Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Avid S1, S3, Dock and Control App

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-26-2018, 07:52 PM
littlegreenmen13 littlegreenmen13 is offline
Member
 
Join Date: May 2001
Posts: 32
Default Jog Wheel Not Working

Hello,

At the beginning of a session, I was using the jog wheel on my Dock to zoom both horizontally and vertically. Later in the session, I was unable to zoom using the wheel.

I tested the other wheel functions (jog, shuttle, and move sel), but nothing worked. I was able to perform the functions using the vertical and horizontal touchstrips. Is there a setting, either in EuControl or on the Dock itself, that would disable the wheel?

Any help is greatly appreciated. Thank you.
Reply With Quote
  #2  
Old 09-30-2018, 01:35 PM
reichman's Avatar
reichman reichman is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: New York
Posts: 2,353
Default Re: Jog Wheel Not Working

It's rare, but I have occasionally seen EuCon glitches where some function is not working. Did a restart fix the problem?
__________________
Nathaniel Reichman
Producer/Re-recording Mixer
Dubway Studios | Rhumba
14 East 4th Street, Suite #602 | New York City
Reply With Quote
  #3  
Old 02-24-2019, 06:14 PM
littlegreenmen13 littlegreenmen13 is offline
Member
 
Join Date: May 2001
Posts: 32
Default Re: Jog Wheel Not Working

Thank you for the reply. Prior to your post, I spoke with Avid who asked me to mail the unit to their repair facility as they were not able to resolve the issue over the phone. Unfortunately, I was not able to part with the unit for a few months. I recently mailed the unit to them, and after nearly a month with the unit, Avid deemed that there was no issue and sent the unit back to me.

Once I received the unit back, I fired up EuControl and Pro Tools, and much to my surprise everything worked...for a day. The second day I used The Dock after receiving it back from Avid, everything worked perfectly, like the prior session. But, after about an hour of usage, the wheel stopped working. Like before I sent the unit to Avid, I was able to perform the wheel's functions using the horizontal touchstrip, but the wheel itself no longer responded.

I have The Dock connected to an S3 which is in turn connected to my MacBook Pro. I am currently running Mac OS X 10.13.6, Pro Tools 2018.12.0, EuControl 18.3.0.244, S3 Firmware 1.2.0, and Dock Firmware 1.1.20. I have attempted to updated the Firmware, but EuControl tells me I have the latest versions. Additionally, I've checked for newer versions of Pro Tools and EuControl, but do not see anything newer on Avid's website.

Any assistance is greatly appreciated.
Reply With Quote
  #4  
Old 02-25-2019, 06:28 AM
reichman's Avatar
reichman reichman is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: New York
Posts: 2,353
Default Re: Jog Wheel Not Working

Are you familiar with going in and out of "Move Sel," "Mark In," and "Mark Out" modes? Occasionally Move Sel disables by itself and you have to hit the button again.

There's also a "cleanEuphonixSystem" script. I can't remember if that gets installed automatically, but uninstalling and reinstalling EuCon is something worth trying.
__________________
Nathaniel Reichman
Producer/Re-recording Mixer
Dubway Studios | Rhumba
14 East 4th Street, Suite #602 | New York City
Reply With Quote
  #5  
Old 02-26-2019, 07:08 PM
littlegreenmen13 littlegreenmen13 is offline
Member
 
Join Date: May 2001
Posts: 32
Default Re: Jog Wheel Not Working

Thank you for the reply, Nathaniel. I have tried all of the wheel functions (Zoom H, Zoom V, Jog, Shuttle, and their Shift counterparts). In all cases, the behavior is exactly the same: the function works with the touch strip but does not work with the wheel.

I uninstalled EuControl, downloaded a new copy from Avid's website, and installed that. No luck.

Additionally, I followed the steps on Avid's website to remove the preferences for both Pro Tools and EuControl. Again, no luck.

Please let me know if you have any other suggestions I may try. Thanks again for your help.
Reply With Quote
  #6  
Old 02-26-2019, 07:17 PM
reichman's Avatar
reichman reichman is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: New York
Posts: 2,353
Default Re: Jog Wheel Not Working

I’m stumped. Sorry. Try another Dock with your rig maybe...
__________________
Nathaniel Reichman
Producer/Re-recording Mixer
Dubway Studios | Rhumba
14 East 4th Street, Suite #602 | New York City
Reply With Quote
  #7  
Old 02-27-2019, 07:33 PM
littlegreenmen13 littlegreenmen13 is offline
Member
 
Join Date: May 2001
Posts: 32
Default Re: Jog Wheel Not Working

Thanks, Nathaniel. Avid sent me instructions to perform a hardware test. While performing the test, everything except the wheel led to a reaction by The Dock. Touching/rotating the wheel did not elicit any reactions by The Dock.

As far as trying a different Dock, unfortunately, I don't have access to another one to try. I'll have to see what Avid suggests.

Thanks again for trying to help.
Reply With Quote
  #8  
Old 05-20-2019, 10:00 PM
Halloween Halloween is offline
Member
 
Join Date: May 2019
Location: TUCSON, AZ
Posts: 1
Default Re: Jog Wheel Not Working

Hi,

My question is kind of related to the OP's last post. I recently bought a used Dock online and tried testing it in Test mode. Everything but the Jog wheel returned a response. I was wondering if this is expected behavior or is the unit having an issue? I bought it off eBay and have a couple of weeks to request a return. I do not have Pro Tools or the EuControl software installed. I appreciate any assistance. Would only take a couple of minutes for someone to test this with their unit to confirm the behavior. Thanks in advance.

Mike
Reply With Quote
  #9  
Old 07-24-2019, 05:01 PM
travisrex travisrex is offline
Member
 
Join Date: Jun 2011
Location: Auckland
Posts: 23
Default Re: Jog Wheel Not Working

Hi Nathaniel,

Did you get this sorted out? The wheel of my Dock has stopped working as well.
I trashed all the preferences and it briefly worked again but then stops.

I don't want to go through the hassle of sending it off to Avid so I'd love to know if you solved this.

Thanks

Travis
Reply With Quote
  #10  
Old 11-21-2021, 05:06 PM
dforshee dforshee is offline
Member
 
Join Date: Jun 2013
Location: NYC
Posts: 4
Default Re: Jog Wheel Not Working

I received my Avid Dock recently and the wheel was working the first couple of days, but hasn't worked for about a week now. I've been in touch with support, but it's slow going. I'd really like to figure this out! Everything else on the unit is working perfectly. Any intel would be greatly appreciated!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Wheel assignment not working earthtrip Avid S1, S3, Dock and Control App 13 05-24-2017 08:07 AM
Scroll wheel not working in plugins and i/o drop downs DJ Hellfire Pro Tools 12 3 07-15-2015 06:17 AM
Nucleus JOG wheel, not working PT10 Mario75 Pro Tools 10 1 04-09-2014 01:29 AM
My Trust Mouse scroll wheel not working in PT8 rickster7572 Pro Tools M-Powered (Win) 0 10-19-2009 03:13 AM
SHIFT + Scroll wheel not working HELP! Dajaun Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 09-17-2008 07:50 AM


All times are GMT -7. The time now is 07:58 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com