Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 2020

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-15-2020, 06:43 AM
William_monk02 William_monk02 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2020
Location: Dundee, Scotland
Posts: 1
Default Error Message: -9173 CPU overload

System shows -9173 error when trying to play or record a track. Previously this was all working without issue. Error occurs consistently even though Windows Task Manager show utilisation of 15-20%.
I have reinstalled windows and just protools without any plugins without any change in behaviour.
Any ideas?
Reply With Quote
  #2  
Old 10-15-2020, 10:01 AM
Darryl Ramm Darryl Ramm is online now
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 16,966
Default Re: Error Message: -9173 CPU overload

Hi welcome to DUC.

Unfortunately a huge amount of the expected info is missing. Start at “Help us help you” up the top of each DUC web page.

Your Profile shows 2020.9.1 and 8GB of RAM (below the minimum system requirement BTW).

What exact Windows versions?

What IO buffer size and sample rate are you trying to run at?

What interface and driver version?

Sandra report?

What changed on the system? Something had to. Windows update running? Added new hardware or updated a driver (for anything?). When did you upgrade to 2020.9.1 and was it running OK before that?

Is the PC fully optimized? Every last thing done? BIOS settings? Bluetooth and WiFi off... do every last thing for now.

CPU errors at low % CPU usage happen all the time. That gives no useful info. Stop looking a CPU meters.

You did a full clean Windows install onto a clean partition or effectively erased the previous partition? So are sure every last old plugin is gone? If not move all .aaxplugin files out of the plugin directory and trash prefs.

In addition to fully optimizing the system you should try setting processor affinity, see http://duc.avid.com/showthread.php?t=410535&page=2

Last edited by Darryl Ramm; 10-15-2020 at 11:03 AM.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
CPU overload! ( AAE- 9173 ) SWBoatman25 Pro Tools 12 6 11-27-2016 05:44 PM
cpu spikes 1% to overload randomly, aae 9173 stratcat18 Pro Tools 12 13 07-10-2016 12:37 PM
PT 11 CPU Overload Error Message Willowbe Pro Tools 11 4 01-06-2015 05:56 PM
Error message CPU too slow (AAE-9173) Tassoul Pro Tools 11 4 09-02-2014 09:24 AM
Error Message "CPU Overload" Concerns kat768 macOS 16 11-01-2012 09:21 AM


All times are GMT -7. The time now is 08:35 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com