Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > AAX Plug-ins

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-03-2022, 11:14 AM
OC777 OC777 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 7
Default Auto-Tune 8 Blue Cat Crashing Pro Tools

I may have screwed things up here... just updated to Monterey OS 12.6, and Pro Tools 2022.9, and now when I open the Auto-Tune plug in, as well as Blue Cat Axiom, it crashes my session. I've re-installed both Auto-Tune and Pro Tools, still no love...

Help? Not very savvy here...

iMac 2017; 3GHz Quad-Core Intel Core i5; 32 GB
Reply With Quote
  #2  
Old 10-04-2022, 02:22 AM
martthie_08 martthie_08 is offline
Member
 
Join Date: May 2008
Location: Germany
Posts: 294
Default Re: Auto-Tune 8 Blue Cat Crashing Pro Tools

I thought it was Blue Cat Patchwork (not Axiom) that lets you use VST / AU in Pro Tools?

Is it up to date or have you missed any updates from Blue Cat?

have you tried loading Autotune in the free Waves Studio Rack? What version of Autotune are you trying to open?
Reply With Quote
  #3  
Old 10-04-2022, 07:58 AM
OC777 OC777 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 7
Default Re: Auto-Tune 8 Blue Cat Crashing Pro Tools

I've been using Axiom as an AAX for a few years now... haven't seen any updates, but will look again. Same for Auto Tune 8 - worked great until I updated Pro Tools and the OS.

For now... trying to learn Melodyne... thanks.
Reply With Quote
  #4  
Old 10-04-2022, 08:27 AM
martthie_08 martthie_08 is offline
Member
 
Join Date: May 2008
Location: Germany
Posts: 294
Default Re: Auto-Tune 8 Blue Cat Crashing Pro Tools

sorry I completely misunderstood your post by thinking you were trying to load a VST version of Autotune within Pro Tools 2022.9 - so please ignore my previous post completely!

Regarding Blue Cat Axiom I'd check if you have the latest version installed or otherwise file a support case with the manufacturer.

Regarding Autotune 8 I can see if it runs on my system, though I've bit the bullet and upgraded to 9 (Pro & Hybrid) in the meantime.
Reply With Quote
  #5  
Old 10-04-2022, 08:32 AM
martthie_08 martthie_08 is offline
Member
 
Join Date: May 2008
Location: Germany
Posts: 294
Default Re: Auto-Tune 8 Blue Cat Crashing Pro Tools

If you were using Autotune in graphic mode then Melodyne can be a very good substitute, assuming you have at least the "assistant" version of Melodyne.

I still rely on Autotune for quick real-time processing and sometimes even use them in tandem: first insert Melodyne, second insert Autotune.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Auto Tune Crashing Pro Tools bluedreamstudios AAX Plug-ins 9 03-25-2019 07:43 PM
Auto tune is crashing protools killabutcha AAX Plug-ins 6 01-22-2018 02:28 PM
Pro Tools 10 and Auto-tune 5,6,7??? Jeff E macOS 5 04-08-2014 07:05 AM
Auto tune in pro tools? sb_stefan Pro Tools 10 6 06-07-2013 05:46 PM


All times are GMT -7. The time now is 05:22 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com