Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Eleven Rack

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-11-2014, 07:58 PM
Vercingetorix Vercingetorix is offline
Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: Rural NSW, Australia
Posts: 971
Default Pro Tools Problem?

Ok, so I finally got around to setting up my guitar (and Eleven Rack editor) and I installed ProTools 11 loaded it up was pleasantly surprised by how fast that occurred, and created a brand spanking new Full Session PT file, but, there had to be a but , when that looked like it was done a dialog popped up saying:

"The current playback engine does not support a sample rate of 48kHz" with just an OK button. Clicked on it and just go a blank screen. So I then tried opening the session just created and sure enough an error message dialog came up.

So, what do I have to do to get a new file up and working.


EDIT: My brother found that I had to change the session parameters to 44.1 kHz and things seems to be opening correctly now. The next step it go get something recorded
__________________
You're validating my inherent mistrust of strangers.

Schecter Hellraiser 7 Diamond - Ibanez RG7620
Eleven Rack w/ ERXP

Last edited by Vercingetorix; 12-11-2014 at 09:49 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 12-12-2014, 10:26 AM
Benoni's Avatar
Benoni Benoni is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Behind YOU!!
Posts: 9,806
Default Re: Pro Tools Problem?

The 1.1.7 driver for the Eleven Rack is kinda wonky sometimes. It should switch automatically to your session parameters but sometimes it doesn't.

Glad you figured it out. Go make something cool bro.
__________________
Brian

Windows 11 Pro
Pro Tools 2021
benonistudio.com
Youtube Channel - benonistudio
Plugin Deals
@benonistudio
Instagram
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem Opening Pro Tools 10 Files in Pro Tools 9 kat768 macOS 1 10-20-2012 03:57 PM
Pro Tools 10 Trial to Pro Tools 10 Full Version - Installation Problem janos macOS 2 01-09-2012 07:56 PM
Problem with Pro Tools 9 and Profire 2626. Anybody have a solution to this problem? Priz Windows 1 09-25-2011 12:51 PM
can't install--mac problem or pro tools problem? tutti_frutti 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 7 07-10-2011 02:41 PM
Complex Pro Tools Problem: Windows 7 & Pro Tools 7 & 8 kremo5le 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 10-11-2010 09:42 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:10 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com