Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 01-09-2008, 07:56 PM
uberfist uberfist is offline
Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 7
Default Re: quick punch with a footswitch 002r

I use the BOSS FS-5U and it works perfectly every time.

Silver and black-35 bux.

Cheers!
Reply With Quote
  #12  
Old 01-10-2008, 05:21 AM
Ragsdale Ragsdale is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: Cedar Hill, TX USA
Posts: 19
Default Re: quick punch with a footswitch 002r

Thx Uber!

Looks like the FS-5UL would be my quick punch pedal preference as it latches on/off instead of the FS-5U - which would require that I keep my foot holding it down to maintain it's switched position. Sounds like the FS-5UL would allow me to punch in, take my foot off and engage effects pedals while playing, then punch out. Does that sound right?
__________________
XPS400, WinXP Home SP2
3.2GHz Dual Core, 4G RAM
8800GTS w/dual Dell 19" Monitors
003 Rack
MOTU Midi Express 128
Roland A-37 88-key Controller
Reply With Quote
  #13  
Old 01-10-2008, 04:43 PM
uberfist uberfist is offline
Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 7
Default Re: quick punch with a footswitch 002r

Actually...no. I bought the Brownish/Copper colored FS-5UL (latching) before the FS-5U and I had to doubletap the switch every time...lame.

Trust me, The FS-5U is the one you want.

Cheers
Reply With Quote
  #14  
Old 06-28-2008, 03:31 PM
J_Plum J_Plum is offline
Member
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 13
Default Re: quick punch with a footswitch 002r

With the non-latching pedals do you have to keep it held down to record?

I'm a drummer... how I long for a Motor-Mix.
Reply With Quote
  #15  
Old 06-28-2008, 05:17 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 37,046
Default Re: quick punch with a footswitch 002r

No switch should require you to hold it down while you record. A latching switch would not be a good choice. Whatever switch you use, the jack senses the change(from the pedal) and changes the state of record or non-record. A momentary/N.O. (normally open is the best choice and will work exactly as intended by DIGI. Go into play while in Quick-Punch mode with a track in record-enable and tap the switch to go into record-tap again to go out of record(on the fly) or just stop.
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, HD/Native, 192 IO
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink, the more I mix

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #16  
Old 06-28-2008, 06:13 PM
ChazC ChazC is offline
Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Melbourne (UK Ex-pat)
Posts: 418
Default Re: quick punch with a footswitch 002r

AFAIK a non-latching switch should not need you to keep it held down. I don't have to with mine anyway.

If you have a latched switch, just open it up & remove the spring latch to make it latchless... that's all I did with mine. It's easy enough to convert back if you need to make it latched again too. Of course that could all depend on how your exact footswitch is made but on mine it was very straight forward. HTH.
__________________
Chaz

Shifting Sands Audio
www.shiftingsandsaudio.com
soundcloud.com/shiftingsands

Asus X79 Deluxe | i7 4930K @ 4.1 | 32Gb Ripjaws CL9 GBLZ | Radeon R5 230 | Win7 Pro (64) | 256Gb Samsung 850 SSD | 2x 1Tb Seagate SATA | 250Gb Samsung EVO SSD | 128 Samsung SSD | Antec 650W | ProTools 11.3.2HD, 10.3.9HD, 12.5 | Cubase 9.0.20 Pro | Nuendo 8 | Studio One 3.2 Pro | RME UFX | 2x Octopre Mkii Dynamic | Alphatrack | DTouch | Logitech G510 | Kensington Trackball | Yamaha UX256
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Quick punch.... can't hear track audio until I punch in stainless 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 07-31-2017 02:11 AM
PT10+HD3+192I/O need a way to footswitch punch and xport controls ArKay99 Pro Tools TDM Systems (Win) 1 10-25-2012 10:39 PM
Punch in/out footswitch cjs102460 ProControl, Control|24, Command|8 4 11-14-2010 12:38 PM
Can you punch in without a footswitch? digi 002? fafaflowley 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 07-12-2005 09:20 AM
footswitch question on digi 002R starlightmints 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 11-20-2003 06:36 PM


All times are GMT -7. The time now is 12:51 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com