Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > General Discussion & Off Topic > General Discussion

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-22-2005, 12:13 PM
Matt Whritenour Matt Whritenour is offline
Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Oak Ridge, New Jersey
Posts: 2,031
Default OT: New Studio Opening Close By

it's out of control

http://www.thebarbershopstudios.com/noIntro.htm

good thing it won't effect my business though
__________________
www.klarityrecordingstudios.com
Reply With Quote
  #2  
Old 01-22-2005, 12:35 PM
lemix's Avatar
lemix lemix is offline
Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: Toronto, Canada
Posts: 10,894
Default Re: OT: New Studio Opening Close By

Hey Matt,
Don't ya worry a bit...they have nothing on you, judging by their site...
Different ballpark altogether ! Raise your rates now !!!

cheers,
__________________
cheers,
Andrew


W7 pro 64_i7 3930K_16GB_ Nuendo 6.5.4-7.1.3 / PT 12.4 ------Mac Mini OSX Lion_PT 10.xx
Allen&Heath GS R-24M_ full rack of vintage analog boxes _UAD2_Nugen_iZotope_Melda_Waves_Plugin Alliance_DMG and more
2.0 and 5.1 monitoring
Reply With Quote
  #3  
Old 01-22-2005, 04:10 PM
Matt Whritenour Matt Whritenour is offline
Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Oak Ridge, New Jersey
Posts: 2,031
Default Re: OT: New Studio Opening Close By

Quote:
Hey Matt,
Don't ya worry a bit...they have nothing on you, judging by their site...
Different ballpark altogether ! Raise your rates now !!!

cheers,
right now i just have my 'control room' and 'live room' but i am getting this one room that's all cinder block walls with a concrete ceiling (under the front steps) that i am going to be turning into an iso booth, then i'm building a wall across my live room so then there would be like a hallway seperating the control room and live room, and i am going to wire everything up nicely then i want to bump up my prices.
__________________
www.klarityrecordingstudios.com
Reply With Quote
  #4  
Old 01-24-2005, 08:02 AM
Chris Cavell Chris Cavell is offline
Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: Louisiana, USA
Posts: 4,831
Default Re: OT: New Studio Opening Close By

Matt,

Often when studios like that open up these days in the U.S., there lives tend to be short...too much overhead and debt. However, I'd recommend having a lunch meeting with the guys...work out a "deal" price for you to rent their space or gear when you get a group that needs something of that size...or when you want to "borrow" a mic/pre or two. It's been my experience that becoming good friends with the competition is often more fruitful to your own business (and theirs) than viewing each other with disdain. Let's say they (or you) wind up getting a couple of really good gig's that lock out the studio for a month or more...the spillover will go to the other party. Making friends with them will only ensure that each of you manage to maximize what work the two of you can get as referrals tend to go to friends first.

Cheers,
Chris
__________________
Cavell Studios
Reply With Quote
  #5  
Old 01-24-2005, 01:27 PM
stewie stewie is offline
Member
 
Join Date: Sep 2003
Location: TAMPA/NJ
Posts: 355
Default Re: OT: New Studio Opening Close By

thats a really impressive studio. $$$
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How close is too close for monitors... Nicholasguitar 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 7 12-15-2007 10:18 PM
Opening Up A Commercial Studio in NYC MoneyClipsNYC General Discussion 4 04-18-2004 08:56 PM
Opening Studio Vision Pro files in PT Chromefree MIDI 0 05-12-2001 06:06 PM
All MIDI is inactive when opening a session, until i open OMS Studio Setup and...... Mt.Everest Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 04-03-2001 12:37 AM
Doh so close but so far. hi_robb Digidesign Hardware & Software 1 04-02-2001 12:52 AM


All times are GMT -7. The time now is 06:26 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com