Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-11-2003, 05:01 PM
jes's Avatar
jes jes is offline
Member
 
Join Date: Jun 2002
Location: Stockholm
Posts: 224
Default Help! 6.1.2 update killed my computer!

i'm not sure what's going on here, but any help would be appreciated. my computer is a G4 dual -1ghz w/ a digi001, system 10.2.8. was doing fine in PT 6.1.1, then i just downloaded and installed the 6.1.2 update and after the install, hit restart and no all i get is the apple with a black bar over the top of it.
i ran diskwarrior from the cd, (hardware is fine, according to DW), replaced the directory, booted from another OS X disk and ran disk utility and repaired permissions. still. can't even get to single user mode, it doesn't make it past the first bits of boot...?
anybody?
__________________
http://www.jonathansegel.com
Mac Pro Nehalem 2.8Ghz Quad 32GB RAM
Macbook Pro 2.8Ghz 16GB RAM
PT 2020
UAD-2 Apollo Quad, PCIE and Satellite
Reply With Quote
  #2  
Old 10-11-2003, 06:55 PM
FrankEEE FrankEEE is offline
Member
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 50
Default Re: Help! 6.1.2 update killed my computer!

did you try 'zapping' the PRAM on startup (COMMAND+OPTION+P+R)? Another thing you could try (if nothing works) is attempting to reset OPEN FIRMAWARE - procedure:
Startup holding COMMAND+OPTION+O (oh not zero)+F
At the prompt type
reset-nvram
set-defaults
reset-all
(remember that this mode will use the US keyboard layout)
the machine will boot and you will see!

Hope this helps.
Frank.
__________________
---
Synclair ZX-81, 1024Bytes Free
Reply With Quote
  #3  
Old 10-12-2003, 11:33 PM
jes's Avatar
jes jes is offline
Member
 
Join Date: Jun 2002
Location: Stockholm
Posts: 224
Default Re: Help! 6.1.2 update killed my computer!

thanks, but yes, i tried those things. tried many other normal OS X things too, i have another 10.2.6 system drive inthis computer and can boot from that to repair permissions. ran diskwarrior, drive 10, disk utility. nothing.
this black bar above the apple prevents even booting into single user mode, no command-s or-v. the disk itself looks fine when mounted. boots into OS 9.

i had updated to 10.2.8 a few days earlier, it was on the restart after installing the PT/coreaudio 6.1.2 update that this started.
on the apple support discussion boards a few others have reported this same thing, and while no help has been found, most of the thinking is that it is a problem of "third-party software or hardware" interaction with 10.2.8. of course i have never thought it necessary to, for example, take out all the pci cards from a computer before installing a system update... but who knows.

any digi helper suggestions?
__________________
http://www.jonathansegel.com
Mac Pro Nehalem 2.8Ghz Quad 32GB RAM
Macbook Pro 2.8Ghz 16GB RAM
PT 2020
UAD-2 Apollo Quad, PCIE and Satellite
Reply With Quote
  #4  
Old 10-14-2003, 12:10 PM
jes's Avatar
jes jes is offline
Member
 
Join Date: Jun 2002
Location: Stockholm
Posts: 224
Default Re: Help! 6.1.2 update killed my computer!

ok then, what do i need to do to get ProTools/coreaudio drivers to work from another drive in this computer? must i entirely reinstall, 6.0 (which is all i have the disks for) then update to 6.1, then to 6.1.2?

this is a nightmare. my entire studio disk with all authorizations and libraries is unbootable now, though appears to be in perfect health when viewed from another disk. diskwarrior, drive 10, diskutility, SMART diagnostics all say it's fine. just can't get past that BootX apple into the kernel anymore.

very frustrating.
__________________
http://www.jonathansegel.com
Mac Pro Nehalem 2.8Ghz Quad 32GB RAM
Macbook Pro 2.8Ghz 16GB RAM
PT 2020
UAD-2 Apollo Quad, PCIE and Satellite
Reply With Quote
  #5  
Old 10-14-2003, 12:36 PM
Avid's Avatar
Avid Avid is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 1998
Location: Worldwide
Posts: 9,578
Default Re: Help! 6.1.2 update killed my computer!

I'm not a tech, but I do know that Mac OS 10.2.8 is currently not a supported operating system. 10.2.6 is required for compatibility:
http://www.digidesign.com/compato/osx/001/
http://www.digidesign.com/compato/osx/os.cfm
__________________
Administrator
Avid Pro Audio Community
Reply With Quote
  #6  
Old 10-14-2003, 01:02 PM
Chris Coleman Chris Coleman is offline
Member
 
Join Date: Dec 1999
Location: Colorado
Posts: 1,656
Default Re: Help! 6.1.2 update killed my computer!

Quote:
I'm not a tech, but I do know that Mac OS 10.2.8 is currently not a supported operating system. 10.2.6 is required for compatibility:
http://www.digidesign.com/compato/osx/001/
http://www.digidesign.com/compato/osx/os.cfm
Man, insult to injury...but true.
__________________
It's not rocket surgery
Reply With Quote
  #7  
Old 10-14-2003, 03:14 PM
MoreMeintheMonitors MoreMeintheMonitors is offline
Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: The Ether
Posts: 471
Default Re: Help! 6.1.2 update killed my computer!

The thing about insult to injury - and keep in mind that I do TONS of studio consultations and such - is it's hopefully a harsh reminder that staying 'compatible' is the best way to avoid such headaches.

Yeah, it's 'cool' to be on the latest and greatest, but is it really worth the hassle?

I still get calls on a weekly basis from guys that haven't backed up their sessions - and now their audio drive died. Ouch!

Live and learn, I guess...

Reply With Quote
  #8  
Old 10-14-2003, 03:21 PM
jes's Avatar
jes jes is offline
Member
 
Join Date: Jun 2002
Location: Stockholm
Posts: 224
Default Re: Help! 6.1.2 update killed my computer!

yeah i was fooled by the "improved coreaudio capabilities" advertised in 10.2.8, plus the fact that it had been released, then pulled, then rereleased so i thought it would be fine. -- and it WAS with PT/digi coreaudio 6.1.1. It was only when digi suggested that all 6.1.1 user should update that to 6.1.2 that it wouldn't boot on restart.
i'm very unhappy.
it's a weird problem, right afetr drawing the apple on the screen BootX fails to hand of booting to the kernel and make s ablack bar above the apple. game over. it seems like it's some problem within the bootX init that is improperly caching which extenstions to load into the kernel, but that's as far as i can deduce. it's happening to several people, according to apple's discussion boards, no answers yet.
__________________
http://www.jonathansegel.com
Mac Pro Nehalem 2.8Ghz Quad 32GB RAM
Macbook Pro 2.8Ghz 16GB RAM
PT 2020
UAD-2 Apollo Quad, PCIE and Satellite
Reply With Quote
  #9  
Old 10-14-2003, 06:21 PM
theoneandonlyone theoneandonlyone is offline
Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: Blacksburg, Virginia
Posts: 32
Default Re: Help! 6.1.1 and protools wont work

I have been running Protools 6.1. I loaded 6.1.1 and when i lauch pt I get a fatal exeception has occured.

WHAT IS UP

HELP

Nick
Reply With Quote
  #10  
Old 10-14-2003, 07:21 PM
Ealsh Ealsh is offline
Member
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 234
Default Re: Help! 6.1.1 and protools wont work

Man, I just know that I've seen so many posts complaning about problems with PT 6.1.1 and 6.1.2, That I didn't even wanna leave the 6.1.

Working fine with 10.2.8 on My mac...
__________________
Mac Dual 1.25 ghz "FW 800"
1024M ram.
Digi 001
Scsi(64)-18 giga cheetah
Ide 80 giga (7200)
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Old iLok 1 killed by software update BR Rundfunk macOS 3 02-27-2014 08:11 AM
8.1 update killed my SRC 1 (3-4) meter dcdave Post - Surround - Video 2 12-06-2010 02:29 PM
8.1 update killed my 3-4 meter dcdave Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 12-06-2010 08:54 AM
Melodyne killed my computer Help! b mcgibney 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 6 10-02-2008 07:05 PM
AverTV Stereo has killed my computer! 8mmOverdose 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 07-18-2003 12:00 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:32 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com