Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-30-2013, 11:12 PM
Rickaudio Rickaudio is offline
Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Orlando
Posts: 2
Default PT 10.3.4 is creating automation points.

Hi guys,

It is me or PT 10.3.4 is creating automation points each time I trim with my trim start, trim end key short cuts?

Reply With Quote
  #2  
Old 03-31-2013, 06:50 AM
bortraws bortraws is offline
Member
 
Join Date: Jul 2003
Location: Amsterdam, The Netherlands
Posts: 347
Default Re: PT 10.3.4 is creating automation points.

No it's not just you I was already searching for "trim to start creates automation breakpoints" on the DUC to see if someone posted about this.

10.3.4 does it here as well. And having the automation follows edit button on or off doesn't make a difference. After a trim to start PT places a breakpoint.

Very annoying. I was constantly having those moments that changes in my mix didn't make a difference because when I moved a fader it automatched back. At first I didn't notice it so I was constantly making wrong mix choices. It took me some minutes to realize what was happening.
__________________
Bortraws
Reply With Quote
  #3  
Old 04-01-2013, 12:55 AM
mattpete's Avatar
mattpete mattpete is offline
Avid
 
Join Date: Apr 2002
Location: California
Posts: 201
Default Re: PT 10.3.4 is creating automation points.

That's a known bug that should be fixed in the next update.

For now, you can work around it by just using delete after selecting what you don't want. Or use B for break at an insert point and then select and delete the piece you don't want.
__________________
Matt Peterson
Avid Audio
Reply With Quote
  #4  
Old 04-01-2013, 03:08 AM
bortraws bortraws is offline
Member
 
Join Date: Jul 2003
Location: Amsterdam, The Netherlands
Posts: 347
Default Re: PT 10.3.4 is creating automation points.

Thanks Matt for chiming in.

Would that be Pro Tools 11 where it's fixed?
__________________
Bortraws
Reply With Quote
  #5  
Old 04-01-2013, 03:33 PM
Rickaudio Rickaudio is offline
Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Orlando
Posts: 2
Default Re: PT 10.3.4 is creating automation points.

Thanks Matt.

I just go 10.3.3 until the next upgrade.

Yep I hope for the next upgrade to be PT 11.

and i hope it arrives before expire my WAVES Update Plan
Reply With Quote
  #6  
Old 04-02-2013, 01:49 PM
WombatStudio.Org's Avatar
WombatStudio.Org WombatStudio.Org is offline
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Gibbsboro, NJ
Posts: 536
Default Re: PT 10.3.4 is creating automation points.

Yeah, this started noticeably happening for me in 10.3.2 and seemed to be fixed in 10.3.3 ...

Now it's back in 10.3.4 ... Hassle!
__________________
WombatStudio.Org • Digital Recording, Mixing and Mastering in Gibbsboro, NJ • USA
"It's not the gear ... it's the ear"
Reply With Quote
  #7  
Old 04-03-2013, 09:27 AM
Snap Snap is offline
Member
 
Join Date: Dec 2012
Location: TX
Posts: 19
Default Re: PT 10.3.4 is creating automation points.

Quote:
Originally Posted by bortraws View Post
10.3.4 does it here as well. And having the automation follows edit button on or off doesn't make a difference. After a trim to start PT places a breakpoint.
I started having this problem when I updated, but turning off the Automation Follows Edit button fixed the problem for me...
Reply With Quote
  #8  
Old 04-03-2013, 02:31 PM
KMcK KMcK is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Los Angeles
Posts: 708
Default Re: PT 10.3.4 is creating automation points.

Can you post a step-by-step to reproduce? While some versions prior to 10.3.4 had this issue, I'm not seeing it on 10.3.4.
__________________
-----
http://www.imdb.com/name/nm2384808/
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Phantom Automation Points...arg! kirkbross 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 08-25-2013 05:20 PM
moving automation points pinnacle macOS 3 08-05-2013 02:36 AM
creating loop points for the NN-XT??????? speaker 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 10-21-2006 12:05 AM
creating loop points in a sample for the NN-XT speaker Pro Tools M-Powered (Mac) 0 10-19-2006 12:19 AM
Creating Cue points for Director 7.0 lrosier Tips & Tricks 1 06-25-2000 01:13 AM


All times are GMT -7. The time now is 09:44 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com