Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 10

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-04-2012, 01:57 PM
relaxo relaxo is offline
Member
 
Join Date: Jan 2000
Location: NYC
Posts: 1,534
Default Video of My Custom PT Quickeys Key Command Shortcuts

As a long time user of Startly's Quickeys custom shortcut key commands program, I've built up a cool library of helpful tricks. Here's a two minute video showing some of them:

http://www.youtube.com/watch?v=loUWIGoonlI

If any of you like these, I can zip up my shortcut sets and email them to you. I also have a large collection of QK shortcuts assembled from other Pro Tools Quickeys users that I can include as well.



Important notes about the Quickeys shortcut sets that I can email to you:

1) because Avid is often changing the menus and the menu item names, these shortcuts may need manual adjustment before they work with your version of Pro Tools. However, once you study the programming behind each shortcut it will be easy to make the adjustments to work with your system.

2) The shortcuts in "the DUC user collection set" are mostly in Quickeys v3 format which will open up in QK v3 and v4.

3) The shortcuts in "the relaxo set" that I will email you are in Quickeys v4 format and programmed specifically for PTHD 10. software. I don't believe these will open up in Quickeys v3, but you can try. These are all of the shortcuts shown in the video above. You can easily make them work in your system if you have QK v4 and ANY version of PT, v8 or higher.

4) All of these shortcuts sets were made on a Mac. I do not know if they can be used on a PC.
Reply With Quote
  #2  
Old 04-04-2012, 02:17 PM
Emcha_audio's Avatar
Emcha_audio Emcha_audio is offline
Moderator
 
Join Date: May 2010
Location: Montréal, canada
Posts: 6,658
Default Re: Video of My Custom PT Quickeys Key Command Shortcuts

That's pretty nifty, is that program available on PC? Since you're on mac, those on pc would probably have to do some editing to get the short cut working, but that's some great SC there.
__________________
Manny.

Wave-T.com
Reply With Quote
  #3  
Old 12-23-2012, 06:06 AM
relaxo relaxo is offline
Member
 
Join Date: Jan 2000
Location: NYC
Posts: 1,534
Default Re: Video of My Custom PT Quickeys Key Command Shortcuts

I still have this Quickeys shortcut set to email out if anyone would like it.
Reply With Quote
  #4  
Old 12-23-2012, 08:21 AM
Meads Meads is offline
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Germany
Posts: 2,902
Default Re: Video of My Custom PT Quickeys Key Command Shortcuts

I've been using Quickeys for many years now. Couldn't live without it. It really speeds up the workflow, and the possibilities are unlimited.
I highly recommend it to everybody, who uses PT on a daily basis.
__________________

iMac Pro
- MacOS 10.14.6
---
- Pro Tools U HDN 2019.6
- Avid HD Omni + HD I/O 8x8x8
- C|24 | S3 | Dock
Reply With Quote
  #5  
Old 12-23-2012, 11:42 AM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Sopranos State (NJ)
Posts: 19,032
Default Re: Video of My Custom PT Quickeys Key Command Shortcuts

Is there a Quickeys version for ML? Startly's web page says it's not for Lion or ML.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #6  
Old 12-23-2012, 11:54 AM
Meads Meads is offline
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Germany
Posts: 2,902
Default Re: Video of My Custom PT Quickeys Key Command Shortcuts

I know the website says so, but I have no issues with Quickeys 4 on 10.8.2.
__________________

iMac Pro
- MacOS 10.14.6
---
- Pro Tools U HDN 2019.6
- Avid HD Omni + HD I/O 8x8x8
- C|24 | S3 | Dock
Reply With Quote
  #7  
Old 12-23-2012, 11:57 AM
Rail Jon Rogut Rail Jon Rogut is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles, CA, USA
Posts: 14,492
Default Re: Video of My Custom PT Quickeys Key Command Shortcuts

Quote:
Originally Posted by musicman691 View Post
Is there a Quickeys version for ML? Startly's web page says it's not for Lion or ML.
http://forums.startly.com/community/...php?f=3&t=3289

Avid should get one of their guys on this since Pro Tools really needs QuicKeys for a lot of the functions I do

Rail
__________________
Platinum Samples
www.platinumsamples.com
Engineered Drums for BFD
••••••••••••••••••••••••••••
Reply With Quote
  #8  
Old 02-04-2013, 04:54 AM
mhmh mhmh is offline
Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: Frankfurt, Germany
Posts: 515
Default Re: Video of My Custom PT Quickeys Key Command Shortcuts

Quote:
Originally Posted by Meads View Post
I know the website says so, but I have no issues with Quickeys 4 on 10.8.2.
Does anyone else use Quickeys 4 on Mountain Lion? I´m just upgrading my HD3 PPC System to HDX and really need Quickeys all the time.
__________________
Mac Pro 2,4 GHz 12-Core Intel Xeon (Westmere) 32 GB RAM, OSX 10.10.5, HD I/O 16x16 analog, HD I/O 16x16 digital, 192, PT HDX2, PT HD 12.6.0

http://www.pelhamundhaas.de/index2.html
http://www.pelhamundhaas.de/vita.html
www.3-p.de
www.imglashaus.de
Reply With Quote
  #9  
Old 02-04-2013, 05:12 AM
Meads Meads is offline
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Germany
Posts: 2,902
Default Re: Video of My Custom PT Quickeys Key Command Shortcuts

Quote:
Originally Posted by mhmh View Post
Does anyone else use Quickeys 4 on Mountain Lion? I´m just upgrading my HD3 PPC System to HDX and really need Quickeys all the time.
I use it on two different rigs, believe me, it's working. If you want you can drop by and see for yourself. I'm in the neighbourhood.
__________________

iMac Pro
- MacOS 10.14.6
---
- Pro Tools U HDN 2019.6
- Avid HD Omni + HD I/O 8x8x8
- C|24 | S3 | Dock
Reply With Quote
  #10  
Old 02-04-2013, 05:24 AM
mhmh mhmh is offline
Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: Frankfurt, Germany
Posts: 515
Default Re: Video of My Custom PT Quickeys Key Command Shortcuts

Quote:
Originally Posted by Meads View Post
I use it on two different rigs, believe me, it's working. If you want you can drop by and see for yourself. I'm in the neighbourhood.

Thanks, I sent You a PN
__________________
Mac Pro 2,4 GHz 12-Core Intel Xeon (Westmere) 32 GB RAM, OSX 10.10.5, HD I/O 16x16 analog, HD I/O 16x16 digital, 192, PT HDX2, PT HD 12.6.0

http://www.pelhamundhaas.de/index2.html
http://www.pelhamundhaas.de/vita.html
www.3-p.de
www.imglashaus.de
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Digi/Avid: Why did my custom key command shortcuts stop working with 8.03cs1 ilovemyssl 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 04-15-2010 09:21 PM
disable triggering Quickeys Shortcuts when typing in text... clusterer Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 02-16-2010 05:27 AM
PT 6.7, KB Shortcuts, QuicKeys [Heads Up] Andre Knecht Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 11-02-2004 04:25 PM
Share Your Quickeys Pro Tools Shortcuts Here! tomhartman Pro Tools TDM Systems (Mac) 17 10-10-2002 08:47 AM
What Quickeys shortcuts do You use? Tim R. Tips & Tricks 2 12-09-2000 12:20 AM


All times are GMT -7. The time now is 04:35 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com