Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 10

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-01-2013, 07:03 PM
jakedavis jakedavis is offline
Member
 
Join Date: May 2012
Location: Los Angeles, USA
Posts: 91
Default BCF2000 with Mackie Universal Control on Pro Tools 10?

Hey guys, I'm running Pro Tools 10 on a relatively new Macbook Pro running Lion. I'm in the market for cheap but easy to use control surfaces and I found a good deal on the Mackie Universal Control (original, not pro).

I'm wondering, if I also purchase a BCF2000, can I have 16 channels assigned at once (8 to the mackie, 8 to the bcf) for hands-on mixing. And then just use the Mackie for all transport/recording related functions.

And while I'm on the topic, could I then also plug in my M-Audio Axiom Pro keyboard and use it's faders for the drums (8 mics).

Effectively leaving me with 24 faders/pans, a controller, and not much money spent. Or is there something I'm overlooking here. And if anyone has insight on how to get it all to work nicely, that'd be greatly appreciated. Thanks!
Reply With Quote
  #2  
Old 01-02-2013, 05:14 AM
grovephil grovephil is offline
Member
 
Join Date: Jul 2012
Location: Australia
Posts: 55
Default Re: BCF2000 with Mackie Universal Control on Pro Tools 10?

I use the BCF with PT10, you can move between banks quite easily, and the transport commands work. I don't have much need for more surfaces, though you may. When you change groups the BCF faders reflect what is on screen. If you need to switch between say Drums & Guitars, set up groups for these and it's quite quick. Keep in mind the physical space you're in, maybe less is more..
The axiom doesn't have motorised faders, that may be an issue. I imagine it would be possible to set up three control surfaces - there's 4 "slots". You just need to configure them all correctly.
Reply With Quote
  #3  
Old 01-02-2013, 02:56 PM
Simon says Simon says is offline
Member
 
Join Date: Nov 2012
Location: UK
Posts: 10
Default Re: BCF2000 with Mackie Universal Control on Pro Tools 10?

The BCF2000 works well in PT, I just plugged it in, set it up and job done. it is quick scanning through the different channels and shows clearly where you are in PT - I mke do with one easily. There is a nice little movie on youtube outlining how it works. Hope that helps.
Reply With Quote
  #4  
Old 01-02-2013, 03:08 PM
jakedavis jakedavis is offline
Member
 
Join Date: May 2012
Location: Los Angeles, USA
Posts: 91
Default Re: BCF2000 with Mackie Universal Control on Pro Tools 10?

Can you turn off/on click and off/on preroll with the BCF with one click of a button? That's crucial for me. The one other thing about the BCF that i'm not a huge fan of is that it doesn't have track names displayed on the actual device.
Reply With Quote
  #5  
Old 01-04-2013, 05:41 AM
grovephil grovephil is offline
Member
 
Join Date: Jul 2012
Location: Australia
Posts: 55
Default Re: BCF2000 with Mackie Universal Control on Pro Tools 10?

Cmd K toggles pre/post roll, 7 toggles click, why not use key commands? I can see that track naming could be an issue though.
Reply With Quote
  #6  
Old 01-04-2013, 08:20 AM
Simon says Simon says is offline
Member
 
Join Date: Nov 2012
Location: UK
Posts: 10
Default Re: BCF2000 with Mackie Universal Control on Pro Tools 10?

The BCF works in emulation mode in Pro Tools, and you cannot edit/program functions in that mode. Those two controls are not there as part of the original set up. What I am not sure of is whether you can edit changes to controls that are then reflected when you switch it back to emulation mode. I would drop a call into Behringer support, as that is not clear in the manual.

Personally I have no issue in track names not displaying, but then I am used to it, but I see why you would want them. I find it better in mixing than tracking, I do not use it for that at all I find keyboard shortcuts far quicker.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools 9 + Mackie Control Universal " Jog wheel " .... very quick question ? ben ifin Pro Tools 9 12 08-28-2017 05:07 PM
Mackie Control Universal Pro/Extender with Pro tools 10 Issues. Tonato17 Pro Tools 10 6 04-07-2014 12:27 PM
Mackie Control Universal or Tascam 1082 for control surface? anders Pro Tools TDM Systems (Mac) 5 05-28-2007 06:12 AM
mackie universal control with pro tools 6.2.3 muscmp 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 04-26-2004 10:35 AM
Mackie Control Universal Chief Technician Post - Surround - Video 8 03-07-2004 08:30 AM


All times are GMT -7. The time now is 05:14 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com