Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-18-2010, 12:01 PM
Ke productions Ke productions is offline
Member
 
Join Date: Feb 2001
Location: Chicago, Illinois, United States
Posts: 372
Exclamation I GOT IT!! WINDOWS 7 64 bit AND 003R DRIVERS!

Ok. I have been trying to load my 003r drivers for three days on a different computer than mine. (My computer is working great!) I followed every step on the digi site but I kept getting the bsod. Finally, what I decided to do was install the drivers (8.04b) in SAFE MODE.

I booted up in Safe mode (hit F8 at computer startup), went to control panel, device manager, sounds video and game controllers, clicked on digi003r, update driver software, browse my computer, let me pick from a list, click have disk, clicked browse, went to C:\program files (x86), Digidesign, drivers, dg003rack_64, clicked on dg003rack.inf, installed the drivers, Computer said finish, rebooted, and VOILA!!!!! A BIG GREEN BLINKING LIGHT ON THE 003RACK!!! Started PT8, and everything is GOLDEN!!!!

I hope this helps somebody. Don't give up you guys!!!! Pro Tools runs smooth as a sewing machine in Windows 7 64bit!!! It's a monster!
I absolutely love it.
Good luck.
Reply With Quote
  #2  
Old 01-18-2010, 12:05 PM
buschfsu buschfsu is offline
Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 98
Default Re: I GOT IT!! WINDOWS 7 64 bit AND 003R DRIVERS!

Got my 32bit rig up on my 003r I had to change fw driver to legacy or else BSOD!
Reply With Quote
  #3  
Old 01-18-2010, 12:15 PM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 17,461
Default Re: I GOT IT!! WINDOWS 7 64 bit AND 003R DRIVERS!

This has been difficult for many. Do to white noise bursts and clock issues, please be cautious. The installation is not the big hurdle. We have all been wanting 64bit compatibility for a long time but... This is a BETA.
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2021 HDX
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #4  
Old 01-19-2010, 02:28 AM
Devise Devise is offline
Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: Los Angeles, Ca
Posts: 1
Default Re: I GOT IT!! WINDOWS 7 64 bit AND 003R DRIVERS!

Hello everyone. So just registered here on the DUC and this is my first post. Just thought I would chime in on this topic and hope I help a few people! I've been really excited to switch to Windows 7 64-bit and wasn't going to give up until I got it running! I couldn't be happier. So far my system is running fast and stable. I haven't fully tested it yet with a large session but so far no audio problems.

So I did pretty much the same thing as Ke productions recommended. Except I didn't install the drivers in safe mode and I am using a 002mixer. Here are my steps.

1) I booted windows 7 normally.
2) Installed PT 8.0.3 with my 002 disconnected, as per digidesign instructions.
3) Then I tried to install the 8.0.4b drivers but the installer told me drivers were already installed and to remove them via Windows control panel. So I did that.
4) Then I reran the 8.0.4b installer. The installer never prompted me to connect the 002 like the Digidesign instructions said it would. So I was a little nervous.
5) I connected and powerd on my 002. It was detected and installed. But PT would BSOD on startup.
6) So I did basically what Ke productions recommended and manually updated the 002 drivers. went to control panel, device manager, sounds video and game controllers, right clicked on digi002, update driver software, browse my computer, let me pick from a list, click have disk, clicked browse, went to C:\program files (x86), Digidesign, drivers, dg003_64, clicked on dg003.inf, installed the drivers, Computer said finish, rebooted, and VOILA!!!!!
__________________
Windows XP SP3 32-bit, PT7.4cs10, Windows 7 Ultimate 64-bit, PT8.0.3 / 8.0.4b, 002 Mixer, Intel Desktop Extreme Board DX48BT2, Intel Core 2 Quad Q9300 @ 2.50GHz, FSB 1333, 4GB Patriot Ram DDR3 1333@9-9-9-24, 1X ATI HD3650, 2 monitors
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
003r drivers for PT 9 stevedresser83 Windows 1 09-29-2013 03:52 PM
Latest 003R Driver for PT 9 on Windows 7? lowlights Pro Tools 9 1 11-19-2010 08:54 AM
003R+ as Default Interface in Windows 7 x64 testing1two 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 07-21-2010 05:32 PM
Is standalone Windows Audio Drivers v8.0.3 compatible with WINDOWS XP 64 ? VonHelvete 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 03-28-2010 10:01 AM
Error -6085 on 003r with windows xp tkomforty 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 23 02-18-2010 01:31 PM


All times are GMT -7. The time now is 10:38 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com