Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools | MTRX & MTRX Studio

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #41  
Old 10-01-2022, 01:08 AM
nedd nedd is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: Europe-NL
Posts: 260
Default Re: MTRX Studio Mic In's / Dolby Audio Bridge...

Quote:
Originally Posted by LDS View Post
What is the benefit of having the monitors returning into Pro Tools rather than just returning them to DADman?
My point too, Jeff mention I don't need to change anything in Dadman so I looked at the options within Pro Tools but would be much more convenient if the return from DAPS goes, just like HDX, directly to my speakers and HP's.

It does works nicely and was able to monitor thru speakers, BIN Dolby Renderer and Logic with Apple renderer (and dolby renderer) on AirPods. Also listening from Assembler thru Logic works the same way. But without Pro Tools, only on AirPods or 7.1.4 from logic thru DVS on speakers.
__________________
___

Mac Studio Ultra, 64GB, 2TB, OS 12.6, MTRX Studio, PT Ultimate 22.9, HDX1, Sync HD, BM Decklink Extreme 4K, Dolby Atmos PS, Avid Dock, S1, C|8
Reply With Quote
  #42  
Old 10-05-2022, 03:56 PM
Dizaineris Dizaineris is offline
Member
 
Join Date: Apr 2021
Location: Burbank, CA
Posts: 13
Default Re: MTRX Studio Mic In's / Dolby Audio Bridge...

Quote:
Originally Posted by creativecontrol View Post
AUX IO in Pro Tools 2022.9 - in combination with DAPS, Bridge and HDX:

https://youtu.be/ZdM3HsHuozQ



Jeff
Hi Jeff,

I'm using this exact setup on my system.

https://youtu.be/ZdM3HsHuozQ


I'm working in Post.
Sync feels a little soft with picture.

Is this the delay compensation that can't be avoided by using the Pro Tools Audio Bridge.


Also, I use the numeric keypad in shuttle mode
Slight lag from scrub to actual playback of audio.



If I go back to old way,

PT playback engine set to Dolby Audio Bridge
DAPS output set to HDX

Playback is tight again. Scrub tight as well.


Would be interesting if Pro Tools Audio Bridge could be accessed directly from MTRX Studio- Monitor Profile.
Instead of having to bring it back in to PT.



Mac Studio Ultra 128RAM, HDX Thunderbolt, PT2022.9, MTRX Studio, DVS

Last edited by Dizaineris; 10-05-2022 at 04:37 PM.
Reply With Quote
  #43  
Old 10-05-2022, 04:25 PM
creativecontrol's Avatar
creativecontrol creativecontrol is offline
Avid
 
Join Date: Nov 2007
Location: Madison, WI
Posts: 1,884
Default Re: MTRX Studio Mic In's / Dolby Audio Bridge...

Just like Dolby Audio Bridge, Pro Tools Audio Bridge is a Virtual Coreaudio Device. The Monitor Profile of MTRX or MTRX Studio can only leverage the populated IO that is available to the crosspoint matrix - and (if you have multiple MTRX devices) the unit assigned to ProMon.


Jeff
__________________
Jeff Komar
Solutions Specialist, Pro Audio
Avid
S6 FAQ
Reply With Quote
  #44  
Old 10-05-2022, 04:39 PM
Dizaineris Dizaineris is offline
Member
 
Join Date: Apr 2021
Location: Burbank, CA
Posts: 13
Default Re: MTRX Studio Mic In's / Dolby Audio Bridge...

Quote:
Originally Posted by creativecontrol View Post
Just like Dolby Audio Bridge, Pro Tools Audio Bridge is a Virtual Coreaudio Device. The Monitor Profile of MTRX or MTRX Studio can only leverage the populated IO that is available to the crosspoint matrix - and (if you have multiple MTRX devices) the unit assigned to ProMon.


Jeff
I guess I was hoping it could be like Dante Virtual Sound Card.
But makes sense.

Thanks for answering
Reply With Quote
  #45  
Old 10-06-2022, 02:30 PM
originalscottyg originalscottyg is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Detroit
Posts: 1,107
Default Re: MTRX Studio Mic In's / Dolby Audio Bridge...

Quote:
Originally Posted by Dizaineris View Post
Sync feels a little soft with picture.
...
If I go back to old way,

PT playback engine set to Dolby Audio Bridge
DAPS output set to HDX

Playback is tight again.
In the very limited testing I've done so far, I feel the same way about sync to picture.
__________________
Scott Gatteño
Reply With Quote
  #46  
Old 10-10-2022, 07:46 AM
Reckless Erik Reckless Erik is offline
Member
 
Join Date: May 2001
Location: Reykjavik,Iceland
Posts: 774
Default Re: MTRX Studio Mic In's / Dolby Audio Bridge...

Tested the setup suggested without returning re-renders into ProTools. Routed the output of the Dolby Atmos renderer to Dante instead and found that there is a sizeable delay between the output of the HD Native Thunderbolt/MTRX Studio and Dante. Is this due to the inherent delay in Dante or something else?
__________________
nickcath@internet.is
Newcomer Audio Post
MacBookPro 2.3GHz i7 16GB RAM OSX 10.15.7, PT Ultimate 2022.10 HDn, MTRX Studio, 2x Avid S1, PT Dock...
Mac M1 Studio Ultra 64GB RAM OSX 12.6.1, PT Ultimate 2022.10 HDn, MTRX Studio, 2x Avid S1, PT Dock...
Reply With Quote
  #47  
Old 10-10-2022, 07:48 AM
LukeHoward LukeHoward is offline
Member
 
Join Date: Mar 2001
Location: Melbourne
Posts: 1,176
Default Re: MTRX Studio Mic In's / Dolby Audio Bridge...

Quote:
Originally Posted by Reckless Erik View Post
Tested the setup suggested without returning re-renders into ProTools. Routed the output of the Dolby Atmos renderer to Dante instead and found that there is a sizeable delay between the output of the HD Native Thunderbolt/MTRX Studio and Dante. Is this due to the inherent delay in Dante or something else?
I'm impressed you got this to work at all, it didn't work for me. Are you using DVS? That has a fair bit of latency, even at the lowest settings.
__________________
https://lukehoward.com/
Reply With Quote
  #48  
Old 10-10-2022, 08:10 AM
Reckless Erik Reckless Erik is offline
Member
 
Join Date: May 2001
Location: Reykjavik,Iceland
Posts: 774
Default Re: MTRX Studio Mic In's / Dolby Audio Bridge...

Hi Luke,
Yes DVS. Actually worked from the get go!
If you want my setup just drop me a line.
__________________
nickcath@internet.is
Newcomer Audio Post
MacBookPro 2.3GHz i7 16GB RAM OSX 10.15.7, PT Ultimate 2022.10 HDn, MTRX Studio, 2x Avid S1, PT Dock...
Mac M1 Studio Ultra 64GB RAM OSX 12.6.1, PT Ultimate 2022.10 HDn, MTRX Studio, 2x Avid S1, PT Dock...
Reply With Quote
  #49  
Old 10-10-2022, 02:03 PM
LDS LDS is offline
Member
 
Join Date: Jul 2014
Location: Sydney, Australia
Posts: 1,275
Default Re: MTRX Studio Mic In's / Dolby Audio Bridge...

Quote:
Originally Posted by LukeHoward View Post
I'm impressed you got this to work at all, it didn't work for me. Are you using DVS? That has a fair bit of latency, even at the lowest settings.

It is working fine here too. The renderer just required some liberal restarting when messing with I/O settings to kick it back into life.


Loopback tests seem relatively easy now that Pro Tools has Aux I/O. At 1024 sample buffers and 48kHz, I am getting the following:

HDN + RME Madi - 56.3ms
HDN + DVS - 62.6ms
HDN + RME Madi + PTAB return to Pro Tools - 72.4ms
DAB + MADI -> HDN - 80ms
HDN + DVS -> PTAB return to Pro Tools - 87.8ms
DAB + DVS -> HDN - 99.5ms
DAB + PTAB return to Pro Tools - 119.8ms

Adding DVS to a previous DAB in/HDN out renderer setup will add a little bit of latency, but it is very little compared to DAB or PTAB are bring to the party.
Attached Images
File Type: jpg Screen Shot 2022-10-11 at 5.49.26 am.jpg (53.3 KB, 0 views)
__________________
littledevilstudios.com.au
Pro Tools Ultimate 2022.7. OSX 12.5.1 HDN. DAD DX-32R. DADman 5.3.4.2. Mac Pro iMac Pro. 10 Core 3.0gHz. 64Gb. BM Decklink. Sync HD. Dolby Mastering Suite 3.7.2.

Last edited by LDS; 10-10-2022 at 02:14 PM.
Reply With Quote
  #50  
Old 10-10-2022, 02:26 PM
Dizaineris Dizaineris is offline
Member
 
Join Date: Apr 2021
Location: Burbank, CA
Posts: 13
Default Re: MTRX Studio Mic In's / Dolby Audio Bridge...

Quote:
Originally Posted by LDS View Post
It is working fine here too. The renderer just required some liberal restarting when messing with I/O settings to kick it back into life.


Loopback tests seem relatively easy now that Pro Tools has Aux I/O. At 1024 sample buffers and 48kHz, I am getting the following:

HDN + RME Madi - 56.3ms
HDN + DVS - 62.6ms
HDN + RME Madi + PTAB return to Pro Tools - 72.4ms
DAB + MADI -> HDN - 80ms
HDN + DVS -> PTAB return to Pro Tools - 87.8ms
DAB + DVS -> HDN - 99.5ms
DAB + PTAB return to Pro Tools - 119.8ms

Adding DVS to a previous DAB in/HDN out renderer setup will add a little bit of latency, but it is very little compared to DAB or PTAB are bring to the party.
Thanks for posting these results.
Very helpful!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Dolby Renderer sync issue with HDX/MTRX Studio remainanon Pro Tools | MTRX & MTRX Studio 7 05-24-2022 03:32 PM
MTRX Studio HDX and Dolby Atmos Production Suite Goombot Pro Tools | MTRX & MTRX Studio 64 09-30-2021 02:02 AM
What brings Dolby Audio Bridge to HDX users? nedd Post - Surround - Video 29 01-03-2020 04:24 PM
Dolby Audio Bridge and AVB RSLAMBERT Avid S1, S3, Dock and Control App 0 11-03-2019 02:46 PM
Dolby Media Producer Suite v2, Decoder, How to get audio to my SPK w HDX and MTRX rig bsteeve Post - Surround - Video 3 08-16-2019 07:19 AM


All times are GMT -7. The time now is 05:53 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com