Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #41  
Old 04-23-2024, 06:47 PM
musiclee musiclee is offline
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: NY, USA
Posts: 356
Default Re: Mix & Edit Windows as TABS in 1 Pro Tools Window

Quote:
Originally Posted by K Roche View Post
OK I (think) I have figured out a few things

And I now think it is a BUG in at least in Sonoma 14.4 ON my M1 Pro MBP = (Mobile in sig line below) and PT Ultimate 2024.3.0 in Dark Mode



I was fooled earlier about it working in Dark Mode and will explain

#1 If before I open any sessions, I set PT to Dark and then open existing sessions or create new ones it does not work

#2 If before I open any sessions, I set it to Classic and then open existing or create new sessions it does work and can be saved and will reopen with it working

#3 If I set PT to Classic then open or create a session it works,, and If while the session is open I reset PT to Dark ,, then it will work also (this is why I thought it worked in Dark before.)
BUT If I save and close the working Dark mode session and then reopen it it does not work


And here is how I have my Mac OS Systems Settings set

YES YES YES YES

K Roche, you are a Genius,
that's it, exactly as you spoon fed me!!

it's all about NOT working in Dark Mode, but switching to Classic (white, bright mode),

and those 3 steps, options, are EXACTLY correct,
i have confirmed it all,
the only setting that must be set is that "ALWAYS" prefer tabs when opening windows,
and then you must open in Classic Mode, then change to Dark,
you can never open in Dark Mode, or TABS will NOT work

and with all this, i think it's a Pro Tools "bug",

WOW, Kudos to you my friend,
thank you for taking the time, and explaining it in detail,

Avid, can you "fix" this?
would love the TABS feature to work without having to switch to "Classic" then back to "Dark" every time!!
Reply With Quote
  #42  
Old 04-23-2024, 07:03 PM
musiclee musiclee is offline
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: NY, USA
Posts: 356
Default Re: Mix & Edit Windows as TABS in 1 Pro Tools Window

and yes, i have confirmed a bug in Pro Tools 2024.3

when you switch to Classic, to Dark, or vice-versa,
and then you cmd+=. to switch between edit and mix pages,

Dark UI is ok sometimes, but other times, when in dark mode, the background of edit window stays light gray instead of dark gray
and this depends on which screen you're on when you make the switch of UI Theme

but when set to Classic UI, the mix window background stays on Dark mode , (it stays dark gray instead of changing to light gray)

try it!!! minor, but a bug, nonetheless

Last edited by musiclee; 04-23-2024 at 07:15 PM.
Reply With Quote
  #43  
Old 04-24-2024, 05:27 AM
K Roche's Avatar
K Roche K Roche is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Wilds of Wyoming
Posts: 2,357
Default Re: Mix & Edit Windows as TABS in 1 Pro Tools Window

Quote:
Originally Posted by musiclee View Post
and yes, i have confirmed a bug in Pro Tools 2024.3

when you switch to Classic, to Dark, or vice-versa,
and then you cmd+=. to switch between edit and mix pages,

Dark UI is ok sometimes, but other times, when in dark mode, the background of edit window stays light gray instead of dark gray
and this depends on which screen you're on when you make the switch of UI Theme

but when set to Classic UI, the mix window background stays on Dark mode , (it stays dark gray instead of changing to light gray)

try it!!! minor, but a bug, nonetheless
Yes I did notice did notice similar quirky of mix of light and dark but was focused on the the tab selection So I think (unless we are missing some other setting ? ) that it is a BUG in how PT is handling Dark mode on said systems/versions
I have not checked my Intel iMac. because I have two displays and it is a non issue
__________________
System :
Studio - Avid Carbon interface , PT Ultimate 2023.12 Mid 2020 (intel) iMac 27" Ventura 13.2 .1
Mobile - 2021 14 " MBP M1 Pro PT Ultimate 2024.3.0 --Sonoma 14.4



Enjoy the Journey
.... Kev...
Reply With Quote
  #44  
Old 04-24-2024, 07:42 PM
musiclee musiclee is offline
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: NY, USA
Posts: 356
Default Re: Mix & Edit Windows as TABS in 1 Pro Tools Window

Avid team...

any chance of fixing this Dark Theme TAB "bug" ?

thank you!!!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Open Mix & Edit as Tabs in single window (Mac) Rooxii Pro Tools 2019 26 04-15-2024 02:22 PM
Tabs bug (Edit and mix windows) Noemie macOS 3 05-19-2021 05:11 AM
Opening old session puts EDIT and MIX windows in separate TABS Eric Seaberg Pro Tools 2018 8 05-08-2020 09:39 AM
Anyway to have plugin window BEHIND Mix or Edit Windows Chris Nelson 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 02-25-2010 12:10 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:56 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com