Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-07-2004, 11:20 PM
sweetkev sweetkev is offline
Member
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 3
Default No sound from Digi001 (headphone or monitor)

Hi there, I just got a Digi001. I'm running 5.3.1 with XP on a PC that is probably slower than most (1Ghz Athlon XP, 512 ram). It runs on a separate 80gb HD from my operating system drive. I can record sound (at least I see it recording with the levels moving up and down), but when I try to play it back, I get no sound from the headphone jack or monitors. What can I try besides buying a new motherboard? Any info would help . . .
Kev
Reply With Quote
  #2  
Old 04-08-2004, 03:46 AM
Rabidium Rabidium is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Seattle
Posts: 763
Default Re: No sound from Digi001 (headphone or monitor)

well, you can check the headphone jack volume, you can check the track volume, the master volume, and whether you're in pre or post fader metering. Check input/output allocations for each track. Check to see whether you can get sound through the wavedriver, in winamp or something. Check the monitor mode button, try putting the speakers to a different set of outputs. Then you could check the cables, Unplugging and securely reconnecting each one to be sure it's set. This is especially true of the card, which you could unseat and reset, and it could probably use a waxing by this point. Just take it to a car wash and duct tape it to the roof of the car. Pull through, and watch the card spring to life. Make sure to get extra wax, and to roll the windows down.
Glad to help,
-Olaf
__________________
I guess I'm back.
www.byOlaf.com
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Monitor mix and headphone mix 192 Raoul23 Pro Tools 9 4 05-10-2011 11:57 AM
Sound is only playing on the left monitor and headphone STYLES SDPBEATZ ICON & C|24 11 02-20-2009 03:10 AM
No monitor/headphone sound from Mbox 2 Pro Welby 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 12-17-2006 10:54 PM
How can I monitor non digi sound (CDs, softsyths, etc) through digi001? Animal 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 11-04-2002 08:24 AM
headphone monitor mixes fiddle 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 01-09-2002 08:59 AM


All times are GMT -7. The time now is 05:19 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com