Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-05-2002, 12:48 AM
Sparky1 Sparky1 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2001
Location: Saskatoon, SK, Canada
Posts: 741
Default I Know the answer is here somewhere - But I can\'t find it...

Sorry, I can't find the thread that explains how to fix my problem.

Problem:

I recorded a session @ 24 bit/48K. (via s/pdif)

When I BTD - 16bit/44.1 - my BTD file (now aiff) plays back slower and in a different key.

I'm sure (at least I hope I am) I can record @ 48k & BTD to 41.1K without dropping pitch...

Thanks

Sparky
Reply With Quote
  #2  
Old 10-05-2002, 01:27 AM
naireko naireko is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: LA
Posts: 252
Default Re: I Know the answer is here somewhere - But I can\'t find it...

I assume you are bringing this bounced file into a new 16 bit 44k session OR opening it in quicktime, peak, or another 2 track player. sounds wierd. If you are somehow bringing this back into your original session then that would explain it. also if your clock is still set to digital, it possibly could be setting the session to 48k thats playing this bounced file.
Reply With Quote
  #3  
Old 10-05-2002, 01:32 AM
Sparky1 Sparky1 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2001
Location: Saskatoon, SK, Canada
Posts: 741
Default Re: I Know the answer is here somewhere - But I can\'t find it...

Man - I love this group!

Thanks for the quick response "naireko"

How do I determine if my clock is still set to digital?

Sparky
(still sweatin' over here - but starting to feel better)
Reply With Quote
  #4  
Old 10-05-2002, 01:50 AM
naireko naireko is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: LA
Posts: 252
Default Re: I Know the answer is here somewhere - But I can\'t find it...

not sure what happened there with the double post.

check the Session setup window in one of the menus (forgot which one) or in the playback engine or hardware window. it can be set there
Reply With Quote
  #5  
Old 10-05-2002, 01:50 AM
Sparky1 Sparky1 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2001
Location: Saskatoon, SK, Canada
Posts: 741
Default Re: I Know the answer is here somewhere - But I can\'t find it...

I'm still with ya.... [img]images/icons/grin.gif[/img]

Sparky
Reply With Quote
  #6  
Old 10-05-2002, 01:55 AM
naireko naireko is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: LA
Posts: 252
Default Re: I Know the answer is here somewhere - But I can\'t find it...

your on it...
Reply With Quote
  #7  
Old 10-05-2002, 01:59 AM
Sparky1 Sparky1 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2001
Location: Saskatoon, SK, Canada
Posts: 741
Default Re: I Know the answer is here somewhere - But I can\'t find it...

Well - I went to the session setup & it said 44100.

Since we last spoke - I've been panicking & changing settings like there's no tomorrow - so I may have gone back and changed it & now it would be correct.

The good news is - you've taught me something - and I hope it won't happen again (not likely - but I can hope [img]images/icons/grin.gif[/img] )

Thanks,

Sparky
Reply With Quote
  #8  
Old 10-05-2002, 02:44 AM
naireko naireko is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: LA
Posts: 252
Default Re: I Know the answer is here somewhere - But I can\'t find it...

Good to hear it's working. Good luck and I am off to bed.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
DAE -1127 could not find in Answer Base Craig F Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 06-19-2009 08:07 PM
please help cant find an answer on the site micromaticus 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 05-10-2006 04:59 PM
I can't find the answer... dave_gibbon 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 11-22-2005 11:38 AM
Couldn't find an answer in ANSWERBASE re: Digitran Toby_D Pro Tools TDM Systems (Mac) 5 06-16-2005 02:00 PM
I searched but couldn't find the answer - pls help rastus226 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 10-19-2004 07:56 AM


All times are GMT -7. The time now is 05:50 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com