Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Other Products > MIDI

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-20-2021, 02:37 AM
justinhill justinhill is offline
Member
 
Join Date: Mar 2019
Location: Horley UK
Posts: 127
Default Digidesign MIDI i/o

I'm looking at a used Digidesign MIDI. Can anyone advise whether these things are still plug and play with modern Macs? Thanks!
__________________
--
Justin

Apple Mac Pro 6,1 late 2013 2.7Ghz 12-Core XeonE5, 64GB RAM, D300 Graphics, OSX Mojave 10.14.6/Pro Tools Ultimate 2021.3.1/Presonus Quantum 4848 Thunderbolt 2/Digidesign Command|8/Focusrite ISA430 MkII/SPL GoldMike
Reply With Quote
  #2  
Old 10-20-2021, 05:50 AM
sleshnyc@gmail.com sleshnyc@gmail.com is offline
Member
 
Join Date: Feb 2020
Location: Wilton Ct
Posts: 99
Default Re: Digidesign MIDI i/o

if you are talking about the midi io rackmount, it depends on what version of pt you are using. it does not work with pt 2021. it does work with 9 and 10. i don't know abut the rest. but google is your friend. it's not computer based it's pt version based.
Reply With Quote
  #3  
Old 10-20-2021, 05:57 AM
justinhill justinhill is offline
Member
 
Join Date: Mar 2019
Location: Horley UK
Posts: 127
Default Re: Digidesign MIDI i/o

Quote:
Originally Posted by sleshnyc@gmail.com View Post
if you are talking about the midi io rackmount, it depends on what version of pt you are using. it does not work with pt 2021. it does work with 9 and 10. i don't know abut the rest. but google is your friend. it's not computer based it's pt version based.
Thanks for the info. I am talking about that device. I know there's one working fine with PT 2019 at a studio I used to work at a lot but I can't remember what version of the o/s was on that Mac (Mojave I think...)

I assumed that if the MIDI was 'class-compliant', it wouldn't matter what version of Pro Tools was involved (or even if it was Pro Tools you were using), just as PT should work with any MIDI device that appears in Mac audio/MIDI setup. I'll check further.
__________________
--
Justin

Apple Mac Pro 6,1 late 2013 2.7Ghz 12-Core XeonE5, 64GB RAM, D300 Graphics, OSX Mojave 10.14.6/Pro Tools Ultimate 2021.3.1/Presonus Quantum 4848 Thunderbolt 2/Digidesign Command|8/Focusrite ISA430 MkII/SPL GoldMike
Reply With Quote
  #4  
Old 10-20-2021, 06:12 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is online now
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 22,439
Default Re: Digidesign MIDI i/o

I don't have one so I can only guess, but I do know it is only a simple USB device, so if you get a one-channel USB MIDI device working in my most educated guess you should also get DigiDesign MIDI I/O working.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PT 11.3 - Yosemite - Digidesign Midi IO - can't play midi in PT Puresonics Pro Tools 11 10 03-19-2018 10:48 PM
FS: Digidesign MIDI $225 Phil Pelissier Buy & Sell 0 03-12-2014 04:50 PM
FS: Digidesign Midi Phil Pelissier Buy & Sell 1 04-22-2013 07:06 PM
Digidesign MIDI i/o abc1mce2 Pro Tools TDM Systems (Win) 2 10-11-2011 10:47 PM
Digidesign MIDI I/O™ Baba Omar Jun Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 02-28-2002 01:05 AM


All times are GMT -7. The time now is 04:24 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com