Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Getting Started

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-20-2022, 08:03 AM
surreart surreart is offline
Member
 
Join Date: Nov 2022
Location: Bratislava
Posts: 3
Default Cursor filckering problem

Hello, I am new to Pro Tools and have a strange problem with mouse cursor inside edit window. Cursor is constantly switching back to arrow everytime it should show different cursor e.g. when using a smart tool and hovering over a clip. It shows hand for example but immediately turns back to arrow. The speed of switching back is somehow related to blinking sequence of big white time line cursor. I even found out that when I have another window opened like e.g. Color window it works fine until I have primary focus in that popup window. Once I click back to edit window it starts flickering again. I am on macOS Ventura.I tried it on my Windows laptop and seems to work fine there. Anyone encountered this behaviour? Thanks a lot.
__________________
surreart
Reply With Quote
  #2  
Old 11-20-2022, 01:26 PM
nednednerb nednednerb is offline
Member
 
Join Date: Jan 2016
Location: Vancouver, Canada
Posts: 350
Default Re: Cursor filckering problem

I think it might be related to this:

https://duc.avid.com/showthread.php?...=Case+04514444

Open a case with Avid, mention your issue, the following case I opened might be related:

[Case : 04514444]
__________________
___
>> me: nednednerB //
||main gig: editing audio & testing software / 2nd gig: music software tutoring //
||software: Monterey 12.5.1 | PT Studio 2022.10 | Ableton Live 11 | iZotope RX, Ozone, Neutron | Arturia Pigments | Auto-Tune | Dubler2 //
||system: iMac (Retina 5K, 27", 2020) 10-Core-i9 | 128GB-DDR4 | 5700-XT-16GB //
||devices: Focusrite Clarett 2Pre | some AT condenser mics | SM58 | Ableton Push 2 | 32" 4k LG secondary display //
||automation: SoundFlow | Keyboard Maestro | SteerMouse //
Reply With Quote
  #3  
Old 11-22-2022, 02:30 PM
tophermohr tophermohr is offline
Member
 
Join Date: Nov 2022
Location: Los Angeles
Posts: 2
Default Re: Cursor filckering problem

Quote:
Originally Posted by surreart View Post
Hello, I am new to Pro Tools and have a strange problem with mouse cursor inside edit window. Cursor is constantly switching back to arrow everytime it should show different cursor e.g. when using a smart tool and hovering over a clip. It shows hand for example but immediately turns back to arrow. The speed of switching back is somehow related to blinking sequence of big white time line cursor. I even found out that when I have another window opened like e.g. Color window it works fine until I have primary focus in that popup window. Once I click back to edit window it starts flickering again. I am on macOS Ventura.I tried it on my Windows laptop and seems to work fine there. Anyone encountered this behaviour? Thanks a lot.
I'm having the same issue
Reply With Quote
  #4  
Old 11-23-2022, 08:30 PM
makisound makisound is offline
Member
 
Join Date: Nov 2022
Location: Vancouver
Posts: 3
Default Re: Cursor filckering problem

Hi, I'm having the exact same problem. I just bought a Mac mini Ventura in attempts to upgrade from my Windows setup. I have never had the problem of the cursor not changing properly in smart tool mode. It's flickering in and out of the proper smart tool mode and keeps defaulting back to the pointer. I talked to the people at Apple and I tried every suggestion. I tried using a logitech mouse that plugs in and that did not change anything. I actually feel seasick from watching that cursor flicker. Something has to solve this issue!
Reply With Quote
  #5  
Old 11-23-2022, 08:37 PM
makisound makisound is offline
Member
 
Join Date: Nov 2022
Location: Vancouver
Posts: 3
Default Re: Cursor filckering problem

Dude! i just got off the phone with Avid support and they told me Mac Ventura 13.0.1 is not compatible with pro tools!! Dang. I have to downgrade to Monterey.
Reply With Quote
  #6  
Old 11-24-2022, 02:09 AM
surreart surreart is offline
Member
 
Join Date: Nov 2022
Location: Bratislava
Posts: 3
Default Re: Cursor filckering problem

Quote:
Originally Posted by makisound View Post
Dude! i just got off the phone with Avid support and they told me Mac Ventura 13.0.1 is not compatible with pro tools!! Dang. I have to downgrade to Monterey.
Thanks for your info. Do you also have the same cursor problem on your system?
__________________
surreart
Reply With Quote
  #7  
Old 11-24-2022, 09:44 AM
makisound makisound is offline
Member
 
Join Date: Nov 2022
Location: Vancouver
Posts: 3
Default Re: Cursor filckering problem

Yes the cursor problem is the same. Flickering in smart tool mode. Since I just bought this Mac and it came with Ventura, I cannot downgrade to Monterey. So I guess I wait for Avid to be compatible with it.... Frustrating.
Reply With Quote
  #8  
Old 11-25-2022, 05:56 AM
surreart surreart is offline
Member
 
Join Date: Nov 2022
Location: Bratislava
Posts: 3
Default Re: Cursor filckering problem

That's unfortunate. Honestly, I don't expect an official Ventura support from Avid anytime soon.
__________________
surreart
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
CURSOR PROBLEM Tom LaRosa 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 11-17-2007 02:54 PM
cursor problem studiolord 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 08-13-2007 11:56 PM
cursor problem... torstenhallin 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 07-17-2004 11:53 AM
Cursor problem... Bodhisan 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 04-08-2004 03:07 PM
Having a problem with the cursor... GrahamCA 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 01-09-2004 03:54 PM


All times are GMT -7. The time now is 06:20 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com