Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 10

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-10-2013, 06:51 PM
mikesasa75 mikesasa75 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2013
Location: Mexico City
Posts: 7
Default Buffer overload -6085 error constant

Hi I have just bought a MBOXPRO with protools 10.
I have it installed in a mobile workstation Dell M4500 Precision with Intel Quad Core i7 @1.73 GHz. I have 8 MB in RAM Memory and an external USB 1TB HDD.
Windows 7 , 64 bit.
I have tried everything to solve this error but it constatly appears when recording a new track or even just playback. Its really anoying and I cannot record a single clip!!!
Can someone can help?

Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 02-10-2013, 08:03 PM
YYR123's Avatar
YYR123 YYR123 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Austin TX
Posts: 13,735
Default Buffer overload -6085 error constant

So u really Need to post to Sandra report for system specific information

You can find that on one of the links that say help us help you or read this first whatever it is

And I would definitely ask you a bout what your playback engine is set up at ?
what your buffer is set up at ?

and what your hard drive speeds are?

all of those things would be answered by Sandra report but that's where I would personally start looking
__________________
Daniel
HDX - PT12.5.1 - HD I/O 16x8x8
Win10-Pro (v1709)- 6 Core i7-6850k - ASUS X99 Deluxe ii
D-Command Main Unit - 'Ole Blue


http://www.sknoteaudio.com/ plugins rock and are affordable.
Reply With Quote
  #3  
Old 02-10-2013, 08:24 PM
mikesasa75 mikesasa75 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2013
Location: Mexico City
Posts: 7
Default Re: Buffer overload -6085 error constant

SiSoftware Sandra

ID
Host Name: mess-PC
Workgroup: NOVA

System
Model: Dell Precision M4500
Serial Number: 1NW ****
System Chassis: Dell Laptop Folding
Main Card: Dell 041WH1
Serial Number: / 1NWL3Q1/CN1 ************
System BIOS: Dell A06 11/20/2010
Total Memory: 8GB DDR3 SO-DIMM

Processors
Processor: Intel (R) Core (TM) i7 CPU Q 740@1.73GHz (4C 8T 1.86GHz/2.93GHz, 2GHz IMC, 4x 256kB L2, 6MB L3)
Connector / Slot: FC PGA988

Chipset
Memory Controller: Dell Core (Clarksfield / Lynnfield) DMI 2x 2.4GHz (4.79GHz)
Memory controller: Intel Core Mobile (Clarksfield) Uncore 2x 2.13GHz (4.26GHz), 2x SO-DIMM 4GB DDR3 1.33GHz 128-bit

Module (s) from memory
Memory Module: Kingston 9905428-073A00LF 4GB DDR3 SO-DIMM PC3-10700S DDR3-1334 (9-9-9-25 4-34-10-5)
Memory Module: Kingston 9905428-073A00LF 4GB DDR3 SO-DIMM PC3-10700S DDR3-1334 (9-9-9-25 4-34-10-5)

Video system
Monitor: BenQ GL2230 BNQ
[bleep][bleep](1920x1080, 21.7 ")
Monitor: Generic PnP Monitor LGD (1600x1200, P727R € 156WD1
, 15.3 ")
Video adapter: NVIDIA Quadro FX 1800M (48 SM4.1 1.13GHz, 1GB DDR3 1.58GHz 128-bit, PCIe 2.00 x16)

Graphics processor
Compute Shader Processor Type: NVIDIA Quadro FX 1800M (48SP 1.13GHz, 1GB DDR3 1.58GHz 128-bit)

Physical storage devices
Seagate ST9500420AS (500.1GB, SATA300, 2.5 ", 7200rpm, 16MB Cache): 466GB (C :) (D :)
ST1000DM003-9YN162 Seagate (1TB, USB2/SATA600, 3.5 ", 7200rpm): 932GB (F :)
HL-DT-ST DVD + /-RW GU40N (SATA150, DVD +-RW, CD-RW, 1MB Cache): N / A (E :)

Logical storage devices
RECOVERY: 11GB (NTFS)
PROTOOLS (F :): 932GB (NTFS) @ Seagate ST1000DM003-9YN162 (1TB, USB2/SATA600, 3.5 ", 7200rpm)
READER (D :): 2GB (NTFS) @ Seagate ST9500420AS (500.1GB, SATA300, 2.5 ", 7200rpm, 16MB Cache)
OS (C :): 453GB (NTFS) @ Seagate ST9500420AS (500.1GB, SATA300, 2.5 ", 7200rpm, 16MB Cache)
CD-ROM/DVD (E :): N / A @ HL-DT-ST DVD + /-RW GU40N (SATA150, DVD +-RW, CD-RW, 1MB Cache)

Peripherals
LPC Hub Controller 1: Dell LPC Interface Controller QM57
LPC Legacy Controller 1: T0 00-00
Audio Device: Dell P55/PM55/3400 High Definition Audio
Audio Device: Dell High Definition Audio Controller
Port (s) Series: 2
Port (s) parallel: 1
Disk Controller: Dell Mobile SATA RAID Controller
Disk Controller: Dell PCIe SD / MMC Host Controller
USB Controller 1: Dell P55/PM55/3400 USB2 Enhanced Host Controller
USB Controller 2: Dell P55/PM55/3400 USB2 Enhanced Host Controller
FireWire/1394 Controller 1: Dell FireWire Host Controller
Controller CardBus / PCMCIA 1: Agat-RT CardBus bridge
System SMBus Controller 1: Intel ICH SMBus

Printers and Faxes
Printer: Nuance Image Printer Driver (600x600)
Printer: Microsoft XPS Document Writer (600x600, Colour rendering)
Printer: HP psc 1600 series (1200x1200, USB, Colour rendering)
Fax: Microsoft Shared Fax Driver (200x200)
Printer: Canon MF4100 Series UFRII LT (600x600, USB)
Printer: Canon MF4100 Series (FAX) (400x400, USB)
Printer: Brother PC-FAX v.2.1 (200x200)
Printer: Brother MFC-9840CDW Printer (600x600, Colour rendering)
Printer: Adobe PDF Converter (4000x4000, Colour rendering)

Scanners and Cameras
Digitizer (Scanner): Brother MFC-9840CDW LAN (Digitizer (Scanner), 1200x2400, USB)
Thanks,

I have tried to change different parameters on the playback engine (buffer size, etc.) Right now I have the following:
Buffer size: 64
Processors: 4
CPU limit: 90%
Buffer transmission plug in level 2 size

I have the internal HDD @ 7200 where the protools software is installed, I also have an external USB HDD @ 7200 RPM where I am saving my sessions.

Here is the Sandra report

Many thanks

Network Services
Network Adapter: Intel (R) 82577LM Gigabit Network Connection (Ethernet)
Network Adapter: Bluetooth Device (Personal area Network) (Ethernet)
WiFi Wireless Adapter: Intel (R) Centrino (R) Ultimate-N 6300 AGN (802.11g (ERP), WEP n-bit, 54Mbps)

Power Management
Battery # 1: Sanyo DELL HVHC012 93.24Wh/7.35Ah

System (s) operation (s)
Windows System: Microsoft Windows 7 Ultimate 6.01.7601 (Service Pack 1)
Platform Compliance: x64

Windows Experience Index
Current System: 5.9
Reply With Quote
  #4  
Old 02-10-2013, 09:53 PM
mikeyman's Avatar
mikeyman mikeyman is offline
Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: L.A.
Posts: 650
Default Re: Buffer overload -6085 error constant

make sure you're cores are not parked..Just a thought
http://www.youtube.com/watch?v=pl3u9eiskM4
Reply With Quote
  #5  
Old 02-10-2013, 10:24 PM
YYR123's Avatar
YYR123 YYR123 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Austin TX
Posts: 13,735
Default Buffer overload -6085 error constant

What's the error code say online ? I don't remember - ur Sandra looks fine
__________________
Daniel
HDX - PT12.5.1 - HD I/O 16x8x8
Win10-Pro (v1709)- 6 Core i7-6850k - ASUS X99 Deluxe ii
D-Command Main Unit - 'Ole Blue


http://www.sknoteaudio.com/ plugins rock and are affordable.
Reply With Quote
  #6  
Old 02-10-2013, 10:36 PM
mikesasa75 mikesasa75 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2013
Location: Mexico City
Posts: 7
Default Re: Buffer overload -6085 error constant

Quote:
Originally Posted by mikeyman View Post
make sure you're cores are not parked..Just a thought
http://www.youtube.com/watch?v=pl3u9eiskM4
Thanks mikey, I tried to activate all the cores, but I still get the same error
Reply With Quote
  #7  
Old 02-10-2013, 10:38 PM
mikesasa75 mikesasa75 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2013
Location: Mexico City
Posts: 7
Default Re: Buffer overload -6085 error constant

thanks mikey, I tried but I still get the same error
Reply With Quote
  #8  
Old 02-10-2013, 11:44 PM
mikeyman's Avatar
mikeyman mikeyman is offline
Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: L.A.
Posts: 650
Default Re: Buffer overload -6085 error constant

your CPU should go up to 99%.Before your song loads in go to the menus up top and see if you can increase it.Also set your processor to one less than what you have available.So if you have 8 set it to 7...Also have you done all the optimizations
http://avid.force.com/pkb/articles/e...411?popup=true
Reply With Quote
  #9  
Old 02-11-2013, 02:22 AM
sunburst79 sunburst79 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Cleveland, Ohio USA
Posts: 12,763
Default Re: Buffer overload -6085 error constant

I agree the Sandra report looks great. Call it a hunch but but I'm curious about DPC Latency. You should disable any networking whether wired or wireless and check for DPC spikes. And as mentioned you need to do the required optimizations to get off on the right foot.

DPC Latency Checker
__________________
Scott

Formerly Hobo Wan Kenobi

Core 2 Specs Page

ASUS P6T6 Revolution | i7 930 | 12GB OCZ DDR3 1600 7-7-7-20 | PTLE 10 | CPTK | 003 | Presonus D8 | 11Rack | Alesis AI3 | Presonus HP60 | Mercury + Studio Classics | Sound Toys | MasseyPack | Axiom61 | MAudio Keystation Pro 88
Reply With Quote
  #10  
Old 02-11-2013, 10:19 AM
mikesasa75 mikesasa75 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2013
Location: Mexico City
Posts: 7
Default Re: Buffer overload -6085 error constant

Thanks,

I followed all the steps for optimize my computer. However now Protools does not recognice the MBOX.. I will reinstall protools and drivers to see what happends.

Thanks
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
constant CPU error overload!!! clintusmaximus macOS 1 12-06-2012 04:17 PM
Constant CPU Overload and DAE 35 Error AlissaAudio 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 10-20-2012 03:49 PM
-6085 buffer error themick7 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 04-11-2008 04:18 PM
Constant H/W Buffer Error message (help me) TekNeek Pro Tools M-Powered (Win) 3 11-14-2006 11:25 AM
How to SOLVE CONSTANT BUFFER ERROR blendthis 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 09-29-2005 01:20 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:35 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com