Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2020

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-28-2021, 06:12 AM
Ben Jenssen's Avatar
Ben Jenssen Ben Jenssen is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Oslo
Posts: 3,880
Default Erratic behavior in groups bin

When I click on a group to activate it, it shows a contextual menu; like I had right-clicked or option-clicked. But sometimes not! I can't seem to activate/deactivate groups by clicking on them in the groups bin, well every other time... I've tried disabling all other usb input devices with no luck.
I think it's not a PT problem, because I've seen some slight things like it outside PT. But the problem with selecting groups is big.
I'm hoping it's something simple that I've missed.

Any input appreciated.
__________________
Life-long audio enthusiast and small studio owner. Retired.
Mac Mini 2018, six-core 3.2gHz i7, 32 gb RAM.
Focusrite Scarlett 6i6 2nd gen, Dynaudio BM6's, Command|8, SSL UC1.
Pro Tools 2020.11.0.157, Mac OS 10.15.7.
Reply With Quote
  #2  
Old 07-28-2021, 06:29 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 37,072
Default Re: Erratic behavior in groups bin

I have seen similar so I do think it may be a PT issue. But its not consistent enough to report as a solid bug.
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, HD/Native, 192 IO
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink, the more I mix

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 08-03-2021, 05:56 PM
Ben Jenssen's Avatar
Ben Jenssen Ben Jenssen is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Oslo
Posts: 3,880
Default Re: Erratic behavior in groups bin

I think I can see what's happening; If I make an effort to click on a group very quickly, it behaves like I expect; it toggles the group's enable status. If I'm just a tiny bit slower between click and click release, the contextual menu shows up. Never seen this in my 20+ years w/PT.

Maybe it's old age; that my mouse action is slowing up.
__________________
Life-long audio enthusiast and small studio owner. Retired.
Mac Mini 2018, six-core 3.2gHz i7, 32 gb RAM.
Focusrite Scarlett 6i6 2nd gen, Dynaudio BM6's, Command|8, SSL UC1.
Pro Tools 2020.11.0.157, Mac OS 10.15.7.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Delay Compensation erratic behavior wyman macOS 11 10-13-2017 05:50 PM
Erratic Delay Compensation behavior (bug). The Dubnicks Pro Tools 9 0 12-05-2010 09:16 AM
Edit Groups: Weird behavior RenderBot Post - Surround - Video 2 09-15-2007 12:05 PM
LE 6.0.1 introduces erratic midi behavior LSRdigital 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 04-06-2003 11:17 AM
Automation erratic behavior nubus system Cabin Studios General Discussion 0 01-05-2001 09:22 AM


All times are GMT -7. The time now is 06:42 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com