Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-10-2001, 08:15 PM
Danny Caccavo Danny Caccavo is offline
Member
 
Join Date: Sep 1998
Location: San Francisco
Posts: 1,281
Default Drive showing up multiple times

Over the past 6 months, I have had this problem about 6 times.

A hard drive will show up multiple times (16 I think) on the desktop.

This is with G4/450agp, ATTO UL2D, rev 0144., OS 9.0.4

Drive is in a non-removeable case, Cheetah 9 gig hooked up to one bus of the ATTO card.

I took a hunch on a workaround tonight, and it worked - using a single ended terminator instead of an LVD one (the drive and card are LVD). I thought, "SCSI echoes", and took a shot.

Anyone else ever have this? If you have, please post configs and experiences..

DC
Reply With Quote
  #2  
Old 07-11-2001, 02:48 AM
Daniel_Dettwiler Daniel_Dettwiler is offline
Member
 
Join Date: Aug 1999
Location: ch 4125 riehen
Posts: 486
Default Re: Drive showing up multiple times

I had this with a drive a friend brought in. It was only a normal SCSI Drive. He already told me, that somthing was wrong with the drive, because it showed up multiple times. I tried to reformat it , i tried several times , even Low Level, no success. I tried the drive on normal SCSI Card and on the dual ATTO , no difference. I guess it was a problem with the drive itselve.

(Since I was anyway pissed that he bought a "normal" SCSI Drive, which would have been to slow anyway, I told him to give it back and get a UW Disk which worked alright. )

D.
__________________
Daniel Dettwiler
Idee & Klang
www.ideeundklang.com
Reply With Quote
  #3  
Old 07-11-2001, 06:29 AM
editor editor is offline
Member
 
Join Date: Jan 2000
Location: Hollywood, CA
Posts: 1,120
Default Re: Drive showing up multiple times

The jumper settings on the drive are incorrect. Double check them. And check the SCSI cable going into the drive for a secure fit.

Regards

e

[ July 11, 2001: Message edited by: editor ]
__________________
Partial list of album credits/editor.
http://members.dslextreme.com/users/apple/
Reply With Quote
  #4  
Old 07-11-2001, 07:07 AM
John McDaniel John McDaniel is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Cincinnati, OH USA
Posts: 609
Default Re: Drive showing up multiple times

Hi Danny,

I've had this happen a few times. Always when I'm moving drives in & out of enclosures or CPUs. The connectors that attach to an external SCSI ID changer (the little things that you push in to change the ID) can be put on in the wrong order or otherwise connected to the wrong pins. If you use a utility to display all of the available drives and their SCSI IDs, you'll see the drive show up at all of the addresses. I can't remember exactly how I've fixed it, but it was always a "physical" problem rather than software or a failing hard drive.

later, j mcd
Reply With Quote
  #5  
Old 07-11-2001, 07:41 AM
bullimiami bullimiami is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: miami
Posts: 7
Default Re: Drive showing up multiple times

Ive usually found that 2 Items have the same SCSI address. try to put it alone on a buss and see what address it is.
I agree that the address jumpers or connections are suspect.
Reply With Quote
  #6  
Old 07-11-2001, 11:54 AM
putney putney is offline
Member
 
Join Date: Sep 1999
Location: Missouri
Posts: 354
Default Re: Drive showing up multiple times

Your ATTO scsi ID is typically 7.
Multiple drives show up if you give them the same ID as your controller.

Check your ATTO ID #.
Check your HD's ID's.
Did I mention termination ???

-Hope this helps,

Russell, Ozark Pro Audio [img]images/icons/grin.gif[/img]
__________________
"What's the best mic under $100."
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PT 10 recalculates waveforms multiple times rtcstudio macOS 2 11-16-2011 10:56 AM
Pro Tools LE 8 freezes multiple times on startup blackblueu2 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 05-05-2011 10:35 PM
at times plugin presets not showing digidesigner VENUE Live Sound Systems 2 11-29-2009 12:33 PM
Blue screen after playing session multiple times... Adman44 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 07-15-2009 09:34 AM
How to change meter multiple times during song pratfall 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 16 04-19-2008 09:42 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:43 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com