Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 10

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-21-2012, 04:03 PM
Reynard Foxe Reynard Foxe is offline
Member
 
Join Date: Nov 2012
Location: Washington
Posts: 1
Default MIDI timing issue

Hi all,
I'm in need of some help. I have started using ProTools 10.3 on an HP i7 quad desktop. For MIDI, I have a bunch of external sound boxes connected via a MOTU MicroLite (5 in, 5 out).
Here's the problem; when using MIDI, it records well and quantizes fine but on replay the timing noticeably moves around. It sounds similar to an unquantized track. And it is random. Every time I play it back, different notes will be out of time.
The problem was still present when I skipped the MOTU and used the MIDI output on my Presonus AudioBox, so I don't think the problem is the MOTU MicroLite.
All drivers are up to date. No other programs are running. The only USB things plugged in are the keyboard and mouse.
It happens on the USB2 and USB3 busses.
Even when I mute all other tracks the weird timing things still persist (eg playing just the Hi Hat track against the click).
I have done all the optimizing things I can find on the Avid site.
Any ideas? I would be so grateful.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sync issue, pro tools MIDI and MIDI controller, timing issue Angelo of Onello 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 10-29-2011 07:57 AM
MIDI timing issue PT9? antidogmatiq Pro Tools 9 3 04-22-2011 09:16 AM
midi timing issue corp MIDI 1 04-06-2011 10:39 AM
MIDI timing issue with 7.3? Rammelt 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 12-12-2006 12:58 AM
midi timing issue in 6.8 and 7 SBishop Pro Tools M-Powered (Win) 0 12-03-2005 06:58 PM


All times are GMT -7. The time now is 07:44 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com