Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-11-2010, 04:13 AM
Punch Drunk Punch Drunk is offline
Member
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 108
Default blinking 1394 light on 002r

i have dual boot system, i do not use the xp side for anything but pro tools, simply because i cannot for the life of me get it to run on vista. i dont want help with that, ive given up. in any event, on saturday, i recorded a few songs, everything was fine, i restarted into vista, went about my business. today i booted back into xp to record something, the entire computer is laggy. pro tools buffer errors, cant bounce tracks without errors, etc. i deleted preferences and tried that, now im able to record for about a minute..but still cant bounce songs. all while this is going on, the 1394 light blinks now and then. sometimes itll be solid for the session then flicker a lil bit, then when i exit pt it blinks non stop.

i honestly just dont understand what could happen in a few days, when i did nothing to any of the software on the xp drive. its on a completely separate drive, and it wasnt booted into since saturday. the vista drive doesnt have viruses, i dont install anything into the xp drive from there, nothing.

anyone have any ideas?

also, what is the fastest affordable ($200-300) processor out right now? i may just buy a new mobo, cpu, and ram, and jump to windows 7 now that pro tools finally decided to support operating systems during its active lifespan.
Reply With Quote
  #2  
Old 08-11-2010, 11:07 AM
cwsand's Avatar
cwsand cwsand is offline
Moderator
 
Join Date: Feb 2006
Location: Atlanta, Georgia
Posts: 3,602
Default Re: blinking 1394 light on 002r

Forgive me if I'm stating the obvious, but have you rebooted, tried reinstalling the Digi drivers and/or Pro Tools, try a system restore or restoring XP from a backup image? It's impossible to know what's changed to cause PT not to run properly without a bit of troubleshooting. Could even be that some hardware has failed. As far as affordable processors - check out the I7 sticky, you won't be disappointed!
__________________
Help Us Help You

Chris
__________________________________________________
Focusrite Liquid Saffire 56
FocusritePro 40 (2)

TCE Studio Konnekt 48
Gigabyte GA-Z170-HD3P / i7 6700K 4.1 GHz / 32GB Crucial DDR4
macOS Catalina 10.15.7
Pro Tools HD 2021.10
Reply With Quote
  #3  
Old 08-12-2010, 12:46 AM
Punch Drunk Punch Drunk is offline
Member
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 108
Default Re: blinking 1394 light on 002r

shortly after this post when i booted back into xp i had a chck disc run pop up and apparently invalid security id's for about 80,000 files needed to be replaced with the default keys. i used the manufacturers tools to check the drives and it says they are fine, and all of my data is backed up, im just going to try to install it on vista again, and if all else fails, just reinstall xp. im just worried if ill have to redo the boot options since it's dual boot.

thank you for the suggestions though, i figured it might be the i7, how is pro tools functioning on windows 7 so far?
Reply With Quote
  #4  
Old 08-16-2010, 02:13 AM
Punch Drunk Punch Drunk is offline
Member
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 108
Default Re: blinking 1394 light on 002r

after many times trying to reinstall windows, even though many checks said it was fine, i've concluded the hard disc died. luckily, my machine has 4, one of which is a back up everything, so i moved some stuff around and put xp on one of the other drives. everythings fine now.

still looking to upgrade to windows 7/i7 tho, and the 1394 light is also still blinking even tho pro tools works fine,
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1394 front light should be blinking or steady? JSOM 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 9 02-09-2012 04:35 PM
003 rack is not connecting. Blinking green light. no HOST 1394 light. ccgascity1 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 6 01-14-2011 01:41 PM
Blinking 1394 Light? kcarkeet 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 13 01-12-2008 07:36 PM
1394 light blinking on and off on my rack?!? help! chal7ds 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 7 07-12-2006 11:31 AM
is your 002r 1394 Light Blinking? Read this... gibson_sg 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 01-20-2005 10:57 PM


All times are GMT -7. The time now is 03:13 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com