Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > General Discussion & Off Topic > General Discussion

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-10-2024, 04:26 AM
Medleybandet Medleybandet is offline
Member
 
Join Date: Apr 2024
Location: Norway
Posts: 2
Default Import Mp4

I just to imported a 6 minute long video mp4. When i play it, the video stops after 5 min. It works fine with a mov format. Someone out there ? :)

Windows 11 I7 16gb Pro tools Ultimate
Reply With Quote
  #2  
Old 04-10-2024, 07:34 AM
tope d's Avatar
tope d tope d is offline
Avid
 
Join Date: Jul 2015
Location: Worldwide
Posts: 608
Default Re: Import Mp4

Quote:
Originally Posted by Medleybandet View Post
I just to imported a 6 minute long video mp4. When i play it, the video stops after 5 min. It works fine with a mov format. Someone out there ? :)

Windows 11 I7 16gb Pro tools Ultimate
Hi,

It has something to do with your Video's format/extension. Was this video downloaded from a streaming platform? Or was it from a camera or a device?
Try converting it to a different supported video format before importing.

https://avidtech.my.salesforce-sites...-for-Pro-Tools

https://avidtech.my.salesforce-sites...e-Type-Support
__________________
-Tope

To create a support case with Avid Support, go to https://www.avid.com/learn-and-suppo...-music-support

www.topedomingo.com
Reply With Quote
  #3  
Old 04-10-2024, 05:52 PM
EGS's Avatar
EGS EGS is offline
Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: Chicago
Posts: 3,703
Default Re: Import Mp4

Quote:
Originally Posted by Medleybandet View Post
...the video stops after 5 min...
Welcome to the DUC.

Not sure why it would stop after 5 min, but every time I have any weird video issue in Pro Tools, I use Shutter Encoder (a free and excellent app) to convert the video file to DNxHD. Works every time.
__________________
Desktop build: PT 2020.5 / Win 11 / i9-11900K @ 5.1GHz / 64GB / 4TB NVMe PCIe 4 / Gigabyte Z590 Vision D / PreSonus 2626
Laptop: PT 2020.5 / Win 11 / i5-12500H / 16GB / 1TB NVMe / Lenovo IdeaPad 5i Pro / U-PHORIA UMC1820
Ancient/Legacy (still works!): PT 5 & 6 / OS9 & OSX / Mac G4 / DIGI 001
Click for audio/video demo
Click for resume
Reply With Quote
  #4  
Old 04-11-2024, 03:37 AM
Medleybandet Medleybandet is offline
Member
 
Join Date: Apr 2024
Location: Norway
Posts: 2
Default Re: Import Mp4

The file is recorded from Yamaha Genos midi file to Accsoon Cineeye 2, Accsoon go (app) to an Ipad Pro. Loaded up from icloud to pro tools. I have recorded two files like this, both stops at 7 min 32 sec. It works fine with mov. format, but not in MP4.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can't Import Instrument & Midi Tracks from Import Session Data Cerullyluke Pro Tools 12 0 10-05-2023 11:54 AM
Import Session Data or OMF Import creating regions of white noise Rob S Pro Tools 2019 0 09-23-2019 01:43 PM
Import Video - Audio Import Option Disabled sarcanon Pro Tools 12 2 06-14-2016 05:12 PM
Import Audio search window results will not import BA Studios 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 02-25-2008 09:00 AM
Import track color in import session data deardaddy Pro Tools TDM Systems (Mac) 5 06-11-2007 06:35 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:01 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com