Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools M-Powered (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-14-2008, 08:45 PM
mrhoepfner mrhoepfner is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 3
Default new mbox 2 pro installing trouble, LED lights gone

I am having problems getting my Mbox 2 Pro to work on my PC laptop (Windows XP).

(Previously, I was using the Mbox 2 mini. I had no trouble with that unit)

The problem seems to be similar to the one described in this document: http://reviews.ebay.com/Mbox-2-PRO-T...00000006132298

I plugged the Mbox into my laptop using a 6-pin to 4-pin FireWire cable, and plugged it into the wall using the power adapter. The LED lights at first came on immediately. Windows automatically installed a driver labeled in my Device Manager as "Mbox 2 Pro Bootloader."

I opened Ableton Live, but I wasn't getting any audio out of the Mbox. The LED lights were still on. Next I tried ProTools 7.3.1, but it did not detect any hardware. I closed ProTools and I tried resetting the computer. Somewhere in there, I realized that the LED lights were no longer working.

I tried unplugging and plugging the FireWire cable. I tried the "Repair" setup option for ProTools. I then tried uninstalling and reinstalling ProTools and its drivers, along with the "Mbox 2 Pro Bootloader" driver. Nothing revived the LED lights.

A key obstacle is that:
I also downloaded the Firmware Updater 1.38 and tried to run that. I immediately get a long error message saying that it does not detect a valid version of ProTools on my computer. It suggests that I upgrade to version 6.8 or 7.0, or that I uninstall and reinstall the software, because it is damaged. I've repeat the steps a few times, but can't get anywhere.

Any suggestions?
Reply With Quote
  #2  
Old 04-15-2008, 07:27 AM
spkguitar's Avatar
spkguitar spkguitar is offline
Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Pittsburgh
Posts: 18,161
Default Re: new mbox 2 pro installing trouble, LED lights gone

OK, first of all, you are in the wrong section of the forum. This is the place to post about Pro Tools MPowered, the software that runs on M-Audio hardware. Since you are using he MBox 2 Pro, you are using Pro Tools LE. You will be more apt to get answers about the mbox from fellow mbox users if you post over in the LE forum.

The "M" in the names apparently confuses quite a lot of people.



This update might be what you are looking for.
__________________
My Website: Pro Tools "Newbie" Help

Studio rig: Gigabyte GA-EX58-UD3R, Intel i7 920, 6GB Patriot DDR3, NVidia 8600GS, LG GGW-H20L BD-RE, Sony CRX195E1 CD-RW, 2x WD Caviar black 640GB (os swap), 1x WD caviar 320GB (sessions), 1x Maxtor 120GB (sessions), 1x Seagate 1TB (samples/loops), Profire2626, Command8, PT12 on OSX

Mobile Rig: 2015 MacBook Pro Retina, Apollo Twin, PT12
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Having Trouble Re-installing My MBox 2 youngjsyn 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 10-05-2009 03:53 PM
new mbox 2 pro installing trouble, LED lights gone mrhoepfner 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 04-16-2008 08:30 AM
Having trouble installing MBox factory bundle spy2520 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 09-14-2005 05:00 PM
trouble installing mbox to XP sjano 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 04-01-2004 12:46 PM
trouble installing 6.0 le for mbox fujimi442 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 04-09-2003 02:27 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:23 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com