Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 04-17-2024, 02:23 PM
devinemke's Avatar
devinemke devinemke is offline
Member
 
Join Date: Sep 2018
Location: NYC
Posts: 173
Default Re: Mix & Edit Windows as TABS in 1 Pro Tools Window

I recently upgraded one of my Macs from Ventura to Sonoma, and the location of this setting has changed. See attached screenshot.
If you want the Edit/Mix tabs then set this to "Always", if not (like me) then set to "Never" (the default is "In Full Screen").

Attached Images
File Type: jpg DesktopDock.jpg (48.5 KB, 0 views)
__________________
Devin Emke
Audio Post Production
Saturday Night Live, NBC
Reply With Quote
  #12  
Old 04-17-2024, 02:30 PM
musiclee musiclee is offline
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: NY, USA
Posts: 378
Default Re: Mix & Edit Windows as TABS in 1 Pro Tools Window

yes, mine is set to "Always"
but no matter what i do,
i cannot get these Tabs in Pro Tools,

divinemke, you on Sonoma right?
you on 2024.3 PT?

you able to get the tabs?
if so, please post video, step-by-step

i've tried everything, and can't get it... :-(
Reply With Quote
  #13  
Old 04-17-2024, 02:38 PM
devinemke's Avatar
devinemke devinemke is offline
Member
 
Join Date: Sep 2018
Location: NYC
Posts: 173
Default Re: Mix & Edit Windows as TABS in 1 Pro Tools Window

Quote:
Originally Posted by musiclee View Post
devinemke, you on Sonoma right? you on 2024.3 PT? you able to get the tabs?
I am running Pro Tools 2024.3.1 on macOS Sonoma 14.4.1 on a 2023 MacBook Pro M2.
I am seeing Edit/Mix tabs when this is set to "Always".
In my testing, you cannot change this settings while PT is open.
Close your session, change this setting, then relaunch PT.
Hope this helps.
__________________
Devin Emke
Audio Post Production
Saturday Night Live, NBC
Reply With Quote
  #14  
Old 04-17-2024, 02:53 PM
musiclee musiclee is offline
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: NY, USA
Posts: 378
Default Re: Mix & Edit Windows as TABS in 1 Pro Tools Window

tried it and nope, there's gotta be another setting, in the OS to change,
i have TABS in Finder, but not in Pro Tools,

gotta be missing a step, or minimize vs maximize screen, i tried both,
still nothing,

if possible post all settings in Desktop & Dock,
or a video, so frustrating, lol
Reply With Quote
  #15  
Old 04-17-2024, 03:02 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is online now
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 19,925
Default Re: Mix & Edit Windows as TABS in 1 Pro Tools Window

Can you get this to work for any apps?
Reply With Quote
  #16  
Old 04-17-2024, 04:45 PM
musiclee musiclee is offline
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: NY, USA
Posts: 378
Default Re: Mix & Edit Windows as TABS in 1 Pro Tools Window

what other program can i try this on, ??
and what would be the command, shortcut, for New Tab within this app?

what's weird is that it isn't even working on the Mac Finder Window itself,
WHen i cmd+N. it opens new window, even though i have chosen :
Prefer tabs when opening documents: Always"
Reply With Quote
  #17  
Old 04-17-2024, 05:02 PM
musiclee musiclee is offline
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: NY, USA
Posts: 378
Default Re: Mix & Edit Windows as TABS in 1 Pro Tools Window

ok, i think i am a step closer, but not with Pro Tools, my Finder now opens new tabs.

you have to check the following, see pic,

Finder>Settings>General
and check. "Open folders in tabs instead of new windows"

now Finder keeps same window,
but opens tabs,

tried Pro Tools again, and it's still a no go,
Mixer Window opens as new window, or just swaps, depending if i'm in full screen or not.....



we'll figure this out,

if someone can post a video, with Sonoma, and Latest PT
Reply With Quote
  #18  
Old 04-17-2024, 05:04 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is online now
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 19,925
Default Re: Mix & Edit Windows as TABS in 1 Pro Tools Window

Any program with multiple windows.

Pick a program. Terminal.... Launch it. Create windows... Shell>New Window. Shell>New Window. Shell>New Window. If that does not work as the Tabs you are after you have a problem unrelated to Pro Tools.

You are expecting folks here to spoon feed you and you need to be working harder to test/sort stuff out yourself.
Reply With Quote
  #19  
Old 04-17-2024, 05:06 PM
musiclee musiclee is offline
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: NY, USA
Posts: 378
Default Re: Mix & Edit Windows as TABS in 1 Pro Tools Window

well i got tabs to work, in Finder, but not Pro Tools,
i'm not waiting to be spoon fed
i'm waiting to see this in action, (via a video)
as i do not think it is possible, in Sonoma & PT 2024.3

please prove me wrong!! anyone, Darryl, divinemke....


thank you!!
Reply With Quote
  #20  
Old 04-17-2024, 05:18 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is online now
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 19,925
Default Re: Mix & Edit Windows as TABS in 1 Pro Tools Window

I have no idea what you are talkign abotu with Finder settings. They are modal dialog boxes, not normal multiple window apps so not sure that's a good test. Have you got it to work with some other app (what one?). I gave you the example of Terminal. What happens when you try exactly what I suggested?

It works in Sonoma and 2024.3. No idea what the problem is on your setup/what you are doing. And no you are not getting a video from me.

Have you done any other troubleshooting yourself? Like trashing prefs (which includes some Windows settings)? Why don't you post a video of your setup not working. And show the app that does work.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Open Mix & Edit as Tabs in single window (Mac) Rooxii Pro Tools 2019 26 04-15-2024 02:22 PM
Tabs bug (Edit and mix windows) Noemie macOS 3 05-19-2021 05:11 AM
Opening old session puts EDIT and MIX windows in separate TABS Eric Seaberg Pro Tools 2018 8 05-08-2020 09:39 AM
Anyway to have plugin window BEHIND Mix or Edit Windows Chris Nelson 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 02-25-2010 12:10 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:54 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com