Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-18-2009, 08:14 AM
welshevo welshevo is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: UK- Cardiff
Posts: 43
Smile Protools 8 LE moe H/w buffer problems!! Grrr

ok after my last post i was advised to do a sandra report to try and solve this annoying issue with the H/w buffer problem i can run protools but in 512 and above anything below and it drops out or refuses to play anything, im hoping that this sandra report will make sense to someone and maybe help me solve this issue ???
Thanks DUC and lets hope we can get this sorted:)


SiSoftware Sandra

Computer
Model : HP HP Compaq dx2200 MT
Workgroup : MSHOME
Host Name : home-34aaeffdf1
User : Adsy

Processor
Model : Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz
Speed : 3GHz
Cores per Processor : 1 Unit(s)
Threads per Core : 2 Unit(s)
Integrated Data Cache : 16kB, Synchronous, Write-Thru, 8-way, 64 byte line size, 2 threads sharing
L2 On-board Cache : 1MB, ECC, Synchronous, ATC, 8-way, 64 byte line size, 2 lines per sector, 2 threads sharing

Computer
Mainboard : MSI 0A48
BIOS : Phoenix Technologies, LTD MS7254 1.04 07/14/2006
Bus(es) : X-Bus PCI PCIe IMB USB FireWire/1394 i2c/SMBus
Multi-Processor (MP) Support : No
Multi-Processor Advanced PIC (APIC) : Yes
Total Memory : 2GB DIMM DDR2

Chipset
Model : MSI RS400/200 Host Bridge
Front Side Bus Speed : 4x 200MHz (800MHz)
Total Memory : 2GB DIMM DDR2
Memory Bus Speed : 2x 315MHz (630MHz)

Memory Module(s)
Memory Module : Hynix (Hyundai) HYMP512U64CP8-Y5 1GB DIMM DDR2 PC2-5300U DDR2-666 (5-5-5-15 3-20-5-3)
Memory Module : Qimonda 64T128020HU3SB 1GB DIMM DDR2 PC2-5300U DDR2-666 (5-5-5-15 3-20-5-3)

Video System
Video Adapter : NVIDIA GeForce 8500 GT (16 SP 1.7GHz, 512MB DDR2 2x400MHz, PCIe 1.00 x16)
Video Adapter : NVIDIA GeForce 8500 GT (16 SP 1.7GHz, 512MB DDR2 2x400MHz, PCIe 1.00 x16)

Graphics Processor
Adapter : NVIDIA GeForce 8500 GT (16SP 918MHz, 511.7MB 2x400MHz)

Storage Devices
WDC WD800JD-60LSA5 80GB (SATA300, 8MB Cache) : 75GB (C:)
Maxtor 3200 400GB (USB) : 373GB (K:)
Generic-Compact Flash (USB) : N/A (E:)
Generic-SM/xD-Picture (USB) : N/A (F:)
Generic-SD/MMC (USB) : N/A (G:)
Generic-MS/MS-Pro (USB) : N/A (H:)
HUAWEI MMC Storage (USB) : N/A (J:)
HL-DT-STDVD-ROM GDR8164B (ATA44, DVD+-R, CD-R, 256kB Cache) : 4GB (I:)
HUAWEI Mass Storage (USB) : 81MB (D:)

Logical Storage Devices
Hard Disk (C:) : 75GB (NTFS) @ WDC WD800JD-60LSA5 80GB (SATA300, 8MB Cache)
Pro Tools LE (I:) : 4GB (CDFS) @ HL-DT-STDVD-ROM GDR8164B (ATA44, DVD+-R, CD-R, 256kB Cache)
Removable Drive (E:) : N/A @ Generic-Compact Flash (USB)
Removable Drive (F:) : N/A @ Generic-SM/xD-Picture (USB)
Removable Drive (G:) : N/A @ Generic-SD/MMC (USB)
Removable Drive (H:) : N/A @ Generic-MS/MS-Pro (USB)
Hard Disk (K:) : 373GB (NTFS) @ Maxtor 3200 400GB (USB)
VMC 9.3.5.11690_ (D:) : 54MB (CDFS) @ HUAWEI Mass Storage (USB)
Removable Drive (J:) : N/A @ HUAWEI MMC Storage (USB)

Peripherals
LPC Hub Controller 1 : MSI IXP SB400 SMBus
LPC Hub Controller 2 : MSI IXP SB400 PCI-ISA Bridge
LPC Legacy Controller 1 : Winbond W83627EHF/EF/EHG/EG
Audio Device : MSI IXP SB450 High Definition Audio Controller
Audio Codec : Realtek Semiconductor 861 High Definition Audio
Serial Port(s) : 1
Disk Controller : MSI 4379 SATA Controller (MS7254)
Disk Controller : MSI IXP SB400 IDE Controller
USB Controller 1 : MSI IXP SB400 OHCI USB Controller
USB Controller 2 : MSI IXP SB400 OHCI USB Controller
USB Controller 3 : MSI IXP SB400 EHCI USB 2.0 Controller
FireWire/1394 Controller 1 : TI TSB43AB23 1394a-2000 OHCI PHY/link-layer Controller
SMBus/i2c Controller 1 : ATI SB400 SMBus

Network Services
Network Adapter : Realtek RTL8139 Family PCI Fast Ethernet NIC - Packet Scheduler Miniport

Power Management
Mains (AC) Line Status : On-Line

Operating System
Windows System : Microsoft Windows XP Professional 5.01.2600 (Service Pack 2)
Platform Compliance : x86
Reply With Quote
  #2  
Old 10-18-2009, 08:50 AM
albee1952's Avatar
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 37,520
Default Re: Protools 8 LE moe H/w buffer problems!! Grrr

Chipset
Model : MSI RS400/200 Host Bridge
anyone know if this is a compatible chipset?

Memory Module : Hynix (Hyundai) HYMP512U64CP8-Y5
Memory Module : Qimonda 64T128020HU3SB
I would not mix RAM modules and don't recognize either brand.

HUAWEI Mass Storage (USB) : 81MB (D:)
What is this? USB drives are not supported for Pro Tools.
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, HD/Native, 192 IO
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink, the more I mix

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 10-18-2009, 09:03 AM
welshevo welshevo is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: UK- Cardiff
Posts: 43
Default Re: Protools 8 LE moe H/w buffer problems!! Grrr

Quote:
Originally Posted by albee1952 View Post
Chipset
Model : MSI RS400/200 Host Bridge
anyone know if this is a compatible chipset?

Not sure about the Chipset?

Memory Module : Hynix (Hyundai) HYMP512U64CP8-Y5
Memory Module : Qimonda 64T128020HU3SB
I would not mix RAM modules and don't recognize either brand.

The Ram Modules were the HP supplied so no idea why they arnt a matching pair?

HUAWEI Mass Storage (USB) : 81MB (D:)
What is this? USB drives are not supported for Pro Tools.
and this Device isnt storage it is my Internet Dongle as the Studio PC isnt Connected to the internet its soley for Protools,

so do you think the first 2 problems you noticed are causing problems?
Reply With Quote
  #4  
Old 10-18-2009, 09:05 AM
ejwells's Avatar
ejwells ejwells is offline
Member
 
Join Date: Feb 2004
Location: Ohio, USA
Posts: 4,530
Default Re: Protools 8 LE moe H/w buffer problems!! Grrr

also, a P4 3 gig processor isn't exactly "robust."
__________________
Pro Tools 10.3.3 | HD Native | HD I/O 8x8x8 | Mac Pro 8 Core Westmere | 24GB RAM | OSX Lion 10.7.4 | API 3124 | Chandler TG-2 | UA 4-710d | Empirical Labs Distressor EL8X | Kemper Rack |
Reply With Quote
  #5  
Old 10-18-2009, 09:09 AM
welshevo welshevo is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: UK- Cardiff
Posts: 43
Default Re: Protools 8 LE moe H/w buffer problems!! Grrr

I thought my CPU was a pentium D not a P4??? this is al very confusing !!! this is probably why this machine is running like a bag of nails!!! ok next option is a new PC so maybe a intel COre duo?? are these any good?
Reply With Quote
  #6  
Old 10-18-2009, 09:14 AM
ejwells's Avatar
ejwells ejwells is offline
Member
 
Join Date: Feb 2004
Location: Ohio, USA
Posts: 4,530
Default Re: Protools 8 LE moe H/w buffer problems!! Grrr

Pentium D or P4, still...in this day and age, a single core processor won't get you very far.
__________________
Pro Tools 10.3.3 | HD Native | HD I/O 8x8x8 | Mac Pro 8 Core Westmere | 24GB RAM | OSX Lion 10.7.4 | API 3124 | Chandler TG-2 | UA 4-710d | Empirical Labs Distressor EL8X | Kemper Rack |
Reply With Quote
  #7  
Old 10-18-2009, 09:58 AM
welshevo welshevo is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: UK- Cardiff
Posts: 43
Default Re: Protools 8 LE moe H/w buffer problems!! Grrr

okie dokes any suggestions on a new CPU i dont fancy spending hundreds on the new i7? what about AMD??
Reply With Quote
  #8  
Old 10-18-2009, 11:23 AM
ejwells's Avatar
ejwells ejwells is offline
Member
 
Join Date: Feb 2004
Location: Ohio, USA
Posts: 4,530
Default Re: Protools 8 LE moe H/w buffer problems!! Grrr

If not i7, then I'd suggest an Intel Q9550.
__________________
Pro Tools 10.3.3 | HD Native | HD I/O 8x8x8 | Mac Pro 8 Core Westmere | 24GB RAM | OSX Lion 10.7.4 | API 3124 | Chandler TG-2 | UA 4-710d | Empirical Labs Distressor EL8X | Kemper Rack |
Reply With Quote
  #9  
Old 10-18-2009, 01:27 PM
Keybeeetsss's Avatar
Keybeeetsss Keybeeetsss is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: Memphis
Posts: 8,759
Default Re: Protools 8 LE moe H/w buffer problems!! Grrr

Yeah; your computer period is the problem especially w/PT8... If ur not really running much as far as tracks &/or NO plugs then maybe u could get it happenin but, otherwise, NOPE... I'm taking it that u didn't post a sandra report when stated before obviously or this thread wouldn't have been started...U have no drive that really can run any sessions...Mannnnn, & u say this is ur PT computer
__________________
MYSPACE ON'EIM
LAUTEN MICS & ME
DA'TUBE ON'EIM

'IS TAMARA HOME'
NO, SHE'S WITH
HOBO KEY
'' (that dopey green thing)

('we' must start using pronouns)
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problems importing files from itunes.....grrr hands 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 02-06-2007 04:22 PM
HW buffer and CPU woes, grrr Khatru 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 8 08-10-2005 11:58 AM
Protools 6.9 Buffer error problems Cleve1 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 06-14-2005 10:04 PM
MIDI Craps Out Protools .....GRRR! mushmouth 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 05-21-2004 10:40 AM
midi freezing protools- grrr... monkey Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 10-18-2001 08:30 AM


All times are GMT -7. The time now is 09:19 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com