Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools | Carbon

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-20-2022, 10:46 AM
bryanchughes bryanchughes is offline
Member
 
Join Date: Jan 2022
Location: Boston, MA
Posts: 4
Default Carbon DB25 - Phase Issues

I freely admit that I may be missing something obvious, but I am using a DB25 to 1/4" TRS for the line outputs. I have lines 1/2 running to a mixer to blend with live inputs (not DAW related), but they are playing out of phase. The I/O is set up property (I think), and there is plenty of volume, but out of phase. The mixer takes balanced inputs. I also tried lines 3/4, and running into other devices as well. Thoughts, or am I missing something? Thanks in advance.

- Bryan
Reply With Quote
  #2  
Old 01-20-2022, 12:07 PM
BScout BScout is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 2,853
Default Re: Carbon DB25 - Phase Issues

What firmware are you on for the Carbon? (Also, since firmware is tied to Pro Tools, which Pro Tools?)

There was a phase/polarity issue with the Carbon (you can find the mention of it in the forum) that was fixed with a later firmware.
__________________
Pro Tools Ult 2022.4, HDX 3, MTRX/SPQ, HD OmniS1 x 2, FireHD x 2, Dock, iPad Mac Pro 5,1 - 3.06 GHz 12 core - macOS 10.13.6RAM 64GB, SSD 4 x 2TB, GPU GTX 980 4GB
Reply With Quote
  #3  
Old 01-20-2022, 12:18 PM
bryanchughes bryanchughes is offline
Member
 
Join Date: Jan 2022
Location: Boston, MA
Posts: 4
Default Re: Carbon DB25 - Phase Issues

Quote:
Originally Posted by BScout View Post
What firmware are you on for the Carbon? (Also, since firmware is tied to Pro Tools, which Pro Tools?)

There was a phase/polarity issue with the Carbon (you can find the mention of it in the forum) that was fixed with a later firmware.
Thanks. Carbon firmware is: 1.0.3.1039 A

System: Pro Tools 2021.12.0, AVID Carbon, Mac-mini (M1, 2020) - 16GB running OS 12.0.1

I also reviewed other posts and was only able to see information on issues with phase using hardware inserts and nothing (that I saw) specifying upgrading firmware. Any help is appreciated.

Last edited by bryanchughes; 01-23-2022 at 02:57 PM.
Reply With Quote
  #4  
Old 01-23-2022, 02:56 PM
bryanchughes bryanchughes is offline
Member
 
Join Date: Jan 2022
Location: Boston, MA
Posts: 4
Default Re: Carbon DB25 - Phase Issues

Updating on this, I reached out through the AVID support center only to get a response that was associated with inputs, not outputs...my guess is they didn't read my question? In anywise, I responded immediately and have heard nothing back since. I reached out on the ticket again, so we'll see what comes of it.
Reply With Quote
  #5  
Old 01-28-2022, 10:04 AM
JDubz70's Avatar
JDubz70 JDubz70 is offline
Avid
 
Join Date: Aug 2019
Location: Worcester, MA
Posts: 3
Default Re: Carbon DB25 - Phase Issues

Hi Bryan,

Are you seeing this issue across all your sessions? Are you using hardware inserts? Which plug-ins are you using?

If you wouldn't mind doing a quick test and create a session with one stereo track (no inserts, plug-ins, etc) to see if you experience the same behavior and please let me know.

Thanks,
JW

AVID
Sr. Principal Product Manager - Pro Tools Hardware
Reply With Quote
  #6  
Old 01-29-2022, 10:47 AM
bryanchughes bryanchughes is offline
Member
 
Join Date: Jan 2022
Location: Boston, MA
Posts: 4
Default Re: Carbon DB25 - Phase Issues

Thank you but this is resolved now, and was my fault. Ultimately it wasn't Carbon, but rather the particular channel of the mixer I plugged the DB25 outputs into, was wired out of phase. I switched to a different strip on the mixer and it worked fine. My apologies, but thank you for the follow-up. Now only if PT 12 would work with the Apple M1 chip including all the plug-ins, then all would be well.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
More Carbon Sync Issues...Must Get Solved... tomhartman Pro Tools | Carbon 42 04-21-2022 05:33 AM
Carbon Phase issues with hardware inserts alhardy Pro Tools | Carbon 4 12-30-2021 12:39 PM
FS: Avid DigiSnake 12 ft. DB25 to DB25 Cable (9940-29651-00) TVPostSound Buy & Sell 0 03-27-2017 12:14 PM
DB25 Male to DB25 Female Ext. Cable Barry Johns Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 11 06-12-2016 11:30 AM
Anyone know if a Tascam CU/SD105 db25 to db25 will do the job? juniperjuniper Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 05-22-2002 12:30 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:46 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com