Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-29-2010, 04:55 PM
hammerransom hammerransom is offline
Member
 
Join Date: May 2009
Location: Nashville TN
Posts: 27
Default Mbox 3 PRO - Headphone B = no sound

My B input for my headphone jack doesn't seem to be working.

Anybody else had any issues with this? Is there something I need to do other than plug headphones into the jack?

I plug into input A and that works great...
Reply With Quote
  #2  
Old 12-29-2010, 05:21 PM
hammerransom hammerransom is offline
Member
 
Join Date: May 2009
Location: Nashville TN
Posts: 27
Default Re: Mbox 3 PRO - Headphone B = no sound

Never mind, I figured it out... If you run into this and you need both A and B to monitor the same overall signal, do this.

- Go to the start menu and open Control Panel on your PC.

- Pull up the Mbox Pro control panel icon.

- Highlight "Headphone B" and change the drop down to match whatever headphone A is. In my case A was set at stereo mix 5 and B was set at stereo mix 6, so A was playing audio but B wasn't.
Reply With Quote
  #3  
Old 05-06-2011, 04:15 PM
Bazbone Bazbone is offline
Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: Birmingham UK
Posts: 2
Default Re: Mbox 3 PRO - Headphone B = no sound

I had the same problem but hadn't spotted that - thanks! Typing Mbox pro in the quick find on a mac (Spotlight) finds the control panel instantly...
Reply With Quote
  #4  
Old 06-09-2011, 05:08 AM
risey's Avatar
risey risey is offline
Member
 
Join Date: Jul 2009
Location: United Kingdom
Posts: 160
Default Re: Mbox 3 PRO - Headphone B = no sound

I am having the same problems:
Somtimes the Audio comes out of Headphone A and not B

Audio somtimes only comes through left or right channel in the headphone even when the output meter shows 2 channels of audio coming out.

Audio sometimes has a loud distortion sound

Sometimes there is no Audio at all.

Please note no setting were changed, so its not me, when i restart the pc it seems to work again.

Risey
Reply With Quote
  #5  
Old 08-13-2011, 10:25 AM
birdfluvirus birdfluvirus is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Seattle, WA
Posts: 8
Default Re: Mbox 3 PRO - Headphone B = no sound

Dude, thanks sooo much. Saved me from buying a support ticket.

"If I could fly, I wouldn't"
Reply With Quote
  #6  
Old 09-18-2012, 09:41 AM
Ferrante Ferrante is offline
Member
 
Join Date: Sep 2004
Location: Helsinki, Finland
Posts: 95
Default Re: Mbox 3 PRO - Headphone B = no sound

Quote:
Originally Posted by hammerransom View Post
Never mind, I figured it out... If you run into this and you need both A and B to monitor the same overall signal, do this.

- Go to the start menu and open Control Panel on your PC.

- Pull up the Mbox Pro control panel icon.

- Highlight "Headphone B" and change the drop down to match whatever headphone A is. In my case A was set at stereo mix 5 and B was set at stereo mix 6, so A was playing audio but B wasn't.
Thanx. This fixed it for me. Headphone B was linked to Stereo Mix 6.
Reply With Quote
  #7  
Old 06-09-2013, 05:07 AM
MrPin MrPin is offline
Member
 
Join Date: May 2013
Location: China
Posts: 1
Default Re: Mbox 3 PRO - Headphone B = no sound

Almost got me nuts! Thanks a lot homie
Reply With Quote
  #8  
Old 07-29-2013, 10:41 AM
Brad Newman Brad Newman is offline
Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 75
Default Re: Mbox 3 PRO - Headphone B = no sound

This should function on Stereo Mix 6 as that is the default. Setting it to Stereo Mix 5 will work for most setups, but is a band-aid as you can provided different mixes to each headphone output. I had the same issue. Turning off the mbox pro AND the pc, restarting everything while changing no settings resolved my issue. This has happened twice in 3 months. I believe it is some kind of initializing, software bug or driver issue as just turning off the mbox pro did alone did not fix it. It required a PC shutdown and restart.
Reply With Quote
  #9  
Old 01-11-2014, 07:10 AM
fabco fabco is offline
Member
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 77
Default Re: Mbox 3 PRO - Headphone B = no sound

http://www.sweetwater.com/sweetcare/...eadphone-a-is/

This might help
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mbox Mini Headphone Jack No Sound TheABN34 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 12-30-2013 07:38 AM
MBox Pro 3 Headphone Problem (No Sound) DJKeys macOS 3 08-28-2013 06:59 AM
Eleven Rack headphone port versus MBOX and other interface headphone ports World Spirit Eleven Rack 3 02-12-2012 11:34 PM
Mbox 3 Pro No Sound from Either Headphone Jack unctuous Windows 1 09-16-2011 07:34 PM
No monitor/headphone sound from Mbox 2 Pro Welby 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 12-17-2006 10:54 PM


All times are GMT -7. The time now is 10:12 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com