Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 05-18-2023, 01:48 AM
datacrime datacrime is offline
Member
 
Join Date: Dec 2014
Location: Berlin
Posts: 11
Default Pro Tools LE 8 Mbox 2 mini in Windows XP VM -- distorted audio.

Hey there,

I'm trying to archive my old XP studio machine so I can get rid of the computer and bulky hardware but still access the sessions if need be.
I imaged the drive and am running Windows XP as a virtualbox VM on my new system.
I replaced my Digi003 with an old Mbox 2 mini as it's smaller/easier to keep around and would still let me access my old sessions.

Everything is set up and working okay, except the audio from the output of the Mbox is very distorted, it's a digital kind of breaking up -- not the signal being too hot.
This happens for any sound played through windows and through the Mbox, which leads me to believe it's not a Pro Tools setting.
Windos audio also plays fine from the VM if I route it through my normal speaker set up instead of the Mbox (although this is not a USB interface, so there's a chance it could be an issue with the USB passthrough on the VM).

I'm imagining it is most likely a driver issue. The Mbox was installed automatically and detected by Windows XP, however I noticed Windows XP installed drivers that appear to be for the newer Mbox series (black model) and I don't know if they have legacy support inbuilt. When opening up the Mbox Mini app from system preferences it said hardware disconnected, so I at least assume legacy support is not fully functioning if there at all.
I uninstalled these drivers and have been on the hunt for Digidesign-period Mbox2 specific drivers, but all the archive.digidesign.com sites I have found linked to seem to be down.

Does anyone have these drivers or does anyone have any other clues on how to troubleshoot this?
Reply With Quote
 

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MBOX Mini 3 Distorted Output coopere905 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 09-15-2012 12:51 AM
Can't hear audio tracks -- LE, Windows, MBox Mini Rameshb 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 05-02-2012 08:45 PM
HELP! Pro Tools 8 on Windows/mbox 2 mini - AUDIO CLOCK ISSUES MrMartello General Discussion 0 04-02-2011 07:51 AM
Mbox Distorted Audio Pro Tools 9 giltzer14 Windows 2 02-20-2011 07:34 PM
PTLE8.0.3 windows 7 MBox 2 8.0.4b driver distorted audio CraigCanon 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 7 03-24-2010 12:39 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:44 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com