Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 11

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-17-2022, 12:55 AM
BaeckBeatz BaeckBeatz is offline
Member
 
Join Date: Nov 2019
Location: Ronneby
Posts: 23
Default Drag and drop

Hey...PT 11 in win 10.

Why is it that when I drag and drop audio they always end up in the wrong speed? Wrong samplerate I guess. But it's like that even with files that are the right samplerate.
Reply With Quote
  #2  
Old 07-17-2022, 09:17 AM
Ben Jenssen's Avatar
Ben Jenssen Ben Jenssen is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Oslo
Posts: 4,785
Default Re: Drag and drop

Have you checked import settings in preferences?
__________________
Life-long audio enthusiast and small studio owner. Retired.
Mac Mini M1, 16GB RAM. 512GBinternal(3000MB/s),2TB(1300MB/s),2TB(350MB/s)
MacOS 11.6.8. PT 2020.12.1 (Reinstatement on hold for M3 macs and AS native PT)
Topping D50 DAC, Dynaudio BM6p, Artist Mix, SSL UC1, EuControl on iPad.
Reply With Quote
  #3  
Old 07-17-2022, 12:33 PM
BaeckBeatz BaeckBeatz is offline
Member
 
Join Date: Nov 2019
Location: Ronneby
Posts: 23
Default Re: Drag and drop

Quote:
Originally Posted by Ben Jenssen View Post
Have you checked import settings in preferences?
Yes
Attached Images
File Type: jpg pt.jpg (39.7 KB, 0 views)
Reply With Quote
  #4  
Old 07-17-2022, 12:55 PM
Ben Jenssen's Avatar
Ben Jenssen Ben Jenssen is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Oslo
Posts: 4,785
Default Re: Drag and drop

Could it be that you enabled "Drag n drop conforms files to session tempo"?
I think that should default to "Acid & REX".
__________________
Life-long audio enthusiast and small studio owner. Retired.
Mac Mini M1, 16GB RAM. 512GBinternal(3000MB/s),2TB(1300MB/s),2TB(350MB/s)
MacOS 11.6.8. PT 2020.12.1 (Reinstatement on hold for M3 macs and AS native PT)
Topping D50 DAC, Dynaudio BM6p, Artist Mix, SSL UC1, EuControl on iPad.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MIDI drag and drop causes instrument track to drop channel midnightrambler Pro Tools 2018 6 06-15-2018 11:01 AM
Trouble drag&drop files - I don't get what I drag in Sir Hannes Post - Surround - Video 3 12-10-2017 08:39 AM
can´t drag /drag and drop from DigiBase in 7 jofromabove 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 12-28-2005 09:04 AM
BFD Drag and Drop... proxy Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 06-26-2005 07:17 AM


All times are GMT -7. The time now is 07:28 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com