Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-03-2000, 04:40 PM
Kickin.da.speaker Kickin.da.speaker is offline
Member
 
Join Date: Apr 2000
Location: City of Angels
Posts: 2,081
Default SOLUTION! Digi001 midi ports with Cubase, DP or Logic!

The solution!
Go here, paste this: [from digidesign]
"With the initial release of Digi 001, both the Digi 001 MIDI ports and Digi 001 Output Drivers cannot use Direct I/O simultaneously.
This limitation is limited to third-party applications and the SampleCell Loop Editor- Pro Tools LE is unaffected by this problem.
To avoid this problem, customers wishing to use Digi 001's audio outputs with a Direct I/O compatible third party application should use an external MIDI interface instead of Digi 001's MIDI in/out connection."
as a 'problem description' and ask them to have it fixed! The more users asking, the better the chances of having it fixed!
__________________
David.

6am eternal
Reply With Quote
  #2  
Old 05-04-2000, 02:49 PM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,877
Default Re: SOLUTION! Digi001 midi ports with Cubase, DP or Logic!

ASIO drivers are written (and supplied) by sequencer companies (in this case, Emagic) to communicate with our hardware via code embedded within the DigiSystem INIT (DSI) system extension called Direct I/O. DSI 5.0 is the first version to include support for the Digi001. However, there is a problem with Direct I/O accessing the Digidesign Output Drivers and the Digi001 MIDI ports simultaneously. This incompatibility has been addressed and fixed in DSI 5.0.1 which will be available on our website as soon as Pro Tools 5.0.1 is released at: http://www.digidesign.com/serv/ftpmaps/daedsi.html. Thank you for your patience regarding this matter.

Brent
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #3  
Old 05-04-2000, 03:25 PM
lwilliam lwilliam is offline
Member
 
Join Date: Dec 1999
Location: Allison Park, PA (Near Pittsburgh)
Posts: 5,099
Default Re: SOLUTION! Digi001 midi ports with Cubase, DP or Logic!

Kickin...I saw your post yesterday and tried the midi port on the 001 with the new Cubase 4.1r2 - no go. As Brent (the man) suggests, I guess we'll have to wait a bit longer...as it's not a Cubase issue.



------------------
LW
__________________
Larry

PT 2021; MacBookPro M1; 16GB; Spectrasonics; Native Instruments, Toontrack, Waves...too many plugins.
Reply With Quote
  #4  
Old 05-04-2000, 04:45 PM
Kickin.da.speaker Kickin.da.speaker is offline
Member
 
Join Date: Apr 2000
Location: City of Angels
Posts: 2,081
Default Re: SOLUTION! Digi001 midi ports with Cubase, DP or Logic!

Alright!
Let's wait and see...
__________________
David.

6am eternal
Reply With Quote
  #5  
Old 08-25-2000, 05:22 PM
Tommy the Z Tommy the Z is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Posts: 2
Default Re: SOLUTION! Digi001 midi ports with Cubase, DP or Logic!

I dug up this string and tried clicking the URL to see if DSI 5.0.1 is available ("this page does not exist") Is anyone out there working samplecell with 001 without an external MIDI interface??
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cubase SX v2.01 and Digi001= NO midi post2 linga 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 03-11-2004 12:28 AM
Digi001 midi with cubase sx Woodwater 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 07-21-2003 04:50 PM
Cubase and DIGI001 MIDI go i huvet 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 10-02-2002 02:57 AM
Anything to access just Digi001 MIDI ports in MacOS X? David Hempling 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 04-13-2002 11:02 PM
how come the digi001 midi ports dont show up in OMS on unsupported machine ccstudios 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 09-08-2001 12:24 AM


All times are GMT -7. The time now is 05:27 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com