Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Avid S6

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-07-2021, 08:20 AM
Postmh Postmh is offline
Member
 
Join Date: Jul 2021
Location: Canada
Posts: 9
Default MTM Light Leak on Touch Screen

New S4 arrived last month and there was a light leak from the top left corner of the touch screen on the MTM.

Contacted support they were great, amazing actually, and had another one shipped up here within a few days. The issue wasn't stopping us from mixing - so there was no great rush - it was appreciated.

We swapped out with the new MTM. Turned it on, and the same light leak is present - in the exact same spot. (granted not as evident).

It happens, maybe slipped through QA or they were made the same shift.. who knows. However...

Support is now telling me that they've spoken to the Project Manager and QA and that this light leak is normal - and there is nothing more they can do?

I find this hard to believe, as I don't see this issue on any Tips&Tricks videos, in-fact the MTM video (with a close up of the touch screen) shows clearly there is no leak.

I also can't see a product of this cost having an accepted defect as such.

We all work in dark rooms, it is very evident.

Does any one else have this issue?

I would love to know if it is commonly accepted. Or if Eddie or Jeff could clear this up...

**Have Attached two pictures, one of the original, the other of the replacement.

Original MTM

Replacement New MTM

Any help would be appreciated - would love to know if this is common place - Thanks in advance.
Reply With Quote
  #2  
Old 07-08-2021, 08:06 AM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 3,306
Default Re: MTM Light Leak on Touch Screen

This has come through to me internally now and we are looking into it.
Reply With Quote
  #3  
Old 07-08-2021, 06:52 PM
Postmh Postmh is offline
Member
 
Join Date: Jul 2021
Location: Canada
Posts: 9
Default Re: MTM Light Leak on Touch Screen

Ok great thanks for the update Eddie.

Greatly appreciated.
Reply With Quote
  #4  
Old 07-16-2021, 04:01 AM
garret garret is offline
Member
 
Join Date: Jun 2005
Location: Ireland
Posts: 587
Default Re: MTM Light Leak on Touch Screen

Just to say that our MTM on the S4 is producing the same light leak. So it seems to be a build problem.
__________________
IMDB
Reply With Quote
  #5  
Old 07-16-2021, 09:42 AM
Postmh Postmh is offline
Member
 
Join Date: Jul 2021
Location: Canada
Posts: 9
Default Re: MTM Light Leak on Touch Screen

Thanks for the info, good to know. I know they are working on it internally, I will keep you posted of any developments.

To add - support has been nothing but amazing. Great customer service.

Thx!
Reply With Quote
  #6  
Old 07-16-2021, 11:10 AM
garret garret is offline
Member
 
Join Date: Jun 2005
Location: Ireland
Posts: 587
Default Re: MTM Light Leak on Touch Screen

Thanks. Good to know. Ours is new as well. Just a couple of months old.
__________________
IMDB
Reply With Quote
  #7  
Old 07-16-2021, 02:40 PM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 3,306
Default Re: MTM Light Leak on Touch Screen

Yes, please do not RMA the units yet until we figure out with the supplier what's going on. Once we fine out I'll let you know.
Reply With Quote
  #8  
Old 07-16-2021, 05:01 PM
basehead617 basehead617 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2017
Location: California
Posts: 119
Default Re: MTM Light Leak on Touch Screen

Quote:
Originally Posted by EddieJones View Post
Yes, please do not RMA the units yet until we figure out with the supplier what's going on. Once we fine out I'll let you know.
Eddie, can you please post in the thread what the result is here?

I don't want to order a new one only to have the same issue.
Reply With Quote
  #9  
Old 07-16-2021, 11:03 PM
garret garret is offline
Member
 
Join Date: Jun 2005
Location: Ireland
Posts: 587
Default Re: MTM Light Leak on Touch Screen

Thanks Eddie. Here is a photo of ours. It is still there in screening mode albeit less noticeable.

Also not to highjack the thread in any way but could you confirm that the unused knob above the lone single fader on the MAM should act like the others on the console? When I push it in, it doesn't pop back out like the others. I have to manually pull it back out. Obviously it's not in use at the moment so it's not a big issue but if it's not supposed to do that then I should get it sorted while under warranty.

Thanks.
Attached Images
File Type: jpg IMG_20210716_120239.jpg (23.2 KB, 0 views)
__________________
IMDB

Last edited by garret; 07-16-2021 at 11:26 PM.
Reply With Quote
  #10  
Old 07-17-2021, 07:27 AM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 3,306
Default Re: MTM Light Leak on Touch Screen

Quote:
Originally Posted by garret View Post
Thanks Eddie. Here is a photo of ours. It is still there in screening mode albeit less noticeable.

Also not to highjack the thread in any way but could you confirm that the unused knob above the lone single fader on the MAM should act like the others on the console? When I push it in, it doesn't pop back out like the others. I have to manually pull it back out. Obviously it's not in use at the moment so it's not a big issue but if it's not supposed to do that then I should get it sorted while under warranty.

Thanks.
Yes that knob is the same as the others and hopefully it will be working with PT soon so yes get it fixed.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
touch screen control of PT? blankpro Pro Tools 12 18 05-04-2017 07:47 PM
Touch Screen Support ssnygg Pro Tools 11 1 09-29-2015 07:09 PM
Touch to select on MC mix, does control touch screen follow? Led Artist Series 0 03-24-2011 05:36 AM
Touch Screen JMS40 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 7 01-28-2004 02:38 PM
II: Does anybody use a touch screen as controller? Kenny Gioia Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 01-07-2002 12:24 AM


All times are GMT -7. The time now is 08:11 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com