Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-12-2006, 05:54 PM
applewormy applewormy is offline
Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 44
Default Drawing crossfades in group unmutes muted tracks

When I draw a group crossfade, the muted tracks in the group become unmuted....anyone have ideas on how to make this stop happening? Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 10-14-2006, 01:45 PM
applewormy applewormy is offline
Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 44
Default Re: Drawing crossfades in group unmutes muted tracks

bump
Reply With Quote
  #3  
Old 10-14-2006, 05:25 PM
Stig Eliassen's Avatar
Stig Eliassen Stig Eliassen is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2005
Location: Norway @ Studio Varmt & Trangt
Posts: 7,455
Default Re: Drawing crossfades in group unmutes muted tracks

I've never seen this, but I'd guess it has to do with what type of crossfades you're using. If the first region is muted and the following adjactent region is not, I would think that using standard or pre crossfades would un-mute the first region...and vice versa.
__________________
Studio rig - Pro Tools|HDX 2018.7 | Logic Pro X.4.2 | Avid HD I/O (8x8x8) | 6-core 3.33 Westmere w/24GB RAM | OS 10.12.3 | D-Command ES | Eleven Rack | Vienna Ensemble Pro 5
Mobile rig - Macbook Pro i7 w/16GB RAM | UA Apollo 8p | Pro Tools|HD 2018.3 | Logic Pro X.4.2 | OS 10.12.6
Reply With Quote
  #4  
Old 10-14-2006, 07:06 PM
applewormy applewormy is offline
Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 44
Default Re: Drawing crossfades in group unmutes muted tracks

well it doesn't unmute the entire track...it draws all the crossfades on all tracks in the group including the muted track, but the crossfades on the muted tracks become unmuted...ya know what I mean?
Reply With Quote
  #5  
Old 10-15-2006, 04:36 AM
Stig Eliassen's Avatar
Stig Eliassen Stig Eliassen is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2005
Location: Norway @ Studio Varmt & Trangt
Posts: 7,455
Default Re: Drawing crossfades in group unmutes muted tracks

What if you un-group - select all regions/crossfades on the track your struggling with, and toggle the region mute state?
Another option would be to exclude the muted track(s)/region(s) from the group before creating crossfades.
__________________
Studio rig - Pro Tools|HDX 2018.7 | Logic Pro X.4.2 | Avid HD I/O (8x8x8) | 6-core 3.33 Westmere w/24GB RAM | OS 10.12.3 | D-Command ES | Eleven Rack | Vienna Ensemble Pro 5
Mobile rig - Macbook Pro i7 w/16GB RAM | UA Apollo 8p | Pro Tools|HD 2018.3 | Logic Pro X.4.2 | OS 10.12.6
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Trying to unmute all muted tracks music_al Pro Tools 10 2 08-19-2012 06:34 PM
Muted track unmutes when I hit play with no automation written? jjboogie 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 6 10-19-2010 05:33 AM
Tracks Not Muted During Recording A_Guy 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 07-20-2009 08:11 AM
applying crossfades and region gets muted!! crizdee Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 03-20-2009 09:00 AM
Do muted tracks/plugins use CPU? davetron5000 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 07-06-2005 01:47 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:57 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com