Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Artist Series

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-24-2023, 02:26 PM
jphaudio jphaudio is offline
Member
 
Join Date: Jan 2004
Location: Florida, Ventura CA
Posts: 119
Default Pro Tool Upgrade 2023.3

Just checking of anyone has upgraded Pro Tools to 2023.3? Any issues EUCON support with their Artist Series hardware? The website advises (see attached) Thank you
Attached Images
File Type: jpg rtaImage.jpg (63.6 KB, 0 views)

Last edited by jphaudio; 03-24-2023 at 02:27 PM. Reason: typos
Reply With Quote
  #2  
Old 03-24-2023, 02:47 PM
Ben Jenssen's Avatar
Ben Jenssen Ben Jenssen is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Oslo
Posts: 5,260
Default Re: Pro Tool Upgrade 2023.3

It's still early hours, but 2023.3 seems to be working fine here with eucon 2022.12 and my Artist Mix + ipad Control.
__________________
Mac mini M2 16GB RAM macOS 13.4.1. PT Studio 2023.6.
Topping E30 II DAC, Dynaudio BM6, 2 x Artist Mix, SSL UC1, Control on iPad.
Reply With Quote
  #3  
Old 03-24-2023, 02:51 PM
jphaudio jphaudio is offline
Member
 
Join Date: Jan 2004
Location: Florida, Ventura CA
Posts: 119
Default Re: Pro Tool Upgrade 2023.3

Thank you! I have the Artist Mix and Artist Control. I was also encouraged when I saw how many plugin companies were now native compatible. Will probably upgrade tonight on my mac studio. Regards



Quote:
Originally Posted by Ben Jenssen View Post
It's still early hours, but 2023.3 seems to be working fine here with eucon 2022.12 and my Artist Mix + ipad Control.
Reply With Quote
  #4  
Old 03-24-2023, 02:55 PM
jphaudio jphaudio is offline
Member
 
Join Date: Jan 2004
Location: Florida, Ventura CA
Posts: 119
Default Re: Pro Tool Upgrade 2023.3

(Quick note, only mildly related to Artist Series thread.)


If I may ask, I just saw your signature gear. You are running successfully Artist Series with SSL UC1? That is cool, I though it was one or the other. I did not want to give up the artist workflow I have, but really like the SSL control surfaces.



Quote:
Originally Posted by Ben Jenssen View Post
It's still early hours, but 2023.3 seems to be working fine here with eucon 2022.12 and my Artist Mix + ipad Control.
Reply With Quote
  #5  
Old 03-24-2023, 03:20 PM
Ben Jenssen's Avatar
Ben Jenssen Ben Jenssen is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Oslo
Posts: 5,260
Default Re: Pro Tool Upgrade 2023.3

Quote:
Originally Posted by jphaudio View Post
If I may ask, I just saw your signature gear. You are running successfully Artist Series with SSL UC1? That is cool, I though it was one or the other. I did not want to give up the artist workflow I have, but really like the SSL control surfaces.
Oh, it's been fantastic. I had used the SSL native plugins for a time, and knew it was some of the greatest stuff I'd heard, so I jumped on the UC1 the day it came out. I was actually using a Command8 at the time.

Combining it with C8 or Artist mix has never been any problem. Their interaction is very simple:
I have channelstrip plugins on all tracks, and bus compressor on a couple, and I click on 'Insert' on AM and 'Sel' on the track I want to show up on UC1 - the plugin for that track is focused in PT and therefore also on the UC1.

https://duc.avid.com/attachment.php?...5&d=1679418856
__________________
Mac mini M2 16GB RAM macOS 13.4.1. PT Studio 2023.6.
Topping E30 II DAC, Dynaudio BM6, 2 x Artist Mix, SSL UC1, Control on iPad.
Reply With Quote
  #6  
Old 03-24-2023, 03:54 PM
jphaudio jphaudio is offline
Member
 
Join Date: Jan 2004
Location: Florida, Ventura CA
Posts: 119
Default Re: Pro Tool Upgrade 2023.3

Awesome, that looks cool. I have the SSL Plugin-Alliance 9000 J on my tracks, but will transition to the SSL version with the UC1. Thank you!


Quote:
Originally Posted by Ben Jenssen View Post
Oh, it's been fantastic. I had used the SSL native plugins for a time, and knew it was some of the greatest stuff I'd heard, so I jumped on the UC1 the day it came out. I was actually using a Command8 at the time.

Combining it with C8 or Artist mix has never been any problem. Their interaction is very simple:
I have channelstrip plugins on all tracks, and bus compressor on a couple, and I click on 'Insert' on AM and 'Sel' on the track I want to show up on UC1 - the plugin for that track is focused in PT and therefore also on the UC1.

https://duc.avid.com/attachment.php?...5&d=1679418856
Reply With Quote
  #7  
Old 03-24-2023, 08:34 PM
hurdy gurdy hurdy gurdy is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: Minneapolis MN
Posts: 316
Default Re: Pro Tool Upgrade 2023.3

Quote:
Originally Posted by Ben Jenssen View Post
Oh, it's been fantastic. I had used the SSL native plugins for a time, and knew it was some of the greatest stuff I'd heard, so I jumped on the UC1 the day it came out. I was actually using a Command8 at the time.

Combining it with C8 or Artist mix has never been any problem. Their interaction is very simple:
I have channelstrip plugins on all tracks, and bus compressor on a couple, and I click on 'Insert' on AM and 'Sel' on the track I want to show up on UC1 - the plugin for that track is focused in PT and therefore also on the UC1.

https://duc.avid.com/attachment.php?...5&d=1679418856
Ben, that's a really cool setup. Regarding AM.. Prior to installing the todays PT update I deleted pref's then installed new Silicon PT build and could get my Artist Mix to be seen (same with Avid Control) but running a session nothing would populate on Artist Mix or Avid Control. BUT, after two hours of hard work (usually I always get many things working) I restored my prior pref's and now my Artist Mix and iPad Avid Control work like a dream. Who knows. Maybe I'm out to lunch but if anyone experiences anything similar?

Peace

lb
Reply With Quote
  #8  
Old 03-24-2023, 08:44 PM
Ben Jenssen's Avatar
Ben Jenssen Ben Jenssen is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Oslo
Posts: 5,260
Default Re: Pro Tool Upgrade 2023.3

Quote:
Originally Posted by hurdy gurdy View Post
Ben, that's a really cool setup. Regarding AM.. Prior to installing the todays PT update I deleted pref's then installed new Silicon PT build and could get my Artist Mix to be seen (same with Avid Control) but running a session nothing would populate on Artist Mix or Avid Control. BUT, after two hours of hard work (usually I always get many things working) I restored my prior pref's and now my Artist Mix and iPad Avid Control work like a dream. Who knows. Maybe I'm out to lunch but if anyone experiences anything similar?

Peace

lb
I don't know, but it could be as simple as checking, or toggling, the Eucon on/off setting in PT setup menu (thanx eddie for the tip) or as I found the other day; a restart of my AMs fixed a weird freeze of controls.
__________________
Mac mini M2 16GB RAM macOS 13.4.1. PT Studio 2023.6.
Topping E30 II DAC, Dynaudio BM6, 2 x Artist Mix, SSL UC1, Control on iPad.
Reply With Quote
  #9  
Old 03-24-2023, 09:10 PM
hurdy gurdy hurdy gurdy is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: Minneapolis MN
Posts: 316
Default Re: Pro Tool Upgrade 2023.3

Quote:
Originally Posted by Ben Jenssen View Post
I don't know, but it could be as simple as checking the Eucon on/off setting in PT setup menu (thanx eddie for the tip) or as I found the other day; a restart of my AMs fixed a weird freeze of controls.
I jumped through more hoops than a circus dog (including what you mentioned). Strange, I kept ticking what you mentioned because when I checked it was often off but then sometimes on?. I was into ethernet/trying Logic DAW (that worked) all kinds of shenanigans with uninstalling/reinstalling EuControl. It recognized everything but no joy populating when a session loaded. Perplexed but after installing old pref's from the silicon beta build everything works great. Maybe (probably) I was on a roll and missed something simple.

Enjoy,

lb
Reply With Quote
  #10  
Old 04-14-2023, 05:40 PM
hurdy gurdy hurdy gurdy is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: Minneapolis MN
Posts: 316
Default Re: Pro Tool Upgrade 2023.3

Quote:
Originally Posted by hurdy gurdy View Post
I jumped through more hoops than a circus dog (including what you mentioned). Strange, I kept ticking what you mentioned because when I checked it was often off but then sometimes on?. I was into ethernet/trying Logic DAW (that worked) all kinds of shenanigans with uninstalling/reinstalling EuControl. It recognized everything but no joy populating when a session loaded. Perplexed but after installing old pref's from the silicon beta build everything works great. Maybe (probably) I was on a roll and missed something simple.

Enjoy,

lb
Finally a chance to mention that I don't think this is an issue of any concern. A while ago this particular PT rig needed a complete rebuild from the ground up (including macOS -long story). It's been awhile now but everything works as it should.

Take care,

Len
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
What’s due in 2023? noiseboyuk Pro Tools 57 07-06-2023 05:01 PM
D-command & 2023.3 Boe Larsen ICON & C|24 11 07-01-2023 07:24 PM
Pro Tools 2023.3 is out Obsidian Dragon Pro Tools 159 04-05-2023 11:58 AM
Today's AIR FX and Instrument 2023.3 updates re-install 2023.2! off the wall Pro Tools 9 03-28-2023 10:33 AM


All times are GMT -7. The time now is 01:24 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com