Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-16-2005, 03:13 AM
joeH joeH is offline
Member
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 3
Default Pro Tools Loses connection with 002? please help.

hello there:
I have a P4 2.0 ghz, 1gig RAM machine running win XP w/ SP1. I am using PT 6.4. I initially had to replace the power harnass when i got my digi 002, but after that i have not had one single bump in the road until now. When i power on my 002, it takes a very long time for it to get out of the "loading" stage and then when it finally says standby and it appears ready for me to launch pro tools, it randomly goes back to loading, as if my computer is trying to communicate with the 002 but cannot. If i load PT, sometimes everything will go smooth, others, I will get a message saying that "PTs cannot locate Digi 002". I noticed that the green firewire light on the back of the 002 goes back and forth from being lit up, to not being lit up. If i am not mistaken it should always be a solid green??? This leads me to believe that there is a firewire connectivity issue going on. I have never had this problem before and I have a digi certified firewire card. I tried another firewire cable but to no avail. If anyone can please offer any insights that would be wonderful. anyone had this problem before? Is it a bitch to fix etc.
much thanks in advance,
Joe
Reply With Quote
  #2  
Old 02-16-2005, 04:29 AM
kitana_one kitana_one is offline
Member
 
Join Date: Sep 2003
Location: Orlando, Fl. U.S.A.
Posts: 52
Default Re: Pro Tools Loses connection with 002? please he

From what it sounds like,.. you have one of the DIgi002's that have a faulty Firewire harness,.. you should call Digidesign and speak with them about having it RA'd. They should have fixed that problem long ago,... guess one may have slipped through the cracks.

Don't mean to scare you,... I had teh same problem tho.

Have you tried a different FW cable? and also tested your Firewire port with another FW device? Make sure your FW card is seated properly in youe computer.
Reply With Quote
  #3  
Old 02-16-2005, 10:35 AM
Williewho Williewho is offline
Member
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 2
Default Re: Pro Tools Loses connection with 002? please help.

I am running my 002 on a mac G-4 powerbook, but I've been having the same problem. I found some information that it could be a power related problem and Digi Design dould send a fuse or some part od the units power supply to keep the firewire connection solid, But in my case that got blown out of the water when the guy at Giutar Center hooked his mac in and it held solid. So now I'm looking at other solutiions in my computer, but the power thing my apply to you, it's a know problem.
Reply With Quote
  #4  
Old 02-16-2005, 12:26 PM
wolfskin wolfskin is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Chicago, IL, USA
Posts: 447
Default Re: Pro Tools Loses connection with 002? please help.

Like Kitana says... Sounds like the power harness issue... Don't fret, it's an easy ten minute fix...
__________________
Windows XP Pro SP3 & Vista Ultimate SP1 / 002R v8.0 w/ MPT2
AMD X2 4800+ Dual Core / 1000 FSB / 4 GB RAM
www.wolfskinrecords.com
www.voodoopilot.com
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
002R loses connection 6figgas 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 6 04-07-2008 01:31 PM
002R Loses connection w/PT LE 7.3.1 badseed79 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 04-09-2007 10:17 PM
Loses connection with 002r when importing audio joejackson 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 11-24-2006 12:08 PM
001 loses connection mersisblue 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 07-28-2004 08:47 PM
Pro Tools loses connection with motor mix error Iguana 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 06-30-2004 02:47 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:38 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com