Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 12-12-2023, 09:33 AM
martthie_08 martthie_08 is offline
Member
 
Join Date: May 2008
Location: Germany
Posts: 344
Default Re: Mac Studio doesnt recognize HDX card

hi Darryl,
thanks and yes, if you click on the image in that page it takes you to the pdf I posted above..

I was thinking more in practical terms, how people are getting along with the eGFX breakaway box with new Apple silicon M1 and M2 Macs.

Are there any known issues, are they reliable and how is the fan noise on these?
Reply With Quote
  #12  
Old 12-27-2023, 07:18 AM
crazy_ow's Avatar
crazy_ow crazy_ow is offline
Member
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 152
Default Re: Mac Studio doesnt recognize HDX card

I'm also looking for peoples experience with eGFX 550's. I've just taken the plunge on a M2 Studio and would like to pick up a 550 to install a HD Native card and NVME drive in.
__________________
Loud Noises Production
www.loudnoisesproduction.co.uk
Reply With Quote
  #13  
Old 02-02-2024, 02:14 AM
martthie_08 martthie_08 is offline
Member
 
Join Date: May 2008
Location: Germany
Posts: 344
Default Re: Mac Studio doesnt recognize HDX card

any updates on this? Is it working well for people with HDX and ProTools in silicon native?
Reply With Quote
  #14  
Old 02-02-2024, 05:34 AM
crazy_ow's Avatar
crazy_ow crazy_ow is offline
Member
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 152
Default Re: Mac Studio doesnt recognize HDX card

All working fine now.... but still having issues with digitest.

When ever I try and open it I get an error code, so updated the card in my old Intel Mac.

I've been on my silicon Mac for 7-10 days with no issues so far (fingers crossed that continues).
__________________
Loud Noises Production
www.loudnoisesproduction.co.uk
Reply With Quote
  #15  
Old 02-02-2024, 08:28 AM
martthie_08 martthie_08 is offline
Member
 
Join Date: May 2008
Location: Germany
Posts: 344
Default Re: Mac Studio doesnt recognize HDX card

thanks for reporting back!

It's been a while since I've updated the firmware on my HDX card, do you need DigiTest for that? I kind of remember ProTools prompting me upon startup to update the firmware a couple years back.. might be wrong though
Reply With Quote
  #16  
Old 02-12-2024, 03:15 AM
martthie_08 martthie_08 is offline
Member
 
Join Date: May 2008
Location: Germany
Posts: 344
Default Re: Mac Studio doesnt recognize HDX card

Sorry for the bump, but is there anyone out there with a Sonnet EGPU 550 and HDX?
Reply With Quote
  #17  
Old 02-12-2024, 01:45 PM
BScout BScout is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 4,045
Default Re: Mac Studio doesnt recognize HDX card

Quote:
Originally Posted by martthie_08 View Post
thanks for reporting back!

It's been a while since I've updated the firmware on my HDX card, do you need DigiTest for that? I kind of remember ProTools prompting me upon startup to update the firmware a couple years back.. might be wrong though
Digitest doesn't do the update. Opening Pro Tools (with the HDX driver installed) will auto do the update.
__________________
Pro Tools Ult 2023.12.1, HDX 3, MTRX/SPQ, RME BBF Pro + MADIface ProS1 x 2, FireHD x 2, Dock, iPad Mac Mini 14,12, 12 core, macOS 13.6.4RAM 32GB, SSD 4TB, GPU 19 coreQNAP TVS-872XT 148TB TB3
Reply With Quote
  #18  
Old 02-18-2024, 04:10 PM
martthie_08 martthie_08 is offline
Member
 
Join Date: May 2008
Location: Germany
Posts: 344
Default Re: Mac Studio doesnt recognize HDX card

ok I took the plunge and grabbed a cheap EGFX 550 and it works great with my M1 Macbook running Pro Tools 2023.12.1!

I had to make a power cable for the HDX card but other than that it was pretty straightforward, could have ordered one for €50 but didn't want to have to wait for shipping..
Reply With Quote
  #19  
Old 02-19-2024, 04:34 AM
martthie_08 martthie_08 is offline
Member
 
Join Date: May 2008
Location: Germany
Posts: 344
Default Re: Mac Studio doesnt recognize HDX card

small addendum: I'm running Ventura 13.6.1
one thing I just noticed today is that the HDX hardware is now no longer available as a playback device for Mac core audio - though this might have nothing to do with the expansion chassis, my previous system was running Catalina with an older version of Pro Tools.
Reply With Quote
  #20  
Old 02-19-2024, 12:30 PM
BScout BScout is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 4,045
Default Re: Mac Studio doesnt recognize HDX card

Quote:
Originally Posted by martthie_08 View Post
small addendum: I'm running Ventura 13.6.1
one thing I just noticed today is that the HDX hardware is now no longer available as a playback device for Mac core audio - though this might have nothing to do with the expansion chassis, my previous system was running Catalina with an older version of Pro Tools.
Did you have Pro Tools open when you noticed this?
HDX is never available to anything else when ProTools is open and will show back up when ProTools is closed.
__________________
Pro Tools Ult 2023.12.1, HDX 3, MTRX/SPQ, RME BBF Pro + MADIface ProS1 x 2, FireHD x 2, Dock, iPad Mac Mini 14,12, 12 core, macOS 13.6.4RAM 32GB, SSD 4TB, GPU 19 coreQNAP TVS-872XT 148TB TB3
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Protools doesnt recognize the midi controller saul3273 MIDI 1 01-15-2014 01:22 PM
PT express doesnt recognize Ilok Growlers Pro Tools Express on Windows 4 12-09-2013 03:58 PM
midi studio doesnt recognize mbox pro? petspets Pro Tools 10 0 09-13-2012 08:40 AM
protools doesnt recognize my digi 003 console dirtykleen 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 05-23-2010 12:48 PM
PT 7.2 doesnt recognize any drives as valid audio bavc Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 09-12-2006 12:25 PM


All times are GMT -7. The time now is 06:22 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com