Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-17-2002, 08:28 PM
kCmCg kCmCg is offline
Member
 
Join Date: Dec 2001
Location: Nashville
Posts: 159
Default crossover plugin?

anyone make a crossover type plugin? by that i mean take something (like strings) and split the frequency bandwidth to either 2 differnt outputs..or panned differently on stereo tracks? If not, is there a rigged way to do it? thought about duplicating the track and applying very drastic low pass/high pass filters to each one...but thought there might be a simpler way...
Reply With Quote
  #2  
Old 12-17-2002, 09:45 PM
Rock_Artist Rock_Artist is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: Hertzliya
Posts: 1,482
Default Re: crossover plugin?

You can do something abit weird but you can duplicate the track and put x2 C1-sc (Waves).
Then create 2 side-chains to getout only what you need.
with 2 channels it's possible i cannot think on a single track solution [img]images/icons/smile.gif[/img] .
__________________
Just wanna do music,
RA.
Reply With Quote
  #3  
Old 12-18-2002, 05:29 AM
clausiii's Avatar
clausiii clausiii is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Vienna, Austria
Posts: 1,816
Default Re: crossover plugin?

The cheapest way is: make two sends in your string track. Create two Aux Inputs. Each Aux gets a send as Input. Insert in one Aux a DigiRack 1-EQ with a low cut and select the cutoff frequency. In the other Aux the same but with a high cut with the same cutoff frequency. Then move the pan.

Hope this was the right answer..

Good luck
__________________
My ears! My ears!
clausiii
-----------------
MacBook Pro i7 Quad 2.6GHz 16GB RAM
ProTools 2020.11
Avid S1
Avid Dock
Avid Control
Digidesign Command|8
macOS Catalina
MOTU 4pre
MOTU Track16
Axiom Pro 25
LinnStrument 128
Roli Seaboard Block

tons of stomp boxes
tube amps
guitars
noise
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sub Sat crossover in Post spigots Post - Surround - Video 3 01-12-2005 08:07 PM
crossover question Joz Tips & Tricks 1 03-01-2004 07:37 PM
Can anyone help me find a crossover freq module for my EV XEQ-2 active crossover? ragbor Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 11-08-2002 07:45 AM
Platform Crossover knobby 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 06-30-2002 02:02 AM
Active crossover using PT Donny Tips & Tricks 2 08-01-2001 11:46 AM


All times are GMT -7. The time now is 09:33 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com