Tools Digilink I/O license transferable?

The Pro Tools DigiLink I/O license is not transferable in iLM. I was notified about your case last night so please watch for an email...
__________________
Reply With Quote
  #3  
Old 11-22-2018, 01:21 AM
jacko's Avatar
jacko jacko is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Wroclaw / Poland
Posts: 696
Default Re: Pro Tools Digilink I/O license transferable?

I have found myself in a situation where I purchased an HDX card, a fresh Pro Tools Ultimate license and I've already owned Avid converters from my previous HD Native and HD Accel systems. I had thousands of $ worth Avid software and hardware which had to be unlocked by an additional Digilink I/O license. I bought it, since there was no other choice, but it feels really uncomfortable that you have to pay additional money if you want to use an already expensive HDX system.

If I had an HD Native card the obvious choice would be to sell it with all Avid converters and to purchase third party audio interface, such as Apogee.

I hope there will be a time when Avid will recognise the absurd of such cases.
__________________
UAD Apollo x16,
UAD Apollo Twin Duo,
UAD Octo Thunderbolt,
Mac Mini i7 2018,
Reaper DAW,
Presonus Faderport,
Arturia Beastep for DAW control,
Former Pro Tools HD user (from V7 until V12.6).
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PT Digilink I/o License TFH Licensing & Accounts 1 12-07-2017 10:53 AM
explain please Pro Tools HD 12.6 and higher require a Pro Tools DigiLink I/O license recordingfun Pro Tools HDX & HD Native Systems (Win) 3 10-12-2017 04:14 PM
Pro Tools DigiLink I/O license [SOLVED] JClayton Licensing & Accounts 2 08-30-2017 10:48 AM
HDX Digilink License? imgarrett Licensing & Accounts 7 02-13-2017 02:06 PM
WTS PT HD9 License, upgradable, transferable / €400 + ilok fees Mikek33 Buy & Sell 4 12-01-2014 03:37 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:57 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com