Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Other Products > Storage Subsystems

 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 01-28-2023, 12:17 PM
IrelandM IrelandM is offline
Member
 
Join Date: Jul 2015
Location: Dundonald Northern Ireland
Posts: 225
Default Sata to USB

Hi There,


I purchased an external SATA 2.5 hard drive enclosure to connect 2 external SSDs per enclosure they use SATA data and power connections. Having tried adding a Sata to USB 2.0 adaptor for this enclosure I find the M1 MacBook Pro only recognises one SSD per drive enclosure.

I used a powered ORICO 10-Port Aluminium USB 3.0 Hub with Power Adapter & Data Cable for Mac 10 x 1.5A BC 1.2 Ports for Charge with Sync and USB 3.0 but this hub does not seem to supply enough power to run the 2 drives inside the external SATA 2.5 enclosure only one drive in the enclosure is available on the Mac desktop.

Would anyone know how I could power these 2 external SSDs and have them both available for use on a 16 inch MacBook Pro M1 Max laptop.


Regards
Reply With Quote
 

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SATA or ATA Rescued Storage Subsystems 3 05-26-2010 09:22 AM
1 IDE and 1 SATA HD jmaulz 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 11-07-2008 02:18 PM
G5 Dual 2.7GHZ - Sata I or Sata II Drive setting ? toneski Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 05-06-2008 12:18 PM
Do SATA Controllers/ PCI Cards/ SATA Drives work.. Jason Robo 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 06-14-2005 07:23 PM
Onboard SATA + PCI SATA + Protools LE = bootcrash? insolace 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 04-10-2005 11:06 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:21 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com