Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Live Sound > VENUE Live Sound Systems

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-29-2021, 03:44 PM
Mixsmasha Mixsmasha is offline
Member
 
Join Date: Dec 2016
Location: Melbourne, Australia
Posts: 2
Default SC48 Error & Crash mid-show

SC48 displayed 'Ready To Resume" dialogue on screen mid-show. (see attached)
Selected "Resume Operations" command.
Desk then went into fault mode with all meters at max level and high frequency screech.
Restart was slow and then a song or 2 later, same 'Ready To Resume' error appeared - desk then went in 'Backup mode' - only mutes and faders working.

Tried a second restart - this time appears to cycle around a fault in the BIOS boot-up - never fully loading to startup screen - this repeated for 5-6 minutes.
Unable to enter Test mode.

Thankfully had another Sc48 in the truck and swapped out (phew!).

Appreciate any insights into potential cause.
•Hard Drive?
•Motherboard?
•BIOS Battery?
•RAM?

Thanks for any insights.
Attached Images
File Type: jpg SC48 CRASH.jpg (48.9 KB, 0 views)
__________________
15" MBPro (2015), 27" iMac (2009), OSX 10.10.5, PT 12.4.0.294, offline editors [Parallels 12, Windows 10 Venue v5, v5.3]
Reply With Quote
  #2  
Old 11-30-2021, 08:00 AM
emluper emluper is offline
Member
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 489
Default Re: SC48 Error & Crash mid-show

That sounds like a BIOS battery. I change mine out every year just to avoid the headache.
Reply With Quote
  #3  
Old 12-03-2021, 09:21 AM
Tigerspill Tigerspill is offline
Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: Belfast, UK
Posts: 63
Default Re: SC48 Error & Crash mid-show

How difficult is it to change the battery. I have looked, but it seems really difficult to get at.

Is there a step by step guide to how to do this? Or advice on how to go about it.

Ours is now 10 years old so is well past when it should have been replaced.

Thanks
Reply With Quote
  #4  
Old 12-06-2021, 07:50 AM
emluper emluper is offline
Member
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 489
Default Re: SC48 Error & Crash mid-show

I'm sorry my friend, I've not owned an SC48. I know that in the Mix Rack it was on the motherboard behind the TDM cards. On the S3L it is vertical and underneath the HDX card. I would try to take the top off and look for the motherboard, shouldn't be too hard to find.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SC48 & D-SHOW & VNC software.....is not possible! S-ACU VENUE Live Sound Systems 38 04-26-2018 07:26 PM
Venue ver 4 for D-show / profile / sc48 evanzrod VENUE Live Sound Systems 1 10-23-2014 03:20 AM
show me your sc48 flightcase! digidesigner VENUE Live Sound Systems 5 07-26-2011 03:26 PM
SC48 reboot during show terryfryar@yahoo.com VENUE Live Sound Systems 10 05-15-2011 07:01 AM
VENUE D-Show 2.8.1 Software Update for SC48 Avid VENUE Live Sound Systems 0 12-15-2009 09:47 AM


All times are GMT -7. The time now is 05:22 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com