Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 11

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-17-2014, 08:14 AM
beatingunicely beatingunicely is offline
Member
 
Join Date: Jan 2014
Location: fitchburg, ma
Posts: 1
Default "pro tools hardware is not installed or is in use by another program error"

Hello all,

I am new to the forum and have been getting the error message "pro tools hardware is not installed or is in use by another program" when trying to use my 2X2 cakewalk sps-25 usb interface. I have downloaded the latest drivers for the interface. Everything runs smoothly when I use the onboard soundcard, and the inferface works fine with other daw programs that I have.

I am running windows 7 on a gateway t-1628 laptop.
-AMD Turion 64 X2 processor
-2.0 GHz | 512 KB x2 L2 Cache
-ATI RS690T chipset
-4 gb ram

I have done all the pro tools optimizations for Windows 7... it runs smoothly with the onboard soundcard but will not work with the cakewalk sps-25.

Any help with this would be greatly appreciated!

thanks!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
"Pro Tools hardware is either not installed or used by another program." Crocklip Pro Tools 10 6 12-18-2014 12:21 PM
"pro tools hardware is either not installed or used by another program" colourednoise Windows 3 07-20-2013 04:43 PM
iMac PT LE 7.3cs1 Rack 003 Error "Not Installed or Used by Another program" gcharles 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 8 12-01-2010 08:24 PM
HELP: "Pro Tools hardware is either not installed or used by another program" defmuse 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 09-15-2010 11:59 PM
Digi 003 "Pro tools hardware is not installed or is being used by another program" tryn2chanjdgame 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 08-20-2009 02:37 PM


All times are GMT -7. The time now is 01:58 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com