Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #21  
Old 09-15-2009, 09:32 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is online now
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,798
Default Re: PTDH 8.0.1 CPU issues are still there!

Quote:
Originally Posted by Przemek View Post
Thank you, DigiTechSup, for the answer. Can you confirm, that 8.01 fixes
"The problem is with how graphic elements are drawn on-screen (called 'blitting')."
bug? I cannot find that confirmation in specs:
http://www.digidesign.com/index.cfm?...4&itemid=39392
so maybe it is still here?
Thanks,
It's fixed in 8.0.1. I think there's something else going on here - I'm talking this over with engineering and a few other people to see what else may be causing it.

I'll reply once I have more information on how to proceed...
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #22  
Old 09-15-2009, 09:33 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is online now
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,798
Default Re: PTDH 8.0.1 CPU issues are still there!

Meat and x9blade - can you both post your most current Sandra reports, run on the system exactly as it was configured when you did your last test?

Can you also tell me what's in each of the slots on the computer?
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #23  
Old 09-15-2009, 10:49 AM
sakkakth sakkakth is offline
Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: San Diego
Posts: 14
Default Re: PTDH 8.0.1 CPU issues are still there!

I'm getting -6031 errors non stop since the update.

SiSoftware Sandra

Computer
Model : HP HP xw8400 Workstation
Domain : xxx
Host Name : xxx
User : xxx

Processor
Model : Intel(R) Xeon(R) CPU 5160 @ 3.00GHz
Speed : 3GHz
Cores per Processor : 2 Unit(s)
Threads per Core : 1 Unit(s)
Type : Dual-Core
Integrated Data Cache : 2x 32kB, Synchronous, Write-Thru, 8-way, 64 byte line size
L2 On-board Cache : 4MB, ECC, Synchronous, ATC, 16-way, 64 byte line size, 2 threads sharing

Computer
Mainboard : HP 0A08h
BIOS : HP 786D5 v02.35 11/25/2008
Bus(es) : X-Bus PCI PCIe IMB USB FireWire/1394 i2c/SMBus
Multi-Processor (MP) Support : No
Multi-Processor Advanced PIC (APIC) : Yes
Total Memory : 3.25GB DDR2 FB-DIMM

Chipset
Model : HP 5000X Chipset Memory Controller Hub
Front Side Bus Speed : 4x 333MHz (1.33GHz)
Total Memory : 4GB DDR2 FB-DIMM
Memory Bus Speed : 2x 333MHz (666MHz)

Memory Module(s)
Memory Module : Samsung M395T2953EZ4-CE65 1GB ECC DDR2 FB-DIMM PC2-5300F DDR2-666 (5-5-5-15 3-20-5-3)
Memory Module : Samsung M395T2953EZ4-CE66 1GB ECC DDR2 FB-DIMM PC2-5300F DDR2-666 (5-5-5-15 3-20-5-3)
Memory Module : Samsung M395T2953EZ4-CE66 1GB ECC DDR2 FB-DIMM PC2-5300F DDR2-666 (5-5-5-15 3-20-5-3)
Memory Module : Samsung M395T2953EZ4-CE66 1GB ECC DDR2 FB-DIMM PC2-5300F DDR2-666 (5-5-5-15 3-20-5-3)

Video System
Video Adapter : NVIDIA GeForce 8800 GTX (128 SP 1.25GHz, 768MB DDR3 2x900MHz, PCIe 1.00 x16)
Video Adapter : NVIDIA GeForce 8800 GTX (128 SP 1.25GHz, 768MB DDR3 2x900MHz, PCIe 1.00 x16)

Graphics Processor
Adapter : NVIDIA GeForce 8800 GTX (128SP 1.35GHz, 767.7MB 2x900MHz)

Storage Devices
ST3750640AS (750.2GB, SATA300, 3.5", NCQ, 16MB Cache) : 699GB (C:)
WDC WD7500AACS-00D6B0 (750.2GB, FireWire/1394/SATA300, 3.5", 5400rpm, NCQ, 16MB Cache) : 699GB (F:)
Apple iPod 30GB (USB) : 28GB (G:)
HL-DT-STDVD+-RW GSA-H21L (ATA44, DVD+-RW, CD-RW, 2MB Cache) : N/A (D:)

Logical Storage Devices
Hard Disk (C:) : 699GB (NTFS) @ ST3750640AS (750.2GB, SATA300, 3.5", NCQ, 16MB Cache)
AUDIO (F:) : 699GB (NTFS) @ WDC WD7500AACS-00D6B0 (750.2GB, FireWire/1394/SATA300, 3.5", 5400rpm, NCQ, 16MB Cache)
Optical Drive (D:) : N/A @ HL-DT-STDVD+-RW GSA-H21L (ATA44, DVD+-RW, CD-RW, 2MB Cache)
Removable Drive (G:) : 28GB (FAT32) @ Apple iPod 30GB (USB)

Peripherals
LPC Hub Controller 1 : HP 631xESB/6321ESB/3100 LPC Interface Controller
LPC Legacy Controller 1 : SMSC SCH5307-NS
Audio Device : C-Media Electronics CMI8738/C3DX PCI Audio Device
Audio Codec : Gammagraphx 0000h
Audio Codec : Gammagraphx 0000h
Serial Port(s) : 1
Parallel Port(s) : 2
Disk Controller : HP 631xESB/6321ESB/3100 Ultra ATA Storage Controller
Disk Controller : HP 631xESB/6321ESB/3100 Serial ATA Storage Controller
Disk Controller : HP SAS 3000 series, 4-port with 1064 -StorPort
USB Controller 1 : HP 631xESB/6321ESB/3100 Chipset USB Universal Host Controller #1
USB Controller 2 : HP 631xESB/6321ESB/3100 Chipset USB Universal Host Controller #2
USB Controller 3 : HP 631xESB/6321ESB/3100 Chipset USB Universal Host Controller #3
USB Controller 4 : HP 631xESB/6321ESB/3100 Chipset USB Universal Host Controller #4
USB Controller 5 : HP 631xESB/6321ESB/3100 Chipset USB2 Enhanced Host Controller
FireWire/1394 Controller 1 : HP TSB43AB22 1394a-2000 OHCI PHY/Link-Layer Controller
SMBus/i2c Controller 1 : Intel 5X00/7X00 XMB Ch 21-0 SMBus
SMBus/i2c Controller 2 : Intel 5X00/7X00 XMB Ch 21-1 SMBus
SMBus/i2c Controller 3 : Intel 5X00/7X00 XMB Ch 22-0 SMBus
SMBus/i2c Controller 4 : Intel 5X00/7X00 XMB Ch 22-1 SMBus

Printers and Faxes
Printer : Dell Color Laser 5110cn PCL6 (600x600, Colour)
Printer : Microsoft XPS Document Writer (600x600, Colour)
Printer : HP Universal Printing PS (600x600, Colour)
Printer : HP Color LaserJet CM3530 MFP PCL 6 (600x600, Colour)

Network Services
Network Adapter : Broadcom NetXtreme Gigabit Ethernet - Packet Scheduler Miniport (Ethernet, 1Gbps)

Power Management
Mains (AC) Line Status : On-Line

Operating System
Windows System : Microsoft Windows XP Professional 5.01.2600 (Service Pack 3)
Platform Compliance : x86

Cards are:


Slot
Card
CPU Slot 1 (PCI 32-bit)
Diamond Sound Card
CPU Slot 2 (PCIe)
HD Accel Card
CPU Slot 3 (PCIe)
HD Core Card
CPU Slot 4 (PCIe)
Graphics card Nvidia 8800 GTX
CPU Slot 5 (133MHz PCI 64-bit)
Empty
CPU Slot 6 (100MHz PCI 64-bit)
Empty
CPU Slot 7 (100MHz PCI 64-bit)
Empty

EDIT: When I bought that WD Drive it was listed as a 7200.. not sure why it's reporting 5400..
Reply With Quote
  #24  
Old 09-15-2009, 01:57 PM
Przemek Przemek is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Poznan, POLAND
Posts: 1,004
Default Re: PTDH 8.0.1 CPU issues are still there!

Quote:
Originally Posted by DigiTechSupt View Post
It's fixed in 8.0.1.
Thanks, good to know
__________________
http://imaginatlh.com/91709
Reply With Quote
  #25  
Old 09-15-2009, 02:20 PM
PaulV's Avatar
PaulV PaulV is offline
Avid
 
Join Date: Nov 1998
Location: Avid, San Francisco
Posts: 296
Default Re: PTDH 8.0.1 CPU issues are still there!

Also, to get back to your first question Meat, regarding CPU usage you say you get high cpu usage:

Quote:
Pro Tools cpu meter reads 33% and my task manager reads 68%. Had a cpu overload error on 1 stereo track with 5 rtas plugs on it.
Are you saying you get 33% / 68% CPU usage with an empty session, or with the 1 stereo track wtih 5 rtas plugins? What is it like in 8.0 under those same circumstances?
__________________
Cheers,

Paul Vercellotti
Avid Engineering
Reply With Quote
  #26  
Old 09-15-2009, 02:58 PM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is online now
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,798
Default Re: PTDH 8.0.1 CPU issues are still there!

Quote:
Originally Posted by sakkakth View Post
I'm getting -6031 errors non stop since the update.
Can you tell us which troubleshooting steps from the General Troubleshooting thread you've done, specifically? All drivers up to date, etc?
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #27  
Old 09-15-2009, 03:03 PM
MEAT MEAT is offline
Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 357
Default Re: PTDH 8.0.1 CPU issues are still there!

Quote:
Originally Posted by PaulV View Post
Also, to get back to your first question Meat, regarding CPU usage you say you get high cpu usage:



Are you saying you get 33% / 68% CPU usage with an empty session, or with the 1 stereo track wtih 5 rtas plugins? What is it like in 8.0 under those same circumstances?
The task manager always reads 30-40% higher cpu usage then PT's cpu meter.When the task manager maxes out then the session is over.........but PT's meter says that i'm not near my limits yet.Now in 7.4 and all prior Pro Tools both meters read the same.I'm running 7.4 now and both meters read the same.
__________________
Bug ridden Pro Tools 8 but back to 7.4 HD2,192 I/O,96 I/O,Midi I/O,Control 24
Reply With Quote
  #28  
Old 09-15-2009, 03:22 PM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is online now
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,798
Default Re: PTDH 8.0.1 CPU issues are still there!

I wanted to clarify a few things about this error.

First, it's new behavior to 8.0.1 and is there to warn of driver conflicts that may lead to corrupt audio.

The error is resolved in most cases by making sure you have the latest drivers for all hardware installed on the PC, disabling any background processes or system services that may be causing driver conflicts or using up CPU time and disabling any extraneous hardware like network adapters, bluetooth, etc. that may interrupt Pro Tools.

In a few cases, reversing the card order in the computer solved the problem - we're still investigating the root cause of this.

I want to be absolutely sure everyone has done all this before proceeding. It's absolutely critical for us to properly evaluate your system and determine if there's something wrong outside of the scope of what we understand to be the fundamental cause of these errors.
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #29  
Old 09-16-2009, 07:20 AM
sakkakth sakkakth is offline
Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: San Diego
Posts: 14
Default Re: PTDH 8.0.1 CPU issues are still there!

Quote:
Originally Posted by DigiTechSupt View Post
Can you tell us which troubleshooting steps from the General Troubleshooting thread you've done, specifically? All drivers up to date, etc?
I have done everything listed here: http://duc.digidesign.com/showthread.php?t=200069

except for:
reformatting the audio drive
disable remote desktop (work will not allows this)
disable automatic updates (work will not allows this)
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mbox Gain Issues and Protools Issues (Bounce to Disk and Knob/Pot adjustments) Lucky Bastard Getting Started 6 01-16-2014 03:29 PM
No sound - asio driver issues - NTFS issues mitchelljrickey Windows 0 06-21-2012 05:35 PM
ProTools 9.0.5, iLok issues, Digi 003R+ issues zachbot Pro Tools 9 6 10-12-2011 08:19 PM
8.0.4 Issues (Quick Punch & Mute/Solo issues) pauledwards 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 10-06-2010 09:35 AM
Digital Noise Issues - Clock Source Issues? Gorbies 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 02-07-2010 01:55 PM


All times are GMT -7. The time now is 01:54 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com