Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #21  
Old 03-31-2022, 11:59 AM
gthm's Avatar
gthm gthm is offline
Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: NJ/NY
Posts: 151
Default Re: Record to internal drive?

My latest external drive journey.

Heard this combo is the latest and greatest (980 Pro in Acasis TB 4 enclosure).

I thought I'd pair these drives up with my M1 iMac with TB 4.

However I don't see a huge boost in performance, as far as VIs go at least..

I upgraded from T7s to be exact.

Overkill?

See pic.
Attached Images
File Type: jpg IMG_3940.jpg (38.8 KB, 0 views)
__________________
Pro Tools 2022.5
macOS 12.3.1
iMac (24-inch, M1, 2021)
16GB RAM, 1TB SSD internal
Samsung 980 Pros (in Acasis TB4 enclosures)
Samsung T7 x ?
Apogee Ensemble Thunderbolt
Reply With Quote
  #22  
Old 04-01-2022, 12:47 PM
spinsong spinsong is offline
Member
 
Join Date: Jun 2004
Location: NY.NY
Posts: 212
Default Re: Record to internal drive?

“Discussed many times before” boy that might be an understatement. Here goes, whatever floats your boat so to speak.
Portability vs form factor. For the laptop user who doesn’t like to tinker with additional dodadds and externals record to internal with disk cache on and risk frying your silicon on a chip. I personally prefer to run two externals; one for samples and the other for sessions. I’m able to run a very fast Sata about 4 tb worth for a fraction of the cost for sessions. And an ssd off thunderbolt for samples. Less taxing on the system. Originally sessions were run off of Sata drives. Can easily run 100 tracks or more of audio to this day.


Sent from my iPad using Tapatalk
__________________
spinsong.com
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Better to record to a FireWire drive? or 2nd Internal SATA HDD? conrad787 macOS 13 06-21-2012 08:52 AM
Cannot record on internal drive MarcoM 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 06-03-2008 10:04 PM
record to internal drive mulderden Pro Tools M-Powered (Mac) 2 12-23-2005 08:23 AM
Record to internal or external drive? rcook349 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 09-28-2005 01:19 AM
adding internal ide drive to my g3 to record to caz 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 06-18-2002 06:55 PM


All times are GMT -7. The time now is 10:43 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com