Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Virtual Instruments

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-09-2009, 08:54 AM
RussUK RussUK is offline
Member
 
Join Date: Jul 2002
Location: Northern Ireland
Posts: 3,725
Thumbs up Over 250 Xpand2 Patches FREE

Another gift from community member Christian Dillner Hagen, this time a treat for lovers of Xpand2, over 250 FREE patches lovingly created by him. If his Structure patches are anything to go by then you'll be in for a treat. So thanks Christian - you're a star!

http://airvirtualinstruments.blogspo...2-patches.html
__________________
I work with amazing people who do incredible things.

Founder of the Expert Sites.
Reply With Quote
  #2  
Old 05-09-2009, 09:03 PM
aus scott aus scott is offline
Member
 
Join Date: Feb 2009
Location: Melbourne, Australia
Posts: 185
Default Re: Over 250 Xpand2 Patches FREE

Will these work in Xpand! - I'm still in 7.4

Scott
Reply With Quote
  #3  
Old 05-10-2009, 01:00 AM
Top Jimmy's Avatar
Top Jimmy Top Jimmy is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2005
Location: Spokane, WA
Posts: 5,708
Default Re: Over 250 Xpand2 Patches FREE

No.
__________________
James Cadwallader

Hackintosh - Gigabyte Z77X-UP5TH, Intel Core i7-3770K, 32GB 1600Mhz DDR3, 2x SATA 6Gb/s 240GB SSD, 3x SATA 6Gb/s 1TB HDD, 1x Glyph 2TB USB3 HDD, Mojave 10.14.6.

Pro Tools Ultimate 2021.12, HD Native, Focusrite Red 8Pre (Mac)
Pro Tools 2020.12, Mbox3 (Win)

Presonus Faderport, Pro Tools | Control
Reply With Quote
  #4  
Old 05-10-2009, 01:15 AM
RussUK RussUK is offline
Member
 
Join Date: Jul 2002
Location: Northern Ireland
Posts: 3,725
Default Re: Over 250 Xpand2 Patches FREE

Quote:
Originally Posted by Top Jimmy View Post
No.
There was some suggestion however that some users had got Xpand2 working in 7.4, did I dream that or can someone confirm.
__________________
I work with amazing people who do incredible things.

Founder of the Expert Sites.
Reply With Quote
  #5  
Old 05-10-2009, 01:40 AM
crizdee's Avatar
crizdee crizdee is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2004
Location: Brighton, UK
Posts: 10,679
Default Re: Over 250 Xpand2 Patches FREE

Quote:
Originally Posted by RussUK View Post
There was some suggestion however that some users had got Xpand2 working in 7.4, did I dream that or can someone confirm.
Yes it does. you need to purchase and run the PT8 installer!! for people who have a dual boot system. pt8 and pt7 you can copy the creative collection folder from pt8 install into the pt7 folder on your system drive/digidesign then copy the plugins from the pt8 install plugins folder to the pt7 plugins folder.

Chris
__________________
PT MAC Troubleshooting... http://duc.avid.com/showthread.php?t=54888

Producer, Engineer,
UKmastering Mixing & Mastering
Blinders_Columbia top 40 UK album charts
Slow Readers Club Joy Of The Return #9 UK album charts

www.ukmastering.com


PT10.3.10 Mountain Lion HD6 accel Magma PE6R4 D Command 32 MacPro 12 Core 3.46ghz UAD-2 Octo x2. Manley Vari-Mu, Manley Massive Passive, SSL VHD, ADL600, Grove Tubes ViPre, Tube-Tech CL-1B. Hafler TRM active monitoring.
Reply With Quote
  #6  
Old 05-10-2009, 09:00 PM
tha]-[acksaw tha]-[acksaw is offline
Member
 
Join Date: Dec 2007
Location: Bay Area, California
Posts: 674
Default Re: Over 250 Xpand2 Patches FREE

Russ,

Where do you put the files from the download to get Xpand to seem them. I droped them in the Xpand folder with the file called Large or Big, and they never showed up inside my Plugin.

Any help?

Thanks man!!

Nick
__________________
www.TheSoundCoop.com
www.youtube.com/TheSoundCoop
PCAudioLabs 2.5GHz Quad-Core Q8300 FSB:1333/1066MHz, NB:IntelG33, SB:Intel ICH9DH/WinXP Pro SP3 / SATA HD's = 160GB(7200/8), 320GB (7200/16) x 2,500GB (7200/32) / 4GB DDR2-800 / FW = TI ChipSet / Gear: Apogee Rosetta800, ADL600, Avalon2022 // M-Audio = Profire Lightbridge, Octane 8's, BX5's BX8's & SBX // ProTools MP 8.0.5 w/ MPTK 2 - Velvet Waves Sonnox IK NI FXpansion Massy -- DVerb2.0 Test = 230 verbs
Reply With Quote
  #7  
Old 05-10-2009, 09:59 PM
ankely ankely is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Over The Hills and Far Away...
Posts: 359
Cool Re: Over 250 Xpand2 Patches FREE

Nick,

Put the whole folder, Xpan2patches, into the Xpand2 folder inside the Plug-In Settings folder:

Windows:
Program Files\Common Files\Digidesign\DAE\Plug-in Settings

Mac:
Library/Application Support/Digidesign/Plug-in Settings
__________________
Pro Tools 10.3.9, MBP 2.4GHz Intel Core 2 Duo OS 10.6.8 4GB/Ram, 7200RPM 750GB Internal HD, Focusrite Saffire Pro 40, Digidesign Mbox 2.

It is what it is...

ScrewMakerMusic
Reply With Quote
  #8  
Old 05-11-2009, 08:46 AM
RussUK RussUK is offline
Member
 
Join Date: Jul 2002
Location: Northern Ireland
Posts: 3,725
Default Re: Over 250 Xpand2 Patches FREE

http://img211.imageshack.us/gal.php?g=picture1sbj.png
__________________
I work with amazing people who do incredible things.

Founder of the Expert Sites.
Reply With Quote
  #9  
Old 05-11-2009, 11:39 AM
tha]-[acksaw tha]-[acksaw is offline
Member
 
Join Date: Dec 2007
Location: Bay Area, California
Posts: 674
Default Re: Over 250 Xpand2 Patches FREE

Thank you both, so much! That worked just great!

Love the new sounds. Very nice indeed. Great addition to the library!

Nick
__________________
www.TheSoundCoop.com
www.youtube.com/TheSoundCoop
PCAudioLabs 2.5GHz Quad-Core Q8300 FSB:1333/1066MHz, NB:IntelG33, SB:Intel ICH9DH/WinXP Pro SP3 / SATA HD's = 160GB(7200/8), 320GB (7200/16) x 2,500GB (7200/32) / 4GB DDR2-800 / FW = TI ChipSet / Gear: Apogee Rosetta800, ADL600, Avalon2022 // M-Audio = Profire Lightbridge, Octane 8's, BX5's BX8's & SBX // ProTools MP 8.0.5 w/ MPTK 2 - Velvet Waves Sonnox IK NI FXpansion Massy -- DVerb2.0 Test = 230 verbs
Reply With Quote
  #10  
Old 06-08-2009, 09:51 PM
akakpaws akakpaws is offline
Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 231
Default Re: Over 250 Xpand2 Patches FREE

Everyone's probably figured this out by now, but in case not - These patches become a lot more accessible when the individual patches are copied into the existing Expand2 instrument category folders. Then they will be sorted in the same manner as the patches supplied with pro tools.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No Xpand2 patches after PT 10 update dmichael Virtual Instruments 5 10-12-2012 10:28 PM
Xpand2 patches missing! iamkimosabi macOS 1 06-07-2012 11:37 PM
Getting Rid Of Delay On XPand2 Patches epu 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 04-05-2009 08:29 PM
Xpand2 Patches - The Monster Set! RussUK Virtual Instruments 7 01-20-2009 08:20 AM
Xpand2! patches vs parts chrisdee Virtual Instruments 2 11-29-2008 12:59 AM


All times are GMT -7. The time now is 04:07 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com