Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-11-2014, 03:51 PM
THE_NIK THE_NIK is offline
Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: KILDARE
Posts: 10
Default PT 10 not playing audio on some tracks. help please [SOLVED]

Hi i am running a mac 2.3 GHz i7 16gig of ram on osx 10.9.4

I have a ProTools 10 session with many tracks. Some of the audio is not playing back.
The system is not working or trying to relink any audio. All the audio and PT files are on one drive. The audio clip is still showing the waveform but no audio is showing on the track meter. When i duplicate the track it plays a few times and then stops.
i bounced the audio to another track and it seems fine so far but the session is way to big to this for all the tracks. i used ProTools Prefs & Database Helper which did nothing. i did a "save copy as" which did nothing.

can anybody help i am way passed deadline and need this sorted asap.

Thank you

Nick
Reply With Quote
  #2  
Old 07-11-2014, 07:13 PM
Chief Technician's Avatar
Chief Technician Chief Technician is offline
Member
 
Join Date: Dec 2001
Location: NYC
Posts: 6,981
Lightbulb Re: PT 10 not playing audio on some tracks. help please

Quote:
Originally Posted by THE_NIK View Post
The audio clip is still showing the waveform but no audio is showing on the track meter.
Did you delete the WaveCache.wfm file inside the session folder? Are you prompted to relink any files? If so, select manual and by name.
__________________
Jonathan S. Abrams, CEA, CEV, CBNT
Apple Certified - Technical Coordinator (v10.5), Support Professional (v10.6 through v10.10)
Reply With Quote
  #3  
Old 07-14-2014, 06:37 AM
THE_NIK THE_NIK is offline
Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: KILDARE
Posts: 10
Default Re: PT 10 not playing audio on some tracks. help please

Quote:
Originally Posted by Chief Technician View Post
Did you delete the WaveCache.wfm file inside the session folder? Are you prompted to relink any files? If so, select manual and by name.
i have trashed everything and im not prompted to relink anything.
Reply With Quote
  #4  
Old 07-14-2014, 01:04 PM
Chief Technician's Avatar
Chief Technician Chief Technician is offline
Member
 
Join Date: Dec 2001
Location: NYC
Posts: 6,981
Question Re: PT 10 not playing audio on some tracks. help please

Have you tried creating a new session and using the Import Session Data command?
__________________
Jonathan S. Abrams, CEA, CEV, CBNT
Apple Certified - Technical Coordinator (v10.5), Support Professional (v10.6 through v10.10)
Reply With Quote
  #5  
Old 07-14-2014, 03:51 PM
Glazik Glazik is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: France
Posts: 101
Default Re: PT 10 not playing audio on some tracks. help please

Hom many tracks in your session ? How many tracks allowed in your system ?
Reply With Quote
  #6  
Old 07-14-2014, 05:05 PM
THE_NIK THE_NIK is offline
Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: KILDARE
Posts: 10
Default Re: PT 10 not playing audio on some tracks. help please

Quote:
Originally Posted by Chief Technician View Post
Have you tried creating a new session and using the Import Session Data command?
.

No not yet i will next time im at the computer
Reply With Quote
  #7  
Old 07-14-2014, 05:07 PM
THE_NIK THE_NIK is offline
Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: KILDARE
Posts: 10
Default Re: PT 10 not playing audio on some tracks. help please

Quote:
Originally Posted by Glazik View Post
Hom many tracks in your session ? How many tracks allowed in your system ?
there is maybe 50ish including aux and midi, using about the same in bus's busses. my system is a

Retina, 15-inch, Late 2013
Processor 2.3 GHz Intel Core i7.
Memory 16 GB 1600 MHz DDR3
Software OS X 10.9.4 (13E28)
PT 10
Reply With Quote
  #8  
Old 07-15-2014, 02:48 AM
Glazik Glazik is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: France
Posts: 101
Default Re: PT 10 not playing audio on some tracks. help please

If your session is at 96kHz, you reached the max, according to this chart.
No other idea, sorry.
Reply With Quote
  #9  
Old 07-19-2014, 04:35 AM
THE_NIK THE_NIK is offline
Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: KILDARE
Posts: 10
Default Re: PT 10 not playing audio on some tracks. help please

think it was a dodgy freebie plug i removed alot of them and it worked. thanks for your help
Reply With Quote
  #10  
Old 07-20-2014, 05:47 AM
THE_NIK THE_NIK is offline
Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: KILDARE
Posts: 10
Default Re: PT 10 not playing audio on some tracks. help please

this is driving me demented. i cant find whats doing it. it is happening in other sessions now as well. i have to listen for missing audio instead of the song. fter loosing days and ruining several mix's due to compensation for missing audio
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
some of my vocal audio tracks not playing back...help superdood Digidesign Hardware & Software 13 11-19-2021 09:31 AM
Stereo Audio Tracks playing back mono rtebel macOS 2 03-25-2012 10:43 AM
Native Instruments Playing through unreleated Audio Tracks!!! rockonswitch 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 7 04-15-2010 07:55 PM
tracks not playing audio till plugs are reinserted Seeee Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 01-18-2004 02:08 PM
Playing Absynth through PTLE. Only through Audio Tracks? Timothy72 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 07-06-2002 05:25 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:27 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com