Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Post Production > Post - Surround - Video

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-08-2009, 03:25 PM
Reckless Erik Reckless Erik is offline
Member
 
Join Date: May 2001
Location: Reykjavik,Iceland
Posts: 811
Default Surround Panner Option

I see that the Surround Panner offered by Digi uses midi to communicate with ProTools. Does anyone have a solution for when the computer is situated further away than the standard 16 feet allowed by the midi protocol? Is a USB/Midi converter a viable option to interface the panner with PT?

Thanks, Nick
__________________
[email protected]
Newcomer Audio Post
MacBookPro 2.3GHz i7 16GB RAM OSX 10.15.7, PT Ultimate 2023.12 HDn, MTRX Studio, 2x Avid S1, PT Dock...
Mac M1 Studio Ultra 64GB RAM OSX 13.6, PT Ultimate 2023.12 HDn, MTRX Studio, 2x Avid S1, PT Dock...
Reply With Quote
  #2  
Old 02-08-2009, 04:13 PM
stealth stealth is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: Knoxville, TN
Posts: 38
Default Re: Surround Panner Option

Nick
In one of our suites we added a couple of additional midi cables to the provided cable which is 16 feet so it would reach out to our machine room. Works great. In another we used USB extenders and put the midi interface in the suite and that also works fine.
Jamie
Reply With Quote
  #3  
Old 02-08-2009, 05:05 PM
Reckless Erik Reckless Erik is offline
Member
 
Join Date: May 2001
Location: Reykjavik,Iceland
Posts: 811
Default Re: Surround Panner Option

Thanks Jamie. Extenders look like the only viable option here.

Cheers, Nick
__________________
[email protected]
Newcomer Audio Post
MacBookPro 2.3GHz i7 16GB RAM OSX 10.15.7, PT Ultimate 2023.12 HDn, MTRX Studio, 2x Avid S1, PT Dock...
Mac M1 Studio Ultra 64GB RAM OSX 13.6, PT Ultimate 2023.12 HDn, MTRX Studio, 2x Avid S1, PT Dock...
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Digidesign JL Cooper Surround Panner ES Option kentgibson Post - Surround - Video 0 11-06-2009 10:32 PM
Can't see surround panner Kroger Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 08-15-2008 07:39 AM
D Control Surround Panner Option - With C24???? Table Syrup Records ICON & C|24 3 12-21-2007 09:46 AM
Surround Panner Option with Command 8 KCMJace Post - Surround - Video 0 01-08-2007 02:56 PM
Surround Panner for LE MikeTrahearn 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 06-23-2006 07:40 AM


All times are GMT -7. The time now is 10:46 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com