Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Tips & Tricks

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-24-2006, 10:06 AM
philywily philywily is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 1
Default transferring sessions between pc and mac

recently upgraded from digi001 to digi002 rack, and changed systems from pc (windows 98) to Mac (0SX Tiger). Am currently unable to tranfer sessions between the two, though was assured there would be no problems transferring between PC and Mac; keep getting "logical-end-of-file (-39)" response when trying to read the sessions from a burnt cd-rw disk.

Is there anything special I need to do with the sessions before I transfer them or should I expect not to be able to transfer them at all?
Thanks.
Reply With Quote
  #2  
Old 02-24-2006, 02:17 PM
lemix's Avatar
lemix lemix is offline
Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: Toronto, Canada
Posts: 10,894
Default Re: transferring sessions between pc and mac

philywily,
Welcome to the DUC..
If you are running PT7 on both platforms, the session files themselves should be compatible. If using lower versions on either systems the "enforce Mac/PC compatibility " must be checked when saving the sessions.
Also..if your xfer medium is CDR, it should be in Hybrid/ISO format.
And just to try..burn a regular CDR (not -RW) and close the disk !

happy tooling,
__________________
cheers,
Andrew


W7 pro 64_i7 3930K_16GB_ Nuendo 6.5.4-7.1.3 / PT 12.4 ------Mac Mini OSX Lion_PT 10.xx
Allen&Heath GS R-24M_ full rack of vintage analog boxes _UAD2_Nugen_iZotope_Melda_Waves_Plugin Alliance_DMG and more
2.0 and 5.1 monitoring
Reply With Quote
  #3  
Old 02-26-2006, 05:58 PM
stainless stainless is offline
Member
 
Join Date: Jun 2004
Location: Sacramento, CA, USA
Posts: 561
Default Re: transferring sessions between pc and mac

I'm running PT70LE and just switched from PC to Mac (G5). I connected the 2 computers (actually installed my sessions drive in a "known to be functioning PC" via an ethernet hub and set the PC for file sharing. I then connected the Mac to the PC through the "network" and copied (drag and drop) my sessions (which were also 6.7, not 7.0). (and it was lot faster than burning CD's)

I've opened several, played with the settings, and bounced to disk with no problems. Everything seems to work, and my only issues are my MP3 option and whether the plug-ins from 6.7 (Sample TankSE, Amplitude, and TRack) will work with 7.0?

If your PC still functions, perhaps copying directly keeps the files in the same relative space(?)
__________________
Stainless - G5 2.3x2, 5 GB RAM, 1.5TB, OSX 10.5.x and 8.0 002R/D8, MC Control/MC Mix, etc, etc, etc
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Transferring sessions gteam Pro Tools TDM Systems (Mac) 5 04-05-2008 10:50 PM
Transferring Sessions rock15478 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 9 09-07-2005 09:14 AM
Transferring Sessions KRUSH GROOVE 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 9 08-19-2005 12:08 AM
transferring sessions from PC to MAC ? Dan Downs Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 10-20-2003 03:22 PM
transferring sessions q... JEdmunds 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 08-04-2003 03:36 PM


All times are GMT -7. The time now is 12:49 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com